Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
godfafa

Going to test clevo 980m in alienware m17x R4, m18x R2, AW17

Recommended Posts

Yes I disabled Serial Port A & Azalia. I also double checked the HDMI was worked before hand..

Hopefully it's one of the other settings then, since it's partially disassembled already, try disabling Serial Port A & Azalia and forget the other settings. If it works it will be really easy to flash the cards using an external drive/esata or drive swapping.

@J95 damn you've finally solved it :)

Now I'm Alienwareless!!!! Lookin forward to my new Clevo P570WM :)

Yep, flashing the cards. Throttling...is just a temporary solution unfortunately, like everything 980M related, it ends once you raise clocks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

From memory the only other setting would be have been "disable lan"...? :grumpy:

I had already put it back together otherwise I would have tried. I needed to use my machine... too little time on my end tonight , I didn't expect to be doing a tear down .

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for trying, 120Hz AWs limited for now. Added 'backup card' requirement.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@J95 - It was worth the try still bud :32_002:. I appreciate what you're trying to do for us all.

Here was the selection I tried.

post-5470-14494999536669_thumb.jpg

I just went back into the BIOS then to make sure

post-5470-14494999537008_thumb.jpg

If Azalia is left enabled, it's possible to Enable "Azalia Internal HDMI codec" which is normally disabled...?

Would have that been why I got an 8 beeb error perhaps?

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
hey guys. just installed 980m in m18x r2 today and noticed it is also flickering at unengine page, actually in 2 different machines - same result.

can anyone look?

https://unigine.com/products/valley/

That's normal 60Hz, setting 120Hz and the flickering is gone.

@J95 - It was worth the try still bud :32_002:. I appreciate what you're trying to do for us all.

Here was the selection I tried.

[ATTACH=CONFIG]14220[/ATTACH]

I just went back into the BIOS then to make sure

[ATTACH=CONFIG]14221[/ATTACH]

If Azalia is left enabled, it's possible to Enable "Azalia Internal HDMI codec" which is normally disabled...?

Would have that been why I got an 8 beeb error perhaps?

Yep, correct settings pic1, all disabled. If there's any HDMI connection issue it will start beeping, the external monitor will stay blank but not the laptop. Enabling 'Azalia Internal HDMI codec' probably won't help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

btw, has anyone tried editing with Maxwell tweaker the Vbios on 980m to a higher clock and TDP and use newest drivers? does it work?

it worked for me with 970m and 344.75 driver perfectly, though that one allows OC on it's own.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On Alienware M17X R14 with UEFI BIOS A11 I tested under both Windows 7 (I have not tried Optimus) that Windows 8.1 but the result I get is always black screen. Windows runs in the background but it remains the home screen.

Where I'm wrong someone knows help?

Thank You

Share this post


Link to post
Share on other sites

how did you mod the driver?

i think i have solved the flickering issue, btw. for now only with 780m that it was flickering with too, but will try similar fix for 980m tomorrow!

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I went ahead and read about %75 of this thread and I'm still not sure about some stuff. Can someone answer some of my questions and tell me if I'm right or not please? (Thanks to everyone in advance)

1) Will 980M / 970M work with Alienware 18? (I'm under a impression that they will as long as I set the bios to uefi only and use win 8.1)

2) Will they work in SLI? (I'm under a impression that they will as long as I set the bios to uefi only and use win 8.1)

3) Will there be any issues running them in SLI? (I've read that the second GPU fan is not working?)

3) Now that dell sell laptops with 980m / 970m Can we/Should we flash dell vbios? (so far I've read No there isn't / No we shouldn't)

Share this post


Link to post
Share on other sites

anyone experiencing horrible gamma with 980m m18x r2? i have actually fixed the flickering at unengine page and also fixed the gamma state of the originally modded driver. all runs like a solid machine now :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

GeForce Hotfix driver 347.71

This is a GeForce Hot Fix driver, version 347.71 that addresses the following issue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm still waiting for someone to reply to my last questions. but meanwhile I have couple of more questions to ask.

1) In Alienware 18 which GPU is primary Right Or Left?

2) Can I use one 980M (As primary GPU) and one 765M (As dedicated physx card)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buenos días, he seguido paso a paso la configuración de MrFox para overclock i7-4940mx a 4,3Ghz en mi Alienware 18 "muchas gracias". Tengo una pequeña duda y es que en "Intel Xtreme Tuing U..." veo que la ram aparece como que esta a 1.5v cuando debería ser 1.35v. Desde la aplicación no me permite bajar a 1,35v, la duda que tengo es si realmente esta a 1.5v y debo desinstalar XTU o si debo ignorar ese apartado y dejarlo tal cual. La ram es Corsair Vengeance 2.133Mhz 2x8 "16gb" Saludos

Hello, I followed step by step configuration MrFox to overclock i7-4940mx to 4,3Ghz in my Alienware 18 "thank you very much". I have a small doubt is that in "Intel Xtreme Tuing U ..." I see the ram appears like this to 1.5v when it should be 1.35v. Since the application does not allow me to go down to 1.35V, the question I have is whether or not this to 1.5v and must uninstall XTU or if I should ignore that section and leave it at that. The ram is Corsair Vengeance 2.133Mhz 2x8 "16gb" Greetings

Share this post


Link to post
Share on other sites

On Alienware M17X R14 with UEFI BIOS A11 I used the drive for LaptopVideo2Go

but when I install them gives me error "no ardware compatible detected":numbness:

some help?:suspicion:

tanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used the drive for laptop

but when I install them gives me error "no ardware compatible detected":numbness:

some help?:confusion:

Tanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did u use nodded inf file which laptopvideo2go provide? Otherwise driver won't install.. If that file doesn't work, @J95 has provided molded inf.. Have a look around..

Share this post


Link to post
Share on other sites

It I used to laptopvideo2go inf, where I find those provided by @ J95?

Tanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can someone with a Alienware M17x R4 confirm the following? When you switch between Optimus and dedicated modes, have u had to reinstall NVIDIA drivers? Also, I heard that windows 7 works in Optimus mode supposedly in this Alienware upgrade thread.. I might have read wrong but do correct me here if it isn't the case.

Share this post


Link to post
Share on other sites
¿Puede del alguien ONU de la estafa Alienware M17x R4 lo confirme siguiente? Al change Entre Optimus MODOS Y Dedicados, Tener u Tenia Que volver a Instalar los Controladores de NVIDIA? : Además, él Oído Que Windows 7 Funciona en el Modo Optimus Supuestamente En Este tema Actualización Alienware .. Yo podria Haber Leído mal, Pero No me corrija here Si No Es El caso. [/ Quote] No, en mi M17x R4, párr switch to de Gráficos Integrados un Dedicados No Es Necesario Volver a Instalar los Controladores "FN + F7". Solo es necessary Reiniciar el equipo. Alguien me Florerias aclarar la duda Que puse en el mensaje anterior? Saludos No, en mi M17x R4, gráficos integrados para cambiar a "FN + F7" dedicado no es necesario volver a instalar los controladores. Sólo es necesario que reinicie el equipo. ¿Puede alguien me ilumine dudo que puse en el post anterior? saludos

Share this post


Link to post
Share on other sites
Win7/MBR are basically for flashing the cards and 3DMark11/stock (sound card disabled), the other BIOS settings + NV Inspector will remove throttling for Gaming but not extreme OCing.

[ATTACH=CONFIG]14216[/ATTACH]

Edit: Core throttling, at least flashing is not a problem anymore for 120Hz AWs...M18xR2?

@J95 how can you boot with Windows 7 and 980M? Does it work properly??? You haven't answered my question from earlier..

Thanks,

Tom

- - - Updated - - -

Win7/MBR are basically for flashing the cards and 3DMark11/stock (sound card disabled), the other BIOS settings + NV Inspector will remove throttling for Gaming but not extreme OCing.

[ATTACH=CONFIG]14216[/ATTACH]

Edit: Core throttling, at least flashing is not a problem anymore for 120Hz AWs...M18xR2?

@J95 how can you boot with Windows 7 and 980M? Does it work properly??? You haven't answered my question from earlier..

Thanks,

Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites
@J95 how can you boot with Windows 7 and 980M? Does it work properly??? You haven't answered my question from earlier..

Thanks,

Tom

- - - Updated - - -

@J95 how can you boot with Windows 7 and 980M? Does it work properly??? You haven't answered my question from earlier..

Thanks,

Tom

hXwkltI.png

post-3012-14494999609103_thumb.png

You need to disable the sound card 120Hz/PEG AWs nvflash'ing 900M series - Legacy BIOS Mode, HDMI or USB solution instead.

Win7/GPT - UEFI/Legacy option ROM

nRnfogP.png

Win7/MBR - Legacy BIOS Mode.

post-3012-14494999609653_thumb.png

- - - Updated - - -

February 13th, my card finally arrived...

- Clock-block *workaround* ✓

- 120Hz/PEG nvflash'ing ✓

- Win7 both UEFI & Legacy ✓

- PEG throttling ✓

- OCing "" "" *soon*...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@svl7 Just wondering if there is any hope left for our Alienware machines with regards to the windows 8/uefi requirement and/or the power throttling issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.