Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
J95

[Alienware - Clevo - MSI] Aftermarket Upgrades Driver Support - Modded INF

Recommended Posts

Where are you from? The pastes which you should use are the 2 above I mentioned or Zalman STG2

Sent from my LG-H811 using Tapatalk

I'm from Brazil, ... found this Gelid Gc-7g supreme, the price is much higher than the others, but I believe it is worth it ... you have some risk? type, is a conductor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No it isn't a conductor, it should be fine.. Extreme will be better but this is no slouch either I think... See if you can find something better in case...

Sent from my LG-H811 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
guys i received the 330w power supply but i have stel the same problem... looks like the gpu goes in a kind of power limitation and freeze with blu screen and tdp error.

i saw that if i increase ram frequency to +400 with gpu stock is stable... the same if i keep ram to stock and gpu +180 with 1.068v.

if for example i put +400 ram and just +50 on the gpu 1.068v or +180 gpu and +50 ram after few minutes of valley benchmark everything freeze and tdp error come out.

i don't know what try anymore

i used prema bios 1.1.1v and the one from svl7 with same result

can be a driver problem? i tried thousand driver and file inf.

You might just be hitting your GPU's clock limits - no vbios or driver will change what's inherit to your particular chip.

GPUs are like people: they're different even though they have the same specs. That's a given but pure luck to get a 980M that will overclock passed 1300MHz. Anything between 1200 and 1300 like 1260MHz should be stable. I have tried anything from 1300+ and it fails.

So dial back your clocks and bump up the voltage to 1.072v and do more tests. try my clocks +134 / +295 @ 1.072v with prema's 1.1.1 vbios.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm from Brazil, ... found this Gelid Gc-7g supreme, the price is much higher than the others, but I believe it is worth it ... you have some risk? type, is a conductor?

If you can't get it locally then import it provided the price is reasonable.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
No it isn't a conductor, it should be fine.. Extreme will be better but this is no slouch either I think... See if you can find something better in case...

Sent from my LG-H811 using Tapatalk

Ok, I will buy this Gelid Extreme same, I hope that solves the problem, since unlocked the VBIOS and all he could do to use this card within your ability and so far have not used even half ...

- - - Updated - - -

If you can't get it locally then import it provided the price is reasonable.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Yes indeed, I have done a lot, the question was my hurry, but do not have much choice now ... I need to work this out

Share this post


Link to post
Share on other sites
You might just be hitting your GPU's clock limits - no vbios or driver will change what's inherit to your particular chip.

GPUs are like people: they're different even though they have the same specs. That's a given but pure luck to get a 980M that will overclock passed 1300MHz. Anything between 1200 and 1300 like 1260MHz should be stable. I have tried anything from 1300+ and it fails.

So dial back your clocks and bump up the voltage to 1.072v and do more tests. try my clocks +134 / +295 @ 1.072v with prema's 1.1.1 vbios.

Sent from my HTC One using Tapatalk

i tried your setting with no result. is so strange that i can increse a lot gpu frequency not touching ram or vice versa.

can be a compatibility issue? i noticed that when i flash new v bios i have always different PCI Subsystem ID (see the picture) have you gays a bios fully compatible with this id(1028.05AA) ?

post-38938-14495000906046_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Make sure you are using the latest BIOS for the laptop.

Sent from my HTC One using Tapatalk

yes i have the A14 wich is the latest one

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goodnight everyone, now applied the AS5 folder (still can not get the gelid, but I'll buy) and my 104C CPU dropped to 65C ... great! My FPS Borderlands not go down under 55 with ALL the ultra inclusive Physix in High ...

post-39054-14495000906345_thumb.jpg

I thank the attention of everyone here!

I'm just my GPU does not yet satifsfeito is with 84C (all in ultra) ... now I wonder, should I use overclocking to improve? which recommend?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Goodnight everyone, now applied the AS5 folder (still can not get the gelid, but I'll buy) and my 104C CPU dropped to 65C ... great! My FPS Borderlands not go down under 55 with ALL the ultra inclusive Physix in High ...

[ATTACH=CONFIG]16182[/ATTACH]

I thank the attention of everyone here!

I'm just my GPU does not yet satifsfeito is with 84C (all in ultra) ... now I wonder, should I use overclocking to improve? which recommend?

Fergus stop overclocking... You will burn out your GPU... Have you applied new paste to GPU? If so temps are too high still.. Have you bought Gelid yet? Get some new thermal pads for GPU..

Sent from my LG-H811 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fergus stop overclocking... You will burn out your GPU... Have you applied new paste to GPU? If so temps are too high still.. Have you bought Gelid yet? Get some new thermal pads for GPU..

Sent from my LG-H811 using Tapatalk

Hi Tom, yes already applied the paste and thermal pads all new, live where the temperature is already high, can not in any way lower the temp of my GPU ... I have no idea how to do this without being over control of the Season NV inspector ... CPU is reasonably good, but GPU would at most 70C, but never got, not with my old 675m = /

Something else I can do?

Share this post


Link to post
Share on other sites
guys i received the 330w power supply but i have stel the same problem... looks like the gpu goes in a kind of power limitation and freeze with blu screen and tdp error.

i saw that if i increase ram frequency to +400 with gpu stock is stable... the same if i keep ram to stock and gpu +180 with 1.068v.

if for example i put +400 ram and just +50 on the gpu 1.068v or +180 gpu and +50 ram after few minutes of valley benchmark everything freeze and tdp error come out.

i don't know what try anymore

i used prema bios 1.1.1v and the one from svl7 with same result

can be a driver problem? i tried thousand driver and file inf.

The maximum settings I reached are 1344/2800 on the card using prema vbios. This configuration does 14,5k gpu score in 3dmark11. Above these limits card does not go and pops up an error. Regarding to the problem it may also be the card itself. Each card may have slightly different parameters.

Share this post


Link to post
Share on other sites
*Install drivers at your own risk* Windows 10 + Official 353.62 Drivers are Killing Samsung and LG Notebook LCD Display Panels

INF MOD v358.50

  • Win8.1 'F8' Boot options 'Safe Mode' & 'Disable driver Signing'

    cmd (Admin)
    bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy
    -> reboot -> F8 -> select 'Disable Driver Signature Enforcement' -> Install drivers.



  • Extract driver using [url=http://www.7-zip.org]7-Zip
  • [/url]
  • Display.Driver folder -> copy/overwrite the proper .inf file
  • Extracted driver package -> run setup.exe


nv_dispi.inf (including nvdmi.inf) PEG/Dedicated All Models: M15x, M17x, AW17 R1, M18x, AW18 R1 (including Optimus/M17xR4) excluding AW 2015 - GTX 980M , 970M , 965M , 880M , 870M , 860M , 780M , 770M , 765M , 680M , 675MX , 670MX


nvcvi.inf: Optimus Alienware 17 / 05AA (only) GTX 980M - 970M - 965M


GeForce 358.50 WHQL
  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
The maximum settings I reached are 1344/2800 on the card using prema vbios. This configuration does 14,5k gpu score in 3dmark11. Above these limits card does not go and pops up an error. Regarding to the problem it may also be the card itself. Each card may have slightly different parameters.

This is the maximum that I can get. 1202 MHz (1.00V) / 2935 mhz

with the same frequencies if i increase 0.25V after a few minutes of benchmarks i have tdp error but if I put ram at 2000MHz i can be up to 1320 1.10v stable but have lower results in bencmark.

seems that the card struggle to feed ram + gpu over a certain power. the gpu rises smoothly even 1350mhz only keeping the Rams to minimum.

probably is a structural limit of the GPU

post-38938-14495000909673_thumb.png

post-38938-1449500091054_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey J95, could help me to improve my performance gtx 780m? Already unlocked my VBIOS, done mod drive nvidia, has applied new thermal juntamentente pads with a good thermal paste ...

My FPS ta stable now, but my temp is between 80C - 90C ... taking only 3,400 in scoring 3D mark ... the only way to improve my temp was lower temperature limit in NVinspector ... please me some instructions, I came up here reading a lot in this forum.

My confg. Alienware M17x R4 3630QM 32GB Core i7, GTX 780m 4Gb unlocked via SL7

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote



  • Extract driver using 7-Zip
  • Display.Driver folder -> copy/overwrite the proper .inf file
  • Extracted driver package -> run setup.exe


nv_dispi.inf (copy nvdmi.inf too) PEG/Dedicated All Models: M15x, M17x, AW17 R1, M18x, AW18 R1 (including Optimus/M17xR4) excluding AW 2015 - GTX 980M , 970M , 965M , 880M , 870M , 860M , 780M , 770M , 765M , 680M , 675MX , 670MX


nvcvi.inf: Optimus Alienware 17 / 05AA (only) GTX 980M - 970M - 965M


GeForce 358.50 WHQL



Hi J95, The driver install keeps failing with the new modded INFs. I'm installing for a 970m, win7, m15x. Not sure why it's failing.

EDIT: Tried a DDU before hand too. Still getting a fail on the install status.

EDIT 2: From my setupapi.dev log: " {DRIVERSTORE_IMPORT_NOTIFY_VALIDATE} 20:55:39.376!!! sto: INF hash is not present in the catalog. Driver package appears to be tampered. Filename = C:WindowsSystem32DriverStoreTemp{50db7426-51c3-168f-cdfa-d5682d36ca0f} v_dispi.inf, Error = 0xE000024B ! sto: Driver package appears to be tampered but user wants to install it anyway. "

EDIT 3: Has anyone had a successful 970m install with the new .inf(s) for 358.50?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Doesn't work on m17x r4 980m, im getting power throttling.

Quote

*Install drivers at your own risk* Windows 10 + Official 353.62 Drivers are Killing Samsung and LG Notebook LCD Display Panels

INF MOD v358.50

  • Win8.1 'F8' Boot options 'Safe Mode' & 'Disable driver Signing'

    cmd (Admin)
    bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy
    -> reboot -> F8 -> select 'Disable Driver Signature Enforcement' -> Install drivers.
  • Extract driver using 7-Zip
  • Display.Driver folder -> copy/overwrite the proper .inf file
  • Extracted driver package -> run setup.exe


nv_dispi.inf (copy nvdmi.inf too) PEG/Dedicated All Models: M15x, M17x, AW17 R1, M18x, AW18 R1 (including Optimus/M17xR4) excluding AW 2015 - GTX 980M , 970M , 965M , 880M , 870M , 860M , 780M , 770M , 765M , 680M , 675MX , 670MX


nvcvi.inf: Optimus Alienware 17 / 05AA (only) GTX 980M - 970M - 965M


GeForce 358.50 WHQL

Share this post


Link to post
Share on other sites
Doesn't work on m17x r4 980m, im getting power throttling.

Have you tried installing it without GFE?

Follow @J95 post on page 76 i think. That solved the throttling issue for me

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I managed to get the driver to run stable for now, cheers for the assist Bro

I re-installed the driver after deleting the GFE files then restarted right away and now its working, I dunno if its going to remain stable, cause every time I shut down and turn it on (after being off overnight) it seems to start the throttling again.

I am using Starwars battlefront for a benchmark because I already have it installed. But no driver older than 355.67 will allow me to launch the game.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi J95,

The driver install keeps failing with the new modded INFs. I'm installing for a 970m, win7, m15x.

Not sure why it's failing.

EDIT: Tried a DDU before hand too. Still getting a fail on the install status.

EDIT 2: From my setupapi.dev log:

"

{DRIVERSTORE_IMPORT_NOTIFY_VALIDATE} 20:55:39.376!!! sto: INF hash is not present in the catalog. Driver package appears to be tampered. Filename = C:\Windows\System32\DriverStore\Temp\{50db7426-51c3-168f-cdfa-d5682d36ca0f}\nv_dispi.inf, Error = 0xE000024B

! sto: Driver package appears to be tampered but user wants to install it anyway.

"

EDIT 3: Has anyone had a successful 970m install with the new .inf(s) for 358.50?

I solved my own problem by just copy & pasting the manufacturer hardware strings from one of the older nv_dispi.inf's into J95's new one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi guys looking around threw various forums trying to find a good working driver for my alienware 18, I took the 880ms out and upgraded to the gtx 980ms all is up and running but can not find a working modified driver to turn the gpus on. any help will be great. running windows 10 64 bit pure uefi, 32 gig ram 1600, m.2 muskin 120 gb ssd, 2x I tb Seagate momentus in raid 0 media drives.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi everyone trying to do a upgrade of my gpus in my alienware 18. I have removed the two gtx 88m's and installed the new kit I bought from woodzstack of duel gtx 980m's. here is my problem now. I have ran threw all the pre workings as far as making sure im in pure uefi bios, created a bootable uefi windows 10 usb all booted well and installed. all my windows updates are in and all my drivers. the only thing I can not find is a good driver to get the gpus up and running. I have gone threw several from laptops2go and various other sights with no luck. I either get a cant find compatible hardware, or it starts and fails even with digital sig turned off. frustrated to all crap right now. any help will be greatly appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

after reading threw some of the posts I see that the alienwares seem I have to modify a different inf file. I was modifying the .nvdim one that I got from other forums not the one I see you guys talking about on this thread. could this be my problem with getting the drivers to install??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Binarious
      I installed an NVIDIA Quadro P4000 Max-Q in a Clevo P750DM-G.
       
      Device manager hardware ID shows:
      PCI\VEN_10DE&DEV_1BB7&SUBSYS_75021558&REV_A1
       
      I have done the standard inf file mod, then disabled driver enforcement as I have done successfully in the past, but it's not working this time. The install starts, then fails less than half way through. I have tried the DCH version, standard version, and studio versions and none of them will work. I am probably missing something. Could it be the result of the vBIOS?
       
      Below are screenshots starting with GPUz
       

       
       
       

       
       

       
       
       
       
    • By Osama Anwar
      So I just recently bought a used ORIGIN PC EON17-X. with CLEVO P775DM-G in it. I wanted to know if its possible to upgrade it with CLEVO P775TM1-G so I can have something like an RTX series in it. I wonder if its possible? Clevoparts does sale CLEVO P775TM1-G. Any expert can help? and what kind of things i would have to consider before following such a plan, what kind of hurdles? Any help is really appreciated.
    • By Hax
      I have tried to update nvidia drivers of my notebook ge72vr6rf apache pro. The only drivers that works are the ones provided by the msi. The problem is that they haven't updated those since 2016 and I can't play newer games. 
       
      Some say you need to mod your 1060 drivers, which I have no idea how to some says you need to update the flags in ini files. So please help me
       
      Thanks for your time.
    • By Crustieraxe
      Hello Guys this is my first post here!
       
      So my original post was this:
       
      "I don't even know if any active forum is out there on this laptop and on this issue, but after installing my new DHCG2 LTN173HT02 120hz display, I am unable to boot up on it. I do have a modded bios which the video setting is set to PEG, and just about read every forum about this but have not found a solution. I have tried resetting the bios, made sure the cable is plugged into the Edp port, and have made sure I have an UFEI Windows installation and legacy mode is turned off. I don't know what else to do and if anyone could help it would mean alot to me! "
       
      The reason it was not booting up on a pure UEFI environment is because my 660m did not have the GOP compliant driver vbios. You would need this in order to boot up in a pure UEFI environment which at the time I didn't know, and my fix was to stick to legacy. Any card before the 660m will most likely require this if you need to boot up in a pure UEFI environment. If you do not have this vbios driver while it is set to UEFI and plug in the 120hz lcd, it will beep 8 times and you will be forced to plug back in the 60hz display to change it back to legacy.
       
      This was the vbios that I can say worked for me and had the GOP compliant driver for the 660m
       
      https://www.techpowerup.com/vgabios/144032/144032
       
      ------------------------------------------------------------------
       
      These are the steps to upgrade from a normal 1600x900 60hz display to a 1920x1080 3D 120hz Display which is needed if you want to update your graphics card to a more modern one.
       
      I am making this guide because I felt frustrated that for this awesome computer, there aren't really any post in 2020 to upgrade the LCD panel to the 3D 120hz one. And The older posts I scavaged through really helped me little in doing this upgrade.
       
      Anyways lets begin
       
       
      1) If you have a stock AMD graphics card, and are wanting to install the 120hz display, then your journey ends here and you will have to upgrade to an NVIDIA graphics card to do so. If you have an NVIDIA, you may continue
       
      1a) ( Only if upgrading to pascal graphics card )Your NVIDIA card Needs to have a GOP compliant vbios  or else it will not let you select the UEFI option on the bios. This is needed because you need to set a UEFI environment before upgrading to a 1060/1070 Since these cards don't support legacy mode. This means you will need to flash a vbios onto your card that will allow you to boot on a UEFI Environment. You will need to verify first wether your card has a GOP compliant vbios by searching up your vbios version in GPU-Z. If you have a 660m that doesn't have this, then here is the link to that vbios that does. https://www.techpowerup.com/vgabios/144032/144032 I think that all of the Nvida 6XXm are not GOP driver compliant and need this but do not quote me.
       
      2) On the 60hz display, I would start by making sure that you have windows 10 installed or reinstall with UEFI support as it is needed if you are installing a pascal graphics card. If you have legacy mode enabled, and are not planning to upgrade to a pascal graphics card and keeping your old Nvidia 6XXM, then disregard this and head on to step 5 (although I would recommend to read everything)
       
      3) turn the laptop off and boot into the bios. In order to boot into the bios, spam the F2 key while it is turning on.
       
      4) Once in the bios, go to the Boot menu, and make sure to Disable "Secure Boot", Make sure that importantly if you converted over to a UEFI installation of windows, UEFI mode is chosen (UEFI  Environment will be needed for a pascal graphic card and legacy will not be compatible) then again, if you are on a legacy installation of windows 10, disregard this if you don't want to upgrade to a pascal graphics card.
       
      5) we can now start looking at the 120hz display. I bought mine on ebay with this seller https://www.ebay.com/itm/New-Dell-Alienware-M17X-R4-17-3-FHD-WLED-3D-V-M-LCD-Screen-DP-N-DHCG2-GN36T/273644412867?hash=item3fb67a5fc3:g:9A0AAOSw5AhcP1pw:sc:USPSPriority!32720!US!-1 (Just in case the link goes bad, this was the listing name"Alienware M17X R4 17.3" FHD WLED 3D V M LCD Screen DP/N DHCG2 GN36T"  with the screen model being  LTN173HT02 and Dell part number GN36T )
       
      6) Since my listing came with the video cables, I did not have to go out and look for the video cable. If yours did not come with the cables, You will also NEED to get the video cable it is required. the Dell Part number is N392W. I cannot stress enough This video cable is required and the 60hz's video cable CANNOT be used with the 120hz one or else you will brick your computer from what I read.
       
      7) Once it comes In, we can start to take apart the computer to Install our new display. I watched this video to remove the old 60hz and install the 120hz panel 
       
       
       
      8) Before I would remove the whole 60hz lcd panel, I would first make sure that you can boot on the 120hz panel. Notice that there is one connecter with screws on both sides right next to where the 60hz screen connecter is. Make sure that you put the 120hz one with the connector where screws are. This is known as the Edp port and cannot be confused with the LVDS port. Again, you want to plug the new 120hz display into the EDP port and unplug the 60hz one.
       
      9) If the installation was done correctly, then you should have no problem booting with the screen. if it is giving you 8 beeps, then just plug in the 60hz display, and navigate back to the bios to make sure everything is in order and refer back to steps 2-3. If you happen to be an advanced user like me and went ahead and installed a modded bios, then on the 60hz display make sure that the video setting is set to PEG. I dont think this is necessary to have a modded bios since the bios automatically changes the video setting when the 120hz display is detected and should be a last resort option to install a modded bios. I got my modded A12 bios from a guy in this forum named klem for 10 US dollars thorough paypal. Shoot him a message in the forum below.
       
       
      10) Once the new LCD is tested and you know you can boot up with no problems, go ahead and finish removing the old 60hz LCD and proceed to finish installing the 120hz LCD. And you are done. 
       
      A couple of words from my personal experience: When I installed the 120hz display, and booted up windows on it, and turned the computer off, it refused to turn on for some weird reason. I don't know why it would turn on when the AC and battery where on. regardless of what this was, I fixed it by Reseting the CMOS. If you don't know how to do this, do a quick google search and after turning it on i got 5 beeps which i then turned the computer off, and then turned it back on which the computer just reset itself and when it turned back on I was able to boot up into windows.
       
      This is the forum that I was able to find about upgrading the graphics card to the 1060.
       
      Anyways I hope I at least helped someone transform their computer! In 2020!
       
       
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.