Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y400 / Y500 - unlocked BIOS / wlan whitelist mod

Recommended Posts

svl7 awesome guide !! cant thank yu enough :):20_003::78:

could yu please tell me wat are the options in the bios tht has to be changed for enabling intel HD 4000 graphics ?

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

im a bit confused about the bios versions.... Is v1.5 the same as v1.05 and v1.3 the same as v1.03?

Btw, great job Svl7

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I never called the bios v1.5 or v1.3 as far as I know... in the bios itself it says 1.05v, where did you see 1.5v?

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Earlier in the previous thread... I think it was someone else. Anyway, its good to know that there is only v1.0x. It just got me i bit confused..

Thanks

--

What is a whitelist exactly?

Is there any other card you can install thats "within" the whitelist? Or am i getting this all wrong?

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, there might be a v1.5 bios sometime in the future... I'm not familiar with Lenovo's naming scheme.

Whitelist is the opposite of a blacklist :D In the case of this system it is a list of hardware IDs of wlan cards which are accepted by the bios, if you try to boot the system with a different card it will show an error message at POST and refuse to boot. This mod circumvents this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okey. Is there an actual list ? I mean is there other wlan card that we know are accepted?

Sorry for all the questions, and thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah there is, but it shouldn't matter since the check is now removed. All cards should work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ svl7, I followed your guide and everything went smooth. I also installed a dual band WLAN card which works just fine. Thanx for your work!

  • Thumbs Up 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello... I try to disperse the lenovo Y 500 GT650 SLI, but clock don't rise. how to correct it? thanks in advance... I am sorry for transfer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just flashed to the unlocked bios. Great instructions, everything went smoothly. Thanks svl7!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sir, kindly ask if this will work for v1.04 bios if I flash on top with v1.05 mod bios. TQ sir

attached bios backup for reference.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

LENOVO-6BCN32WW(V1.04).zip

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great job svl7! Got my laptop yesterday and installed the modified bios. No problems and i have never done anything like it before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Has anyone tried using the Intel Ultimate N 633ANHMW with the Y500?

No, but it should work because the Intel Centrino Ultimate-N 6300 is a commonly used card. If you want to use 3 instead of 2 connections you should buy an extra antenna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

anyone with bios 6BCN32WW v1.04 flash with mod bios v1.05? working?

thks

Share this post


Link to post
Share on other sites
No, but it should work because the Intel Centrino Ultimate-N 6300 is a commonly used card. If you want to use 3 instead of 2 connections you should buy an extra antenna.

Thanks. I didn't realize replacing the adapter was going to be such an involved task.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks. I didn't realize replacing the adapter was going to be such an involved task.

It isn't you can also use two connections, or buy the Intel Centrino 6235. I assume you want 5GHz next to the 2,4GHz?

I have a Broadcom dual band card with Bluetooth installed on my Y500.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It isn't you can also use two connections, or buy the Intel Centrino 6235. I assume you want 5GHz next to the 2,4GHz?

I have a Broadcom dual band card with Bluetooth installed on my Y500.

Yeah, I want dual band. I frequently move large amounts of data to/from a desktop and I want max throughput. I have no need for Bluetooth, so the lack of it on the 6300 isn't a problem. I'm just not sure if I'm up to the task of installing a third antenna inside the display and whether it's worth the trouble.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The touchpad stuff is (in case it's software related) most likely in the EC. This method will only flash the bios, and as described in my guide, it's not necessarily a good idea to flash a modified which is a different version than your current bios, at least not when flashing this way. The EC isn't included and this might cause serious issues.

For going to a newer bios version I highly recommend waiting for an official bios update from Lenovo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Can this method be used for IdeaPad Y400 as well? Thanks.

Updated: My Y400 has bios version v1.05 so I use the v1.05 file in the post to mod the bios. The modded bios works like a charm. I can now use Wifi Link 5100 AGN for the 5Ghz band. For those who are skeptical to try because your laptop is Y400 instead of Y500, just go ahead and follow the instruction of svl7 in this thread.

Good luck to all and thank you again svl7 for this great tool/instruction.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This has been discussed, it's due to the motherboard design, leaving out the ability to use only the iGPU respectively only the dedicated GPU needs a more sophisticated mobo design, i.e. more expensive. Lenovo didn't put that ability in the Y500.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi svl7, just wanted to thank you for wirting this tutorial and helping out the community~

Any idea on how to bypass the Error 104: The 2 SPI flash devices do not have compatible command sets?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Anderitos135
      I have a iBuypower CZ-17 laptop, with a 2012 AMI BIOS that has E1762 as the version, which I believe means I have an MSI G70 motherboard. It has a 675MX GPU, but it's not useable in Windows 10 despite being "seen" in the device manager. I believe an updated, unlocked BIOS would fix my issue and have located the thread on this site with the BIOS I need.

      First of all, am I right? Will this fresh BIOS make my laptop that originally ran Windows 8 work with this old GPU?

      And second, I created this account, will wait 24 hours and made this post. Is that enough to allow me to download the file, or do I need to post elsewhere?

      Thanks!
    • By Zoarilamb
      A part of my BIOS got corrupted that controls my laptops backlights. Other methods like the Gary Key fix did not work for me because I do not get any light up during post. i followed this guide  that says I need to extract and use the 6MB portion of an 8MB bios dump, only AFUWIN tells me "Error, ROM file size does not match existing BIOS size which is because my laptop BIOS size is only 5.87MB.  I don't need to flash the whole BIOS, I only need to flash a portion of it. 
       
      I've searched everywhere online for a dump of my laptop model but non exist that I know of.
    • By Zoarilamb
      I fiddled around with modding my laptops BIOS to unlock XMP profiles and hopefully seeing if optimus could be disabled. After flashing my modded bios and trying it out, I noticed that my keyboards backlight no longer turns on. I was unaware it requires an official BIOS to function. They backlights wont turn on unless ASUS ATK package is installed but now it seems it also needs an official BIOS?
       
      The modded ROM and tool I used if anyone has any experience with this and doesn't mind telling me what to enable/disable, or anything else i can do to re-enable them 
        
    • By mrwayne
      My laptop is Monster Tulpar T7 v2.6. i7 4710MQ, 16 GB DDR3 1600 mHZ, GTX 970M 3GB.
    • By sam@83
      Hello !
      I tried a tutorial on the forum to remove the supervisor password on a X260 thinkpad but the winbond 25Q128FVPQ chip is not recognized with the programmer CH341A and ASprogramer (does not detect automatically and not manually). Plugged into the motherboard with a soic8.

      Can you help me with detection?
      Can I find the password with the software or do I have to write it?
       
      Thank you so much !!!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.