Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y580 / Y480 'unlocked' BIOS versions

Recommended Posts

Has anybody else gotten the Intel 6300 working? I bought one and tried to use the file supplied by Berghaus but I ended up stock. Everything still works but when I try to install the 6300 I get the unauthorized network card message.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Has anybody else gotten the Intel 6300 working? I bought one and tried to use the file supplied by Berghaus but I ended up stock. Everything still works but when I try to install the 6300 I get the unauthorized network card message.

Yes, I got the Intel 6300 working & you should use the Lenovo_Y480_Y580_-_BIOS_V.206_[unlocked][no whitelist] from the very 1st post.

To svl7, thank you very much. Can I make a request? If can i want to request Bios Locked but no whitelist :not_ripe:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, svl7

I've already flashed the official 2.06 BIOS. However,when I was trying to flash the unlocked 2.06 bios modified by you,it says "the version of rom file isn't newer than version of bios". I've also Google this and found a possible solution(which is to unRAR the .exe file and modify platform.ini) ,but it didn't work. I'm wondering if there's a way to fix this?

BTW, I've found a 2.07 bios of Y580/Y480 on a Chinese forum. It doesn't seem like an official rom, but some people have flashed this and had no problems.

Bios link: https://www.dropbox.com/s/is4t5x3phrqbiw4/QIWY3207.exe

Thanks a lot !

Share this post


Link to post
Share on other sites

No. I can't find its changelog at all. But it did work fine and is displayed as 2.07 both in bios menu and in AIDA64.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I am still having a problem where my Wireless card, 6205, will not show up in windows 8 device manager. And somehow, shortly after that the white list has come back and I had to go back to the 2200. I am still getting the incompatible wireless card error. Ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey all

I have new pics.

video config

thermal config

advanced cpu control

IDE config > HDC config has 3 options: IDE - AHCI - RAID

good if someone want to RAID a msata with a regular SSD... but not sure if it work

Has anyone comfirmed that this chipset actually supports RAID?

You'll have a lot of happy people since Lenovo doesn't have the cache driver for Windows 8 for the HDD+msata SSD rapid storage right.

If it does do RAID then we could just use the Intel version as that is what it required.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i flashed my bios with unlocked and no whitelist. after flashing i've installed a intel advanced-n + wimax 6250 wifi adapter and no error occurred while booting. after installing the new driver, i see a list of APs which i can connect to. but there's a problem now: i can't connect to any AP in the list. i've tried more than 2 different APs - still no luck.

is there anything i can try out?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure, especially since you see the APs, the card seems to work....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luckily i got closer to the problem. it seems, that only 2.4 GHz based networks doesn't work. connecting to a 5 GHz based network works fine and fast. i guess i have to replace the card with another.... damn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

svl7, could you please remove the whitelist in the latest BIOS (v2.07) on the previous page? My laptop shipped with the latest one and I would like to use it with a different wifi card.

Thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
svl7, could you please remove the whitelist in the latest BIOS (v2.07) on the previous page? My laptop shipped with the latest one and I would like to use it with a different wifi card.

Thanks!!

you can do it yourself. Here's how to:

1. Download whitelist unlocked bios (ver.2.06) - link few pages before

2. change .exe to .rar

OPTION #1

3.1 modify in platform.ini. Change: [bios_Version_Check] Flag=0

OPTION #2

3.1 extract QIWY3206.rom

3.2 open with hex editor

3.3 search for "5dcn39ww" and change to 5dcn40ww

3.4 search for "2.06" and change to 2.07

3.5 save and replace original rom in rar archive.

4. change back .rar to .exe

5. run and enjoy.

In my case modifying .ini file did not work (although many people confirmed it works, I still had error message). After modifying .rom file with HEX editor - all works just fine -PC boots and operates well. Tomorrow I will replace Wifi interface. Hope it will work too...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I just bought this laptop and I wanted to put an Intel Ultimate-N 6300, so I was going to use this modified BIOS. I just wanted to know that if I don't want the modified BIOS in the future is it possible to flash the regular stock BIOS on top of it again and go back to the way it came?

Also, can anyone else confirm that the Intel 6300 works with the modified BIOS posted in the first post of this thread and that the one another user posted in this thread isn't needed?

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
you can do it yourself. Here's how to:

1. Download whitelist unlocked bios (ver.2.06) - link few pages before

2. change .exe to .rar

OPTION #1

3.1 modify in platform.ini. Change: [bios_Version_Check] Flag=0

OPTION #2

3.1 extract QIWY3206.rom

3.2 open with hex editor

3.3 search for "5dcn39ww" and change to 5dcn40ww

3.4 search for "2.06" and change to 2.07

3.5 save and replace original rom in rar archive.

4. change back .rar to .exe

5. run and enjoy.

In my case modifying .ini file did not work (although many people confirmed it works, I still had error message). After modifying .rom file with HEX editor - all works just fine -PC boots and operates well. Tomorrow I will replace Wifi interface. Hope it will work too...

Thanks for replying. Your method will just change the name of the BIOS, what I would like is the latest BIOS itself without a whitelist. I am already running the V2.06 after modifying the bios version check line.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello,

I just bought this laptop and I wanted to put an Intel Ultimate-N 6300, so I was going to use this modified BIOS. I just wanted to know that if I don't want the modified BIOS in the future is it possible to flash the regular stock BIOS on top of it again and go back to the way it came?

Also, can anyone else confirm that the Intel 6300 works with the modified BIOS posted in the first post of this thread and that the one another user posted in this thread isn't needed?

Thank you.

1) YES, I can confirm the modified bios work with Intel 6300 & Intel 6235.

2) YES, you can use the regular bios in the future, but you MUST edit the platform.ini (change RESSEN to RESSDIS)

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

One more question, I noticed that in my current BIOS it says that I have version 5DCN90WW (v8.0.1) the modified bios is version 2.0.6 which I think is 5DCN39WW. Are these two both the same? I have a Lenovo Ideapad Y580 that I just bought about a week ago.

Did yours have the same bios version when you installed the modified? Lenovo's website shows that 5DCN39WW is the latest bios available for this laptop on their website, but I don't know why I have 5DCN90ww.

Share this post


Link to post
Share on other sites
One more question, I noticed that in my current BIOS it says that I have version 5DCN90WW (v8.0.1) the modified bios is version 2.0.6 which I think is 5DCN39WW. Are these two both the same? I have a Lenovo Ideapad Y580 that I just bought about a week ago.

Did yours have the same bios version when you installed the modified? Lenovo's website shows that 5DCN39WW is the latest bios available for this laptop on their website, but I don't know why I have 5DCN90ww.

1) I think it is not the same (5DCN90WW [v8.0.1] vs 5DCN39WW [v2.0.6])

2) Yes, my y480 have the same bios version when I installed the modified.

Make sure you backup your current bios before flashing. Dont worry about 5DCN39WW [v2.0.6] since this version are for both y480 and y580 as stated on the Lenovo website.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Svl7 i've tried to flash your bios but unfortunately i could not...i got this error "IHISI: Flash write error in SMI! SMI return code: 0x25"

Mi current version is 5DCN89WW. Any idea, help? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I flashed this BIOS on my Y580... It seemed to work just fine, and I left my BIOS settings at default after flashing. However, after I shut the computer down and then left it alone for a day or two, now I can't boot it up anymore. I can't even get to a BIOS screen. The power turns on, but I get no beep (if I hold down a button for long enough it will beep at me, and the system is otherwise totally unresponsive). Is there anything I can do? I didn't change the settings at all, I just flashed the BIOS and left the settings at default.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I flashed this BIOS on my Y580... It seemed to work just fine, and I left my BIOS settings at default after flashing. However, after I shut the computer down and then left it alone for a day or two, now I can't boot it up anymore. I can't even get to a BIOS screen. The power turns on, but I get no beep (if I hold down a button for long enough it will beep at me, and the system is otherwise totally unresponsive). Is there anything I can do? I didn't change the settings at all, I just flashed the BIOS and left the settings at default.

Not sure it'll work, but I flashed my old HP laptop and it did the same thing. The only thing that fixed it was removing the CMOS battery for about 10 minutes and then putting it back in. It booted right up after that. Worth a shot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey Svl7 i've tried to flash your bios but unfortunately i could not...i got this error "IHISI: Flash write error in SMI! SMI return code: 0x25"

Mi current version is 5DCN89WW. Any idea, help? Thanks

I have the same problem. I tried it a couple of times and got the same result each time... almost thought the thing was bricked the first time it happened, since the keyboard didn't work anymore and I had to pull the battery and power to get it to restart. Maybe the system board has been updated between the original Y580s that came with i7-3610qm and the newer ones that come with i7-3630qm? It could explain the apparent differences in BIOS version number as well (2.06 vs 8.01 in this case).

They both say the platform ID is QIWY3, though...

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have the same problem. I tried it a couple of times and got the same result each time... almost thought the thing was bricked the first time it happened, since the keyboard didn't work anymore and I had to pull the battery and power to get it to restart. Maybe the system board has been updated between the original Y580s that came with i7-3610qm and the newer ones that come with i7-3630qm? It could explain the apparent differences in BIOS version number as well (2.06 vs 8.01 in this case).

They both say the platform ID is QIWY3, though...

You know, now that I think about it they would HAVE to be different. Y580s that shipped with Windows 7 would have to have a SLIC table for licensing and those that shipped with Windows 8 would have to have OA3.0 and all of the secure boot stuff it needs.

svl7, can we get a modded version of the current version Y580's BIOS? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
You know, now that I think about it they would HAVE to be different. Y580s that shipped with Windows 7 would have to have a SLIC table for licensing and those that shipped with Windows 8 would have to have OA3.0 and all of the secure boot stuff it needs.

svl7, can we get a modded version of the current version Y580's BIOS? :)

Yes maybe is because of the that. Svl7 can you tell us something? could you mod the version of our bios?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed the unlocked bios and loving it so far, already enabled VT-D which was previously disabled for some reason in the stock bios, what do I need to do to modify these bios to edit the VBIOS? I have a ton of experience in tweaking ATI and Nvidia card BIOS and often do permanent bios overclock/volt mods with my desktop cards and my friends cards and I would love to do the same with the y580. GTX660M 2gb GDDR5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo G780.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, in this case you can post your request in this thread.
       
      For prepare unlocked bios you can post your request in this thread, upload your file bios backup into any fileserver and post the download link. Or you can send me your file backup of bios via PM.  For creating backup of bios use attached utility. Extract attached archive directly on the Desktop and run Backup Utility as Administrator (right click mouse, choice "Run as Administrator"). Utility will create archive "results" directly on the Desktop. Send me this archive "results" via PM.
      https://www.sendspace.com/file/mxoavw
      or
      http://www120.zippyshare.com/v/NC9WuxRI/file.html
    • By Yomaster
      Hello, 
       
      some of my computer specs are as follows: 
      CPU: I9-9900k
      GPU: RTX 2070
      memory: 32 GB (forget the manufacturer/ clocks)
      Dsanke bios mod
       
       
       I recently bought a 1440p screen that is 120hz capable, but it does not allow me to select the 120hz option. I have checked numerous places and all of the websites say that this screen is 120hz enabled. I have the dsanke bios mod on my computer. I see people being able to use this screen's 120hz functionality, but I can't get it to work. Any suggestions? If you need any additional information about my laptop, I will be happy to provide info.
       
    • By Krak
      Hi everyone, I have a problem. I need to unlock the bios settings because I only have basic functions and I need to increase the memory of VRam. Sorry if I posted a post not in this topic.
    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo ThinkPad X240.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden advanced menus and settings in bios setup menu, or upgrade to new display (with brightness control), then you can post your request in this thread.
      Important!
      For creating your personal bios dump and to flash your bios mod, you must use any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip!
       
      Just dump your Bios using any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip, then post it in this thread or upload it to any fileserver and send me the link.
       
       

      CH341A programmer:
      https://www.ebay.com/itm/USB-Programmer-CH341A-Series-Burner-Chip-24-EEPROM-BIOS-Writer-25-SPI-Flash-AU/153117073868?epid=577511738&hash=item23a67d21cc:g:XKEAAOSw5UdbW-iL
       
      https://www.amazon.com/Parts-tower-CH341A-Programmer-Software/dp/B01FVVHCVC/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1522179315&sr=8-4&keywords=ch341a&dpID=51BO7eGgO5L&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch
       
      SOIC8/SOP8 test clip:
      https://www.ebay.com/itm/Soic8-Sop8-Flash-Chip-Ic-Test-Clips-Socket-Adpter-Bios-24-25-93-Programmer/201414947737?hash=item2ee5443399:g:up8AAOSw1Fda8qkt
       
      https://www.amazon.ca/MAUSAN-Socket-Adapter-150MIL-205MIL/dp/B06ZYSNJF3/ref=pd_sbs_21_3?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=XM79QJWGED6B4K2VEZDJ
       
      How to use it:
       
      Also, you can search on YouTube a lot of guide for CH341a.
    • By AMV
      Hello to all big format laptop users!
      I`ll try to make it as short as possible. I have the Alienware M18X R1 for about 7years, i think. It was a problematic machine all the time. But during warranty period local support fixed everything super fast and free of charge :). I even upgraded from gtx 580m sli to gtc 780m sli. And made primary hdd samsung evo ssd. Unlocked Bios. Power brick i changed 3 times by now. Battery once. And 6moths ago one of the long time ago installed 780m died ( started with artifacts on screen then refused to boot windows). Replaced that and was as happy as ever. The machine kept working stable and i pushed all i could get from it in reasonably modern titles. Even tried RDR2 on default settings, gave me 17fps :). Not sure if SLI is supported for that game. The point is it was running fine for last 6 months.
      What happened:  Gaming as usual, room temp 23C. After around 2hr suddenly black screen. The laptop switched off by itself.
      What i check: First checked power brick. Green light off. Unplug from wall and laptop. After plugging in wall green light back on. Connect laptop light off.
      Next: Tried take out battery, unplug. And hold the PWR button for 1 min. Try to start on battery - nothing. Plug in - green light off again.
      Later: after some googling found that need to try to remove video cards. Done that. OK Nice! Plug in power and it starts as nothing happened on the integrated intel video.
      Found out that i one of the video cards is plugged in that triggers the power brick to trip. (the original upgrade 780m from years ago). 
      Start with GPU: Insert the other one in its slot. Systems start. But immediately i notice there`s no video drivers. OK i think reinstalling and job done. Drivers reinstalled, asked for restart. After restart nothing. Still no driver.
      Windows device manager: This is bogging me. it shows that i have 670M instead of 780m. Windows gives Code 43 Error.
      BIOS: I go into bios just to find that that it has reverted back to A05 (hows that possible?). And its so limited that i cant even choose witch video card to use. But it detects nVidia GFX.
      How to get at least my single 780M to be working?! Update bios again to unlocked? Did this event fry Vbios on my other card maybe?
      System: m18x R1
      SLI gtx 780m
      Unlocked bios (before event)
      nvidia driver 443.x(or there about)
      Win: 7, 64bit
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.