Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Sign in to follow this  
Bullfrog098

Asus G75VW Graphics Card

Recommended Posts

Would it be remotely possible to put a newer graphics card in a G75VW?

 

Edited by Bullfrog098

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have this computer, and there is only one card you can put in it that's "newer". If you have the GTX 660M, you can get a GTX 670M version made for this computer. Other than that, you cannot put any newer card in the computer (incompatible hardware and chipsets).

 

Btw, it is possible to install a modded BIOS for this computer to overclock your graphics card. You could get a little extra performance that way.

Edited by BugMeNot
  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, BugMeNot said:

I have this computer, and there is only one card you can put in it that's "newer". If you have the GTX 660M, you can get a GTX 670M version made for this computer. Other than that, you cannot put any newer card in the computer (incompatible hardware and chipsets).

 

Btw, it is possible to install a modded BIOS for this computer to overclock your graphics card. You could get a little extra performance that way.

Now I have been looking into maybe getting a GTX 670M but I keep look at the core clock speed and the 670m has a very low one, now which would be better 670m or 660m?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Bullfrog098 said:

Would it be remotely possible to put a newer graphics card in a G75VW?

Hi!

Also, with some bios modifications, you can upgrade to GTX 670MX (from G75VX).

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/19/2018 at 7:46 AM, Klem said:

Hi!

Also, with some bios modifications, you can upgrade to GTX 670MX (from G75VX).

Just today I was reading about that would you know where to get that bios and on a side note I was reading that some people were getting Gtx 780m in their G75VW with a little case modifications and a modified bios/vbios from Dreamonic, sadly though it seems that Dreamonic has since closed his forum's and has closed all connections to him. A link to where I saw these were here https://rog.asus.com/forum/showthread.php?85626-My-Asus-G75VW-Build-With-Mods-(Pics-Included) I kinda want to try to get a 780M in my g75vw but without a Bios I'm screwed lmao maybe I can contact the person making this build and see if they still have the files. But right now I should try to hunt down those Bios files for a Gtx 670mx upgrade.

Edited by Bullfrog098

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've heard of pretty extreme modification needing to be required for getting new graphics cards in due to bios, but its definitely possible and im looking into doing it, ill definitely leave a in depth right-up if so,

Share this post


Link to post
Share on other sites

i read some where on other forum that some user been able to install a 680m, but out of the bios stuff some chassis modification are needed to since the card is longer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By mstfa
      i want an unlocked bios.
      laptop: ASUS ROG G751JL
      GPU: GTX 965M with 2GB GDDR5
      stock bios rom: https://drive.google.com/file/d/1OiB61aGlFyfDYpN5e61Fo31x7OdyQg5H/view?usp=sharingGM204.rom
      i want it to be able to overclock it even more for gaming.
    • By dido
      Need help to modify BIOS of asus G75VW to use GTX 670MX...
       
      hello everybody. I want to put my gtx670mx in my asus g75vw ... but at the boot i get black screen... But the graphic card work properly on g75vx...
      Please is there somebody who can help me to do the process ? or to do it for me ? mp me please.... Dido
       
    • By rubendeus
      Hello!
       
      I have a notebook Asus X550CC.
      Some weeks ago my screen went black with the brightness working though (black screen but one can see brightness changes) - I couldn't figure out the root of the problem, since it was sudden and it works with an external monitor.
      Now, I was trying to install an SSD with a caddy. I went to BIOS to change the boot order, but couldn't find my SSD - so, I accidently disabled launch CSM option hoping it would recognize it or something. After that I couldn't access BIOS anymore and I have a very slow startup with dxgkrnl.sys, wdfilter.sys and CAD.sys showing not loaded in the boot log.
      I tried to:
      Remove CMOS battery for 8h  Short JRST2001 and JRST2002  Access BIOS through windows 10 troubleshooting None of the above worked for me
      The laptop does not restart or shuts down correctly as it gets stuck somewhere and I have to press ON/OFF button again in order to shut it completly. The only display I can see in the external monitor, during start-up is the windows 10 loading screen (can't see the asus loading screen) and it takes more than 5 minutes to get me there (seems like a bootloop).
       
      I hope someone may have the answer cause I'm running out of solutions 
       
      Thanks in advance, everyone!
    • By qamar198
      Hello Everyone,

      I am trying my Sager NP 9377 to get to work but to no avail. NO POST, NO DISPLAY.
      in short>> powering on laptop causes fans to run at full speed after 10(cpu only) + 10 (now both cpu+gpu) with Caps Lock + Num Lock + Scroll Lock LEDs blinking, continuous 1 second beep, repeats for one minute with 1 second in between, then laptop shuts down.

      IN DETAIL
      System Specs are i7 4810mq 8gb gtx 880m SLI variant (though my laptop has other GPU Slot empty so only singular 880m running) 120 Hz display.

      The Problem
      > if i take out the battery and plug in AC only, the power light comes on ORANGE
      if both battery is connected, then i have both power and battery light ORANGE
      and if only battery is connected then of course laptop is waiting for me to press the power button
      but in all 3 cases the following happens
      > Pressing the power button brings laptop to some signs of life, power LED turns green, both the CPU and GPU fans have a very quick jerk but does not spin., keyboard lights up with Blue Backlight (dont know if this is relevant or not), HDD activity light starts to blink showing HDD access maybe (even when hdd is removed)
      > Display remains blank (i dont even sense the display backlight being on)
      > HDD activity light sometimes goes off after only 1-2 seconds, sometimes shows rapid blinking/activity for 4-5 seconds
      > both fans remain off (i removed back cover to check this)
      > after about 10 seconds or so, the CPU fan spins up (speed is normal, just like when using the laptop in IDLE)
      > after 10 more seconds have passed, the CPU fan seems to be turning off for a split second then both the CPU and GPU fan turn on full speed with a lot of noise.
      > Caps Lock, Num Lock and Scroll Lock LEDs all blink together with single beep for about 1 second, repeats beep with 1 second in between.
      > goes on for about 1 minute then laptop shuts down.
      > forcing the fans to spin down using FN+1 key makes them spin back up to full speed after a split second (dont even know why i tried this one -_-)

      What I Have Tried So Far
      > EC and Bios Reset (take out battery, disconnect AC Adapter, disconnect CMOS Battery, Press Power Button for upto 30 seconds)
      > Change Ram and check all available slots
      change/remove HDD
      > Repaste CPU/GPU and clean out fans
      > Checked GPU...... Flashed the 880m in this Sager with MSI vBios and tested it in a MSI Gt70 2PC i have, gpu ran fine, tested with FurMark, AC Odessey, Ghost Recon Wildlands for over an hour (unfortunately the cooling in my MSI is not good enough it already runs hot, and this 880m causes thermal throttling as well as power limit throttling sometimes). Reflash 880m with original Clevo vBios and put back into the Sager, still no boot, same results as before.
      > Checked the CPU..........checked the 4810mq in the MSI GT 70 which worked fine, as well as tried the 4810mq from the MSI in the Sager, still no boot.
      > Suspected bad GPU fan connection......therefore forced both fans to full speed as soon as i press power button (using FN+1 Keys) and both fans turn on full speed, same results.
      > tried charging the battery to the max before turning on on battery only, same results.

      >>------- The laptop has had some random shutdowns in the past too during gaming but would turn back on fine after waiting for 10 mins or so, then i sold it to some guy who brought it back to me the next day saying that it just turned off during gaming and wont turn back on, i returned his money, did all the troubleshooting above to no avail. then i finally put it aside to wait until i get some other system in which i can test the CPU and GPU.
      Then one day i turned it on (after leaving it untouched for a couple months), same results as above, i decided to try once without battery and it Freakin Turned ON!!!, used it for a couple days without battery, played a few games (thermal throttling was observed here and there), but then this happened again and this time it seems permanent . And now i have not only repeated all the steps above but this time also checked the CPU and GPU in the MSI GT70 too. ------------<<


      Some Observations
      > touching the CPU heat pipes feels warm, but the GPU heat pipes are colder (GPU never even booted?). dont know if this is normal or not.
      > i replaced one of the capacitors near the CPU once, but i did use the laptop for quite a while after that without any issues.
      > my Idle temps were always below 40c for both CPU and GPU, so an overheat warning as soon as laptop is powered on seems unlikely (false overheat warning?, but GPU does not even seem to be detected/ booted as heat pipes remain cold to touch), also i repasted the CPU and GPU multiple times.
      > The guy who sold me the laptop told me that the power adapter was originally a Dell, and it was modified to use with this Sager by replacing the cable with a 4-Pin one from a Toshiba (same pinout as the Sager), but then again i have used this laptop for quite a while on the same adapter.
      > From day 1 of having this laptop, some keys on the keyboard (w, s, t, c and numpad 4) did not work 99% of the time. pressing really hard on any one of them sometimes made ALL of them work for a while. any thoughts on this issue?? (even if its unrelated).

      So what seems to be the issue here?
      GPU not detected ?, False temperature alert?, Bad fan?.
      Any help towards resolving this will be greatly appreciated.
      Thanks in advance .
    • By aBug
      Hello Everyone!
       
      I have problem with VBIOS/EEPROM(?) after installing of a GTX1060 N17E-G1-A1 GPU NVIDIA Graphics Chipset (old one has temp. damages). 
       
      I  modified new 416  and old 391 nvmii.inf file and try to install drivers, but every combination gave me no success. There is only yellow triangle in  Windows Device Manager :|
      Is there a way to bring my card to life?
       
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.