Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

NVIDIA Kepler VBIOS mods - Overclocking Editions, modified clocks, voltage tweaks

Recommended Posts

Updated my Dell M6600 from a Quadro 3000M to a K4000M, and flashed the custom bios from svl7.

WOW what a huge difference with that overclock limit removed, went from

Core: 601MHz stock to 1045MHz stable (+444)

Memory: 1400MHz stock to 2150MHz stable (+750)

Any chance someone can mod the vbios to include a voltage bump from say 0.962v to 1.05v? My GPU is topping out at 65 Celsius (just repasted) and id love to try to push more out of it (maybe 1100 core?! )

Thanks a ton.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recently acquired a Dell K5000m for my M6700 and am loving it. Previously, I had a K3000M and had svl7's custom firmware. It boosted the performance significantly - but I am not having the same luck with svl7's K5000m BIOS on the new card.

Is there an updated Dell K5000M BIOS available? My BIOS version on this card is (stock) 80.04.5A.00.05 and the svl7 version available is 80.04.33.00.35. I am getting approximately 20% reduced performance when I put the modded bios on my card.

Any chance this is a newer firmware revision?

Dell K5000M - 80.04.5A.00.05.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
I recently acquired a Dell K5000m for my M6700 and am loving it. Previously, I had a K3000M and had svl7's custom firmware. It boosted the performance significantly - but I am not having the same luck with svl7's K5000m BIOS on the new card.

Is there an updated Dell K5000M BIOS available? My BIOS version on this card is (stock) 80.04.5A.00.05 and the svl7 version available is 80.04.33.00.35. I am getting approximately 20% reduced performance when I put the modded bios on my card.

Any chance this is a newer firmware revision?

Try this.

Dell K5000M - 80.04.5A.00.05.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm very excited to try out one a new vBios. I spent the last couple of years catching up on my back-log (so I didn't notice anything lacking... until now). That said, Has anyone noticed any significant temperature changes on the m17x r4 with the minor vcore voltage bump?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need help.. I managed to update my vbios using the Nvidia GTX780M 'OC Edition'.rom that I download in the 1st page.. the process complete.. and when I boot to windows.. device manager detects my card as "Microsoft Basic Display Adapter"... anyone encounter this? I'm looking for a solution..

Sys Info:

MSi GT70 20D Dragon Edition 2

Nvidia GTX780M

I7-4700M Processor

BIOS (stock & locked)

BIOS Version: E1763IMS.50J

BIOS Release Date: 2013/10/07

EC Version: 1763EMS1 Ver5.05, 07/23/2013

CPU: Intel® Core i7-4700MQ CPU @ 2.40GHz

Memory: 8192 MB @ 800 MHz

- 8192 MB, DDR3-1600, 0420 MIF4D1D167HZ1J

Graphics: Microsoft Basic Render Driver, 0 MB

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 780M, 4096 MB

Graphics: Intel® HD Graphics 4600, 2080 MB

VBIOS Version: 80.04.97.00.04

I did backup my vbios and now using the old one.. Thanks in advance..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Need help.. I managed to update my vbios using the Nvidia GTX780M 'OC Edition'.rom that I download in the 1st page.. the process complete.. and when I boot to windows.. device manager detects my card as "Microsoft Basic Display Adapter"... anyone encounter this? I'm looking for a solution..

Sys Info:

MSi GT70 20D Dragon Edition 2

Nvidia GTX780M

I7-4700M Processor

BIOS (stock & locked)

BIOS Version: E1763IMS.50J

BIOS Release Date: 2013/10/07

EC Version: 1763EMS1 Ver5.05, 07/23/2013

CPU: Intel® Core™ i7-4700MQ CPU @ 2.40GHz

Memory: 8192 MB @ 800 MHz

- 8192 MB, DDR3-1600, 0420 MIF4D1D167HZ1J

Graphics: Microsoft Basic Render Driver, 0 MB

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 780M, 4096 MB

Graphics: Intel® HD Graphics 4600, 2080 MB

VBIOS Version: 80.04.97.00.04

I did backup my vbios and now using the old one.. Thanks in advance..

That's fine, just reinstall the drivers after flashing and it should recognize it. I had a similar issue when I used to own an M18x.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Brian Thanks for your reply.. But when i try reinstall the drivers the setup say no hardware detected.. I'm using nvidia 335.23 drivers.. any idea why it didn't work out?

Share this post


Link to post
Share on other sites
@Brian Thanks for your reply.. But when i try reinstall the drivers the setup say no hardware detected.. I'm using nvidia 335.23 drivers.. any idea why it didn't work out?

You may need to modify the nvidia ini file for your device id. [MENTION=119]Mr. Fox[/MENTION] knows how to do that and so does @J95

  • Thumbs Up 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
You may need to modify the nvidia ini file for your device id. @Mr. Foxknows how to do that and so does @J95

many thanks.. I've download nvidia drivers from msi 311.91.. but still doesn't work.. looking for better answer from @J95 and @Mr.Fox.. Thanks again..

Share this post


Link to post
Share on other sites
@Brian Thanks for your reply.. But when i try reinstall the drivers the setup say no hardware detected.. I'm using nvidia 335.23 drivers.. any idea why it didn't work out?

Yeah you have to write your new Hardware ID into nvaci.inf (located where you extracted your driver --> NVIDIA\DisplayDriver\358.91\Win10_64\International\Display.Driver\nvaci.inf

Open it with Notepad, find the correct section, maybe you have to google to find your ID. You should find all the IDs in DeviceManager, when you right-click on the GPU and select Properties --> Details. Mine is

%NVIDIA_DEV.11A0.0270.1558% = Section015, PCI\VEN_10DE&DEV_11A0&SUBSYS_72001558

Then scroll down towards the end of the file, and you see something like

NVIDIA_DEV.11A0.7200.1558 = "NVIDIA GeForce GTX 680M". Just enter your values and of cours write "780M". Finished! Save and run the installer again (setup.exe in C:\NVIDIA\DisplayDriver\358.91\Win10_64\International\International).

  • Thumbs Up 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yeah you have to write your new Hardware ID into nvaci.inf (located where you extracted your driver --> NVIDIA\DisplayDriver\358.91\Win10_64\International\Display.Driver\nvaci.inf

Open it with Notepad, find the correct section, maybe you have to google to find your ID. You should find all the IDs in DeviceManager, when you right-click on the GPU and select Properties --> Details. Mine is

%NVIDIA_DEV.11A0.0270.1558% = Section015, PCI\VEN_10DE&DEV_11A0&SUBSYS_72001558

Then scroll down towards the end of the file, and you see something like

NVIDIA_DEV.11A0.7200.1558 = "NVIDIA GeForce GTX 680M". Just enter your values and of cours write "780M". Finished! Save and run the installer again (setup.exe in C:\NVIDIA\DisplayDriver\358.91\Win10_64\International\International).

Finally manage to make it run.. thanks for everyone help.. post-40808-14495001205721_thumb.jpg

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry.. there's a problem.. I didn't know what value to put on the core clock (mhz) and memory (mhz).. any experienced user? can share their oc? thanks in advance~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

Currently I'm working on project to turn k3100m/k4100M into k5100m/GTX 880m without hardware mod and I'll be very appreciative if you help with some stuff:) I'm looking for people with gtx 780/880 or quadro K3/4/5100M. All you need to do:

1. Download GPU-Z and save the vBIOS.

2. Download RWEverything, in top corner select "Access-->PCI". Then windows should appear - select device called "nVidia Corporation VGA Controller". After, save the info to binary with Shift+F2 combination.

3. Share this two files with me:)

Best Regards,

Valentine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

what version would be the best to use ?

i have tried the newest one but it dosent work for me

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello

Could You please take out the 135MHz Barrier in this MSI K3100M Vbios?

Done. Try.

K3100M.zip

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. But after you get the card and testing it, please keep me informed how it work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all!

 

Can anyone share the Dell's K3000M overclocked and/or unlocked Vbios?

I have Precision M6700 with same graphics and IPS, want to get higher FPS in games i play

 

RGDS,

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Stas Pod said:

Hi all!

 

Can anyone share the Dell's K3000M overclocked and/or unlocked Vbios?

I have Precision M6700 with same graphics and IPS, want to get higher FPS in games i play

 

RGDS,

 

Post here your Dell's vbios.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎15‎.‎12‎.‎2015 at 10:21 PM, Stas Pod said:

https://dropmefiles.com/pA28v here it is

 

Can you overclock to +- 850 mhz on core(and ram too if it don't damage my graphics card) Thanks

Done. Try.

 

ADMIN EDIT: external file links are not allowed on Tech|Inferno.

GK104.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, ArtjomN said:

I can't fine any differences in the files or bios.

 

Hmm... What the difference you searh? I just unlock NVIDIA limit +135 in this file. Now you can overclock your card more than +135. Or you want some specific modification?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Dr_Cachetes
      Hello everyone, it is 2020 and i've been looking literally EVERYWHERE for a modded vBios for an Asus G751jy (980m 4gb) to unlock voltage control above 25mV, can someone help me?
      I've seen people have been linking the mod so here's mine, latest 213
      GM204.rom
    • By Brian
      Following the release of NVIDIAs new 436.02 driver which I mentioned in an earlier article here, I've decided to make a quick and dirty video showing off NVIDIAs new Sharpen filter which is part of their Game Filter feature. It works with the most popular APIs including DX 9, 11, 12 and Vulkan and can be set on a per-game basis with granular settings of 0-100 unlike AMDs RIS which is limited to Navi and lacks DX 11 support.
       
       

      View full article
    • By Brian
      Following the release of NVIDIAs new 436.02 driver which I mentioned in an earlier article here, I've decided to make a quick and dirty video showing off NVIDIAs new Sharpen filter which is part of their Game Filter feature. It works with the most popular APIs including DX 9, 11, 12 and Vulkan and can be set on a per-game basis with granular settings of 0-100 unlike AMDs RIS which is limited to Navi and lacks DX 11 support.
       
       
    • By GrayCryptoSpordium
      Well everyone...I have a confession to make-I flashed svl7 modified 970m vbios before I wiped my drivers! Everything seemed to run fine, I could game but noticed my clocks fluctuating a bit crazy. Figured I'd try a OC profile in afterburner while running a 27 27 26 26 clock in TS a bit stupid I know. Well 3d mark froze so I did a reboot...Black Screen on startup I heard windows boot so I feared I bricked my card. Tried external monitor..works fine. This is where my stupidity really hit the cosmos. I had another m15x 900p LCD laying around plugged that in. Worked fine back too overclocking bro! Well same thing happened. My profile was not overly crazy as I can remember. But I bricked another screen. Plugged in external monitor everything fine. I was using latest nvidia drivers 436.48 I believe. So I wiped drivers using DDU. Reflashed to stock clevo bios. Tried both LCD again still nothing. Installed old 7970m still nothing. Cleared CMos again nope. Reinstalled 970m with svl7 vbios with newest driver and been gaming on my external monitor. Have done some OC with inspector. Everything seems to work as it should. Temps and performance are great. Did I brick my monitors??? Never heard of this problem. 
    • By Axel de S
      Hello guys,
      I have a GT72VR 6RE with G-sync MSI Laptop. Sadly the GPU is partially dead (artefacts all over the screen, crashes, windows detecting a damaged hardware etc...).

      So I bought an other GTX1070 MXM on ebay, which was used in a Vortex G65 6RE before.
      Sadly, when I plug the new GPU in the laptop, the laptop screen stays completly off, but i can use the HDMI port. So i though that I would just have to flash the vbios to the one I was using on the GPU that died, but I couldn't because of a mismatch betwen the PCI Device ID.
      The new GPU ID is : 10DE 1BA1 - 1462 11AF and the previous GPU ID was :10DE 1BE1 - 1462 11AF
      Pretty close right? but the A1 and E1 variation are fcking everything up. I've read that 1BA1 is for non G-sync and 1BE1 is for G-sync. I've also read that the G-sync variation is not part of the card but is an external part no on the GPU board.

      So now I'm wondering what can I do : is there a way to force the vbios flash or to change the PCI ID ? I really need some help here. I'm no expert and I've try as much as I could. Maybe I need to do some vbios editing but I don't really know how to do it and what to do exactly to make this work.

      Thank you very much for your help guys
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.