Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
gerald

Y510p Ultrabay Graphics card

Recommended Posts

I have designed an adapter for the ultrabay slot to plug desktop graphic cards into a Y510p.

The BIOS starts with "Unauthorized Slave vga ...". Need help for a new BIOS without PCIe check on Ultrabay.

  • Thumbs Up 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

You should prbly address the issue in this thread maybe:

And also can you take some pictures, and maybe links to whatever adapters or hardware you bought to make such and adapter? 

Since your the first to make this sort of adapter, i think people like me wanting this kind of solution would apprecicate some kind of proof af a working adapter, and if you want someone to modifiy the bios for this, i guess they would also appreciate pictures of a working adapter. 

 

Not that i'm doubting you, but this is so interesting and something i have wanted to do for a long time and never had the time even start such a project. If we can make this happen, i guess the y510p and other almost could live forever. :sorcerer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

This adapter is a new development. The first version has some drawbacks but it works.

You need an additional PSU for it to work because of the high power requirements of such a desktop GPU. 

 

I will start a kickstarter project asap because I am sure the whole Y510p community is waiting for this graphic boost ;-)

 

IMG_1896.jpg

  • Thumbs Up 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, gerald said:

This adapter is a new development. The first version has some drawbacks but it works.

You need an additional PSU for it to work because of the high power requirements of such a desktop GPU. 

 

I will start a kickstarter project asap because I am sure the whole Y510p community is waiting for this graphic boost ;-)

 

IMG_1896.jpg

 

Amazing work! Truly appreciated! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

With a heavy desktop GPU I'd be worried about flex and stress on the laptop mobo, esp. since it's not supported by the chassis like the Ultrabay module is.

Edited by octiceps

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, intruder said:

^ Agreed. A cable option would be great.

 

Agreed too

Share this post


Link to post
Share on other sites

 i guess the two random screws by the x16 lane has somekind of rubber feet or something under the board. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

wow such a great endeavor for the eGPU community BRAVO!!

is this project supporting both gpus from the two giants NVIDIA and AMD?

Edited by jcagara08

Share this post


Link to post
Share on other sites

Both GPU vendors are supported. You need only the right driver for the GPU.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wait so how far has testing gone with this project? 
Even if it works, will there be any kind of bottlenecks?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Currently the adapter is working as a PCIe x1 connection. The next version will support PCIe x8. This means a boost by 8 compared to some products which supports the WLAN interface as a eGPU connection. And another big advantage is no need to change the BIOS. No new whitelist is needed for this adapter.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

looks very promising. can u post some benchmark scores when the x8 is out?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will get the new adapter end of may. Stay tuned :-) 

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Y400 up to Y510p supports the ultrabay adapter. So yes, this adapter should works also in a Y500. Unfortunately I have no Y500 to test the functionality.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your information. I am interested in such an adapter and the way you made/designed this. Currently studying electrical engineering :)

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

What do you want to know?

I found the schematics of the Y510p mainboard in a forum and started investigation on the connector. It's a special connector from TycoElectronics. After that I designed the board, checked the impedance and layer stickup, routed it and ordered a PCB. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, this is the reason why I need a second run with the adapter. Some signals were not documented well and it's a kind of trial and error. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great news! Version 2 of the adapter is up and working. Benchmarks coming soon :-)

 

 

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By sam@83
      Hello !
      I tried a tutorial on the forum to remove the supervisor password on a X260 thinkpad but the winbond 25Q128FVPQ chip is not recognized with the programmer CH341A and ASprogramer (does not detect automatically and not manually). Plugged into the motherboard with a soic8.

      Can you help me with detection?
      Can I find the password with the software or do I have to write it?
       
      Thank you so much !!!
    • By Donz7733
      Hi
       
      Currently I am using Nvidia 376.44 version for SLI functionality. On trying to install any higher version , SLI wont function & only 1 card works.
       
      if anyone is using higher version Than the one mentioned above for SLI, please let me know
       
      Thank You
    • By Cubitci
      To install the unlocked bios, I prepared and booted a freedos usb. I start the installation by typing flash.bat but every time I get the following error: Error 28: Protected Range Registers are currently set by BIOS, preventing flash Access. Please contact the target System BIOS vendor for an option to disable Protected Range Registers.
      How can i solve this problem ?
    • By arifhsn
      https://www.sendspace.com/file/0zjk9f
       
      please help i can't access my g5070's advanced menu
    • By raqall
      Hi!

      I would love to have my BIOS modded to disable the wireless whitelist.
      I tried to do it myself (dump BIOS from chip, disassemble, locate the reference to the error message "Unauthorized Wireless network card is plugged in..." memory address and modify the condition in the binary file so not to "land" in the infinite loop) but I couldn't dig to anything meaningful I could easily change.

      Laptop: Lenovo ThinkPad S440 (TYPE 20BB-S00400)
      BIOS version: 73ET71WW (1.71)
      Original WiFi/BT card: Intel Wireless-N 7260 (7260HMW BN) (vendor: 0x8086, device: 0x08B2, subdevice: 0x4262)
      Target WiFi/BT card: Broadcom BCM94352HMB (I haven't received it yet, waiting for delivery)

      Manufacturer BIOS download: bootable ISO, updater for Windows
      My BIOS dump (using CH341A SPI Programmer under Linux): http://www.mediafire.com/file/mn0gfr9ext7yqrn/S440_73ET71WW.bin/file
       
      Thanks!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.