Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
gerald

Y510p Ultrabay Graphics card

Recommended Posts

Yes, I still have some adapters.

Pls send me a message with your address.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/21/2018 at 1:43 AM, AllanDavidson said:

 

There are some dudes here with a GTX 1070 on the adapter.

 

The CPU will sure bottleneck it as much as a i7 4770k running at 2.4GHz ~ 3.4GHz.

Read my previous post about cooling.

 

@AllanDavidson

I read through your findings and they were interesting. Have you gotten the chance to test limits with only the eGPU enabled?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boom, i am back.

 

SO, look's like situation with Lenovo Y500 & nVidia GTX 10xx now solved. But i still have got question:

 

May i use build-in in notebook display or i still need new external display to see picture from nVidia GTX?

 

Update:

O.K., i see @Kuneroll already did few tests with Y500, modded BIOS (by @High_Voltage) and nVidia GTS 250. @Kuneroll said it worked with internal display, but said nothing about Optimus. This part is unclear.

 

I am asking about it because yesterday i finally replaced thermalinterface of CPU and GPU and when i saw laptop completely disassembled... maybe assemble it as open stand with eGPU?

 

Anyonde did something similar? I tested Compal board in my ThermalTake Soprano case (from  very old PC) and it's not fit - holes for screws are completely diffirent.

 

P.S. My eyes on nVidia GTX 1060 (~$200). Something better - too pricey. But i like idea of slow switch from laptop to desktop.

 

P.P.S. @gerald are you still have adapters for sale?

Edited by rusTORK
typo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

I'm also interest to purchase one of this. I have Y510p with i7 4700hq and gf755m and it's lack of graphic power.

Is this still avaible and for how long it will be?

I'm from Poland and what's the price for the hardware and shipment? How long I have to wait till I get stuff?

Thanks for reply.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I still have some adapters.

It costs €95,- incl. int. shipping.

Pls transfer the money to my PayPal account and I will send the adapter within e few days. The shipping to poland will take approx. 2-3 weeks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To this account: Gerald.pichler@gmx.at ?

Where to send adress for shipment?

I have to check the paypal account becouse I didn't use it for few years - propably need to update my bank account and credit card. 

 

Another question - which card will be better for game performance r9 390 or rx 480 for gaming? I'm asking becouse in Poland the price for this cards from second hand are the same. Maybe better choice will be RX 570 (new)? Or maybe You recommend another choice?

My y510p setup:

i7 4700MQ

8GB Ram - dual

SSD Samsung 960 - 240GB

 

Thanks for reply.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes, gerald.pichler@gmx.at

If you want to use the internal screen you should buy a NVIDIA card because AMD cards does not support this feature.

 

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I gues all the issue with nvidia cards are solved? Sorry for asking didn't have time to read over 40 pages on this topic. 

I found today the YouTube video with this adapter when I was looking for cooling mods for y510p and I was shocked. I have y510p over 4 years :/

 

So what nvidia card You can recommended up to 250 euro? Can be second hand. Don't have play all games on the ultra settings with 1080p. I have a internal screen with 768p and would like to play with good fps in "new" games like Witcher 3, GTA V, Kingdome Come Deliverence and other. My setup with gf 755m lack in these games. I'll consider to p&p external screen for better gaming experience. But still I will need to take the laptop with me off the home and I would rather use internal screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, the issue is already fixed. You need a new BIOS.

GTX1070 is often used by the users of this thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@geraldThank you for respond. I will update my PP account information too and sent payment... well i think at this week.

 

@WishlordIt may be secondhand, just be really carefull with card from miners. This things working 24/7 and may be really in poor condition.

Edited by rusTORK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, thanks for reply.

Can someone link directly to the site (post/topic) where I can find all information about mod for nvidia cards and how to run it?

Maybe better if the autor will update the first post with all information for new ppl (don't have to read the whole topic)

 

To be honest the 1070 is over my budget and too powerfull for what I need. 

Will look for 1060 or 1050Ti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello People,

 

My problem is that the other day i got a MSI GTX OCV1 1060 6gb, successfully solved error 43 in device manager via the 1050Ti guide on the egpu forum.

I had to send back that card to the shop because it had issue with one of its fans. It was working tho but i didnt want to use a kinda broken card.

Today i just recieved my new card which is a MSI GTX 1060 6gb Gaming X. (This new card is way beefier and also has a 8pin connector instead of the 6pin the previous had. Unfortunately i only have 6pin connector but it seems to me that it is not the problem in this case because windows detects it, also fans and leds turn on when laptop turned on.)

 

So the deal is that i pluged it in and i got error 43 again. I said well its fine i will do the trick again then. Unfortunately it doesnt seem to work now for whatever reason. I tried it 2 times already but no luck, it still says error 43 when im done with the method. Now i noticed that after i cleared my drivers with DDU and done installing 368.81 stock driver (it has the 1060 6gb included by default) in Disable driver signature enforcement mode, it only recognises the 755m right away and the GTX 1060 only gets recognised after the second (newer driver install).

Anyways i still get error 43. 

Any ideas?

 

Screenshot (8).png

Screenshot (9).png

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, rusTORK said:

@balint234 Double check every step about fixing error 43, also look's like Gameing X series is problematic:

 

https://forum-en.msi.com/index.php?board=123.0

 

A lot topics on MSI forum.

I basically followed those steps 1 by 1 like 3 times.

just reinstalled windows as well to give it a shot but god this thing just doesnt work.

last thing i can think about is that although the card runs and gets recognised by windows it still needs the 8 pin power cable (as i mentioned i only pluged in a 6pin but it boots and spins and lights up so im really disappointed. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, balint234 said:

I basically followed those steps 1 by 1 like 3 times.

just reinstalled windows as well to give it a shot but god this thing just doesnt work.

last thing i can think about is that although the card runs and gets recognised by windows it still needs the 8 pin power cable (as i mentioned i only pluged in a 6pin but it boots and spins and lights up so im really disappointed. 

you should  check your card's id. Some of the newly -manufactured card is using a new hardware id(for gtx1060 6gb)

btw I've forgot my pwd for this forum and couldn't log in for a while lol

33 minutes ago, balint234 said:

I basically followed those steps 1 by 1 like 3 times.

just reinstalled windows as well to give it a shot but god this thing just doesnt work.

last thing i can think about is that although the card runs and gets recognised by windows it still needs the 8 pin power cable (as i mentioned i only pluged in a 6pin but it boots and spins and lights up so im really disappointed. 

If your card does use a new id, you should modify the driver and add the id into it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Swung Huang said:

you should  check your card's id. Some of the newly -manufactured card is using a new hardware id(for gtx1060 6gb)

btw I've forgot my pwd for this forum and couldn't log in for a while lol

If your card does use a new id, you should modify the driver and add the id into it.

How do i check my card id?

 

 

 

 

 

Képernyőfelvétel (1).png

Edited by balint234

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, balint234 said:

How do i check my card id?

ehhh...I can't remember that clearly.but as far as I can tell you can refer to the guide to modify the driver.

it's somewhere in the device manager.

right click on your gpu-properties-details tab? It's likely to be there. I dunno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minutes ago, Swung Huang said:

ehhh...I can't remember that clearly.but as far as I can tell you can refer to the guide to modify the driver.

it's somewhere in the device manager.

right click on your gpu-properties-details tab? It's likely to be there. I dunno.

i only found this

Képernyőfelvétel (1).png

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, balint234 said:

i only found this

Képernyőfelvétel (1).png

nope. you should refer to your device manager. Maybe this techpowerup website haven't updated for that yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, Swung Huang said:

nope. you should refer to your device manager. Maybe this techpowerup website haven't updated for that yet.

how about this?

Screenshot (2).png

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, balint234 said:

how about this?

Screenshot (2).png

also in GPU Z there is a code    1B83

Screenshot (3).png

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, balint234 said:

also in GPU Z there is a code    1B83

Screenshot (3).png

yep. That's the problem. You should add that Id to the driver and install the modified driver.

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, Swung Huang said:

yep. That's the problem. You should add that Id to the driver and install the modified driver.

By the time i read your reply i already started doing it, i didnt add it but replaced the original 1060 id to this one. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, Swung Huang said:

yep. That's the problem. You should add that Id to the driver and install the modified driver.

I still got error 43 im so confused :too_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By damianalex
      Hi,
      I want to show you my new project.
      I bought my laptop about 5 years ago.  It was never speed deamon, but for every day use, it was enough to me.
       
      Its specification:
      Intel i7-4700MQ
      Nvidia GeForce GT745M
      16GB RAM
      512 SSD Adata SU800

       
      Yesterday I bought Witcher 3. Of course on 1080p it's impossible to play, because of about 10fps
       
      So I make a decision to buy external grahpic card.
      I choose GTX970 and now I am looking for occasion to buy it.
       
      I've already bought EXP GDC v8.4d mPCI-E. It is used and cost about 30$.

       
      I will use ATX PSU to supply graphic card, because I have old desktop PSU at home.
       
      My plan:
      1) unlock bios
      2) buy GTX 970
      3) enjoy Witcher 3!
       
      BTW I try to cool down my laptop, so I replaced thermal paste to Kryonout Thermal Grizzly and make some tests. Temperatures and fps are on screenshots.
       
      1) laptop on table, playing GTA V 1080p

       
      - first minute (GPU core 1045MHz)

       
      -after some time, because of high temperature and GPU throlttling (GPU core drop down even to 400MHz)

       
      2) with thermalpad Glacier NC400 SilentiumPC

      - 30 minute and longer (GPU core drop to about 900MHz)
       
      3) without down case of laptop (like on picture with thermal paste) on thermalpad.
      Here laptop never drops down MHz and max temp are about 72 Celsius degrees.

       
       
      Bacause of that I bought second down case for my laptop and I will cut there additional holes.
       
      Greetings!
       
      I will describe next step when I get all stuff I need!
       
       
    • By popozitos
      Hello everyone
      I created a case for egpu using 2.5mm acrylic sheets. The first time I created a case to support a GPU + ATX psu
      Now I created another one for the GPU with an external Xbox 360 203w psu.
      the finish was not good but for my use it is already good.
       
      *both cases album
      *Construction of the second case 
      *adapting xbox psu to 8pin power (taken from 24pin)
       
      all made by hand with the tools I had.

      from Brazil.

    • By jcrcarmo
      Hi folks,
        Greetings from Brazil!  Not sure I'm posting in the right place, but I have a question:  how do I find out the brand and model of my BIOS chip without having to open my laptop?  I can't find this information anywhere.  Been searching for days... I have a Lenovo Ideapad 300-15ISK 80RS (motherboard Paris 5A8).  Thanks a lot for your time and help! I really appreciate it!   Best regards,   JC.
    • By Consumerofmulch
      Hello!
       
      I have recently acquired my Dell Inspiron 15 7000, and I am interested in building an egpu setup for it. It has a USB-C port. Any recommendations/guides out there?
       
      thanks.
    • By Donz7733
      I am planning to get this Charger (170w 20v 8.5a) - https://www.amazon.in/Lenovo-ThinkPad-4X20E50574-170W-AC/dp/B00MLTQ99Y
      &
      the Adapter - https://www.aliexpress.com/item/32975526334.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.27cb747e6TEc28&algo_pvid=a7db42d0-97cb-4a37-be7a-d19c44bddf73&algo_expid=a7db42d0-97cb-4a37-be7a-d19c44bddf73-0&btsid=8d6ee0f9-08e9-4474-b63b-cc751403b4c7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_60
       
      Will this combination work to run Both GT755m of Y510p?
       
       
      Thanks
       
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.