Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Gosmond

2012 Mac Mini + GTX970 @10Gbps-TB1 (AKiTiO Thunder2) + OS X 10.11.4 [Gosmond]

Recommended Posts

On 4/3/2016 at 2:33 AM, estahn said:

I was playing The Division the last 2 days and everything worked fine when it actually worked. It seems to have problems with starting up, sometimes. The monitor just stays black, maybe i need to give the AKiTiO more time to boot up? I could even use the external monitor + macbook display with Windows 10. I've read a couple of people have problems using both.

 

I can't comment on your black-screen problem, other than to say that that is never a problem with my setup. 100% of the time the 2 external displays attached to my GTX970 come up normally during boot, i.e. before the login window.  I never have to power-cycle the Akitio.  I leave it powered at all times. (It automatically sleeps itself when the system sleeps or is shut down.)

On 4/2/2016 at 5:19 PM, Rational said:

Gosmond, is this the same thing and would work identically? Or did you try one of these and it wasn't working?

http://www.amazon.com/XSPC-ATX-Bridge-Tool-Black/dp/B00NKQ4F98?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_sfl_title_15&smid=AELLOY6K8XB8X

 

I tried the jumper block that came with my PSU, and as I say in my post that did not work.

 

Your Amazon-linked product looks very much like what came with my PSU. That will probably work, but I can't guarantee it of course, not having tried that part myself. For the time being I continue to just use the paperclip.

Edited by Gosmond

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you try the following

 

1. Do an SMC reset

2. Before you start your mini, connect to your monitor  via HDMI while the thuderbolt  is connected. Start your mini and verify if the GPU is detected is connected. If it is connected, remove the hdmi to your mini and connect it directly back to the GPU.

3. You may also do the following. Shutdown. Click Command + R right after you start your mini. Go to terminal and type the following csrutil disable and do the step #2.

 

Let me know how it goes.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 27 March 2016 at 8:18 PM, Dschijn said:

Unfortunately not. But I tested my first eGPU with a power meter.

 

I've now tested the Akitio case on it's own with a mains power meter and it seems to peak at 9W (no card in the case). I've also tested my GTX 980 in my Mac Pro desktop using hardware monitoring software and pushing it to its max it seems to peak around 190W. So in total that would be around 200W with the card fully maxed out. I'm thinking the Dell DA-2 would be ok then as the power draw is less than the 220W of the Dell adapter. Would this be right?

Edited by pixxelpusher

Share this post


Link to post
Share on other sites

First of all thanks for your guide including the part number. I will try do make the same on my Mac mini 2014, i'm super noob at this so i will ask for help!

 

Mac mini power!!

 

Can you link me those items?

"eGPU cabling: good-quality GPU-card power cabling came included with the EVGA 550 G2 PSU above. I also ordered a custom-made 4-pin to 5.5/2.5mm barrel adapter to run the Akitio off the PSU, ~$20 on eBay, and a pair of low-profile, "right-handed" 6 pin cables also from eBay."

 

Are those ok?

https://www.amazon.it/Bitfenix-Alchemy-450mm-PCI-Express-Power/dp/B00CCH66LQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1468434849&sr=8-1&keywords=6+pin+cable

https://www.amazon.it/Corpo-convertitore-presa-AvTex-piatto/dp/B00Z7Y2BTC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1468434913&sr=8-1&keywords=4-pin+to+5.5+barrel

Edited by ikir

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Gosmond I am trying a setup with 960GTX (zotac ) akitio, and i already tried dell psu but i had some power cut (and the dell psu stuck in "security mode" had to wait a few minutes to start it back) i first thought it was the dell so i bought a brand new PSU (advance TX-500W but not high quality one i think) and even if i can run gputest without a glitch for hours, the psu will cut itself and put in security if i launch a video game.

 

 

do you think trying to use psu for geforce only and akitio power for the box can solve this?

Edited by lilins

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I come from China. my egpu GTX660 + 2015  15 "is MBP Iris. My OS is 10.11.6 my video card driver doesn't under MAC osx, but modified file has been identified is GTX660 2 gb. Graphics display is connected HDMI but no response,  could you tell me what to do. Very afflictive recently. Thank you very much

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By damianalex
      Hi,
      I want to show you my new project.
      I bought my laptop about 5 years ago.  It was never speed deamon, but for every day use, it was enough to me.
       
      Its specification:
      Intel i7-4700MQ
      Nvidia GeForce GT745M
      16GB RAM
      512 SSD Adata SU800

       
      Yesterday I bought Witcher 3. Of course on 1080p it's impossible to play, because of about 10fps
       
      So I make a decision to buy external grahpic card.
      I choose GTX970 and now I am looking for occasion to buy it.
       
      I've already bought EXP GDC v8.4d mPCI-E. It is used and cost about 30$.

       
      I will use ATX PSU to supply graphic card, because I have old desktop PSU at home.
       
      My plan:
      1) unlock bios
      2) buy GTX 970
      3) enjoy Witcher 3!
       
      BTW I try to cool down my laptop, so I replaced thermal paste to Kryonout Thermal Grizzly and make some tests. Temperatures and fps are on screenshots.
       
      1) laptop on table, playing GTA V 1080p

       
      - first minute (GPU core 1045MHz)

       
      -after some time, because of high temperature and GPU throlttling (GPU core drop down even to 400MHz)

       
      2) with thermalpad Glacier NC400 SilentiumPC

      - 30 minute and longer (GPU core drop to about 900MHz)
       
      3) without down case of laptop (like on picture with thermal paste) on thermalpad.
      Here laptop never drops down MHz and max temp are about 72 Celsius degrees.

       
       
      Bacause of that I bought second down case for my laptop and I will cut there additional holes.
       
      Greetings!
       
      I will describe next step when I get all stuff I need!
       
       
    • By handale30
      I added this post in the another forum a few months ago but felt like it could also help someone here, enjoy... So ive owned quite a few Alienware laptops but out of all of them my favorite has always been the great m17x R4. I love its aggressive looks, its lines and grills remind me of lamborgini design, the 1 glass sheet screen, the media keys looked futuristic and its laser etched name plate added a touch of personalization and attention to detail that they used to have. So considering it still has powerful specs for modern standards, i7 processors, 32gb ram, 2ssd and 1msata slots, 120hz 3D display, mxm slot, sd card reader, I couldn't help but to sell my 2 current laptops (15 R1 980m, 4k, 15 R3 1060) and purchase a pristine example of this machine with all its original packaging to upgrade it up to todays specs.   The Original Specs of this particular system were:  * Intel i7 3820qm 2.7ghz / 3.7ghz  * Nvidia GTX680m 2gb  * 8gb DDR3 RAM 1600mhz CL11  * 250gb Samsung 840pro SSD  * 1tb Seagate Momentum HDD  * 17" 1080p 120hz 3D display Desired Upgrades:  * Intel i7 3940mx 3.0ghz / 3.9ghz  * Nvidia GTX 1070 8gb  * 32gb DDR3 Ram 1600 CL10 Corsair  * 1tb Samsung 860 EVO SSD  * Liquid Metal and better thermal pads    2019 Specs: * Intel i7 3940mx 3.0ghz / 3.9ghz  * Zotac GTX 1070mxm 8gb  * 32gb DDR3 Ram 1866 CL9 Corsair Vengeance  * 1tb Samsung 860 Evo SSD  * 256gb Samsung 840 Pro SSD  * Liquid Metal and Fujipoly 17w/mk thermal pads  * 17.3" 1080p 120hz 3D display   I already purchased the GTX 1070 mxm, 32gb RAM and the 1tb SSD. The GTX1070 is installed and working at its full power. I applied Thermal Grizzly Conductonaut liquid metal thermal compound to both CPU and GPU and Fujipoly ultra extreme 17.0 W/mK thermal pads with my modified GPU heatsink and new X-bracket. CPU is overclocked from OEM BIOS to stage1    4.1ghz  3.9ghz 4cores. No chasis or board was cut or damaged during this process as I wanted to keep its integrity and no throttle issues what so ever. As I already had the 120hz edp screen, it was an easier job to do and thanks to @Striker123 and to @D4ddy for their threads as they made me have the guts to go through the project and to Rick for selling me this perfect example of a computer.   Alienware m17x r4 1070 mxm http://forum.notebookreview.com/threads/msi-gtx-1070-mxm-successfully-working-on-alienware-m17x-r4-another-socket-victory-against-bga-crap.803637/ Alienware m17 Ranger 1070 mxm http://forum.notebookreview.com/threads/alienware-17-r5-gtx-1070-mxm-3-1b.800137/   Here are some before and after benchmarks so you can see this baby flying let me know what you think about these numbers... I will be uploading more pictures soon as it only lets me upload 5. If you guys have any questions id be glad to help out.   current issues:    - the GPU fan does not automatically work so I have to use HWinfo to manually build the fan table but HWinfo sucks balls at this and doesn't start them automatically either, also with HWinfo I take control of both CPU and GPU fans at the same time and sometimes I just want my CPU fan to be spinning. so if someone has a fix for this man that would be great!    
    • By zepvalue
      Hello guys,
      Thanks for this incredible forum, I hope I will learn a lot from the gurus ! 

      I am trying to make my eGpu MSI GT X970 work on my laptop   with K1100M integrated GPU. 
       
      This are my specs:
      CPU: 2.7GHz Intel Core i7-4800MQ (quad-core, 6MB cache, up to 3.7GHz with Turbo Boost) PSU : ??? Graphics: NVIDIA Quadro K1100M / Intel HD Graphics 4600 RAM: 32 GB Storage: 1TB

      I got a V8.0 EXP GDC Laptop External Independent Video Card Dock  with the express card version ( I am not really hw savy) and I am looking for a good psu to power my MSI GTX 970 4G  
      Could you kindly suggest a good PSU that i could use to power this GPU ? I am also willing to do as many experiments needed
       
      Thanks for reading my post
      -zepvalue
       
       
       
    • By Arman
      Hello! My name is Arman! I from Armenia, and sorry for my English!
      I have iMac Late 2013 with Intel core i5, 8Gb, NVIDIA GeForce GT 750M 1024 Mb. I have Boot Camp installation on my iMac (now i have 7 Windows, but i can update it to 10 or 8 Windows) 
      I  discover that there is an Akitio 2, wich can use with iMac 2013 for productivity increase. I want to use akitio 2 with GTX 1050 ti 4Gb, but i dont know how it is intalling on iMac?
      Who can write for me the process of installation ALL equipment (akitio 2 + GTX 1050 ti + imac)? What i must to do? I talking about from the very beginning to the very end. 
      PLEASE everyone, help me. You are my last chance !!!!

    • By letobirra
      Hi guys, im selling a modified akitio thunder 2 enclosure with an nvidia zotac 960 ddr5 2gb. I also include the power supply unit, you wont have to do any aditional manipulation.
       
      http://www.ebay.es/itm/322614048182?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.