Jump to content
Sign in to follow this  
milkyjoe2

Will an Akitio Node work with a 2015 15in MacBook Pro? Anyone doing this as their setup?

Recommended Posts

I have one, with dedicated graphics card (AMD R9 M370X) want to know whether it would work because of the possible incompatibility of the thunderbolt controller (TI86/87) of the Node

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think I have a similar question. I have a macbook 13" (late 2013) and want to know if this will work with the Akitio Thunder3 with the Apple Thunderbolt 3 to 2 converter cable. I want the Akitio thunder3 as I'll upgrade my macbook in a year or two and want to future proof my purchases. Would like to get definite confirmation from someone who has tried it themselves.

Edited by dishwasherd

Share this post


Link to post
Share on other sites

AFAIK the Thunderbolt adapter works only one way. From Th3 > Th2 not the oposite direction

Share this post


Link to post
Share on other sites

it's a bidirectional adapter. so you can use it with a thunderbolt cable to connect the node into a 2015 MBP. i haven't yet got mine working (work in progess), but i have managed to get my gtx egpu recognised in device manager, and i saw it in msi afterburner too. but still working on it, as for some reason nvidia driver won't install, gets stuck on preparing to install. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a Mid 2014 15" MacBook Pro. The Thunderbolt 3->2 adapter+ Thunderbolt 2 cable from the Apple store works fine. I have the Akitio Node Thunder 3( https://www.akitio.com/expansion/node)  with a GTX 1080TI working on Windows 10 via bootcamp and Mac OS v 10.12.5.


Edited by Tremtis?
Typo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By TechAce
      Hello, I need help trying to put my setup to work. I recently purchased an Akitio Thunder 2 with a GTX 1050 ti Superclocked to implement it as an eGPU for my system. I have a Macbook Pro 15” mid 2012. I’m not interested in using it with OS X (I’ve read that there is not much support by Apple for Nvidia cards Series 10). My main goal is to use it using Windows 8.1. I had some trouble with the initial connection as Windows recognized the external card but it gave me error code 12. I already got rid of the error 12 problem. The situation now is that I connected a second display through the HDMI port of the eGPU and activated it using the Nvidia Control Panel. After a restart I choose to boot windows 8.1 again but the two displays get hanged with black screens and I only see the cursor. Anybody has had this problem and was able to fix it?
       
      I did some further testing, decided to boot up with the eGPU connected but without the HDMI cable plugged. I was able to log in to Windows and the eGPU got recognized in device manager, but then I connected the HDMI cable and for one second I saw my Macbook screen displayed in the external monitor, then both screens hanged again with black screens only showing the cursor. I’m exhausted of experimenting and seeing no positive results...
       
      My goal is to be able to use the eGPU with the internal monitor of the Macbook (if that is possible with my system). If not, I would like to know how I can set it to work with a second display. I will be very grateful if somebody can help me... Sorry for the long post.
       
       
    • By Arman
      Hello! My name is Arman! I from Armenia, and sorry for my English!
      I have iMac Late 2013 with Intel core i5, 8Gb, NVIDIA GeForce GT 750M 1024 Mb. I have Boot Camp installation on my iMac (now i have 7 Windows, but i can update it to 10 or 8 Windows) 
      I  discover that there is an Akitio 2, wich can use with iMac 2013 for productivity increase. I want to use akitio 2 with GTX 1050 ti 4Gb, but i dont know how it is intalling on iMac?
      Who can write for me the process of installation ALL equipment (akitio 2 + GTX 1050 ti + imac)? What i must to do? I talking about from the very beginning to the very end. 
      PLEASE everyone, help me. You are my last chance !!!!

    • By letobirra
      Hi guys, im selling a modified akitio thunder 2 enclosure with an nvidia zotac 960 ddr5 2gb. I also include the power supply unit, you wont have to do any aditional manipulation.
       
      http://www.ebay.es/itm/322614048182?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649
    • By Granty
      Hi guys. I have had my egpu setup and running fine for the past year or so on my mbp (mid 2012) which has a hdd drive.
      I now want to improve the gaming performance, so I've bought an ssd.
       
      I manage to get through all the steps in eGPU Setup 1.2 but when i go through the bootloader, it says at the very end "No bootable device -- insert boot disk and press any key".
       
      I'm guessing it is to do with my ssd being in the optical drive bay location (i assume this is hd1) and the original hdd (hd0) being disconnected, so windows can't see it when in bootloader.
       
      I think I need to edit the config file for the chainloader, so the bootloader reads the ssd but what exactly do i need to change? 
       
      I tried changing the map section (line 55):
      map --harddrives=1
      if "%DRV%"=="C"
       
      map (%FIRSTHDD%) (hd0)
       
      Changing the (hd0) to (hd1) put the bootloader in a loop!? So I am not sure what to try next...
       
      Any help is greatly appreciated!
       
      Thanks
    • By deltha
      Hello,
       
      I am using on a MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015) 2,2 GHz Intel Core i7 with Intel Iris Pro 1536 MB, Akitio TB2, a water-cooled Nvidia 1080 TI using the driver Nvidia Web Driver 378.05.05.15f01
      OS: macOS Sierra v10.12.5 Script: automate-egpu.sh
       
      I would like to ask you : is there any chance to overclock it on macOS?

      Components:
      V-tubler
      Thermaltake C 1000 coolant
      2x luna 12 red + led band
      Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream SE 240 (Slim Dual)
      Pacific PT40-D5 Reservoir/Pump Combo 250
      Akitio Thunder 2 pcie expansion
      Plexiglass, acrylic, plastic isolation, screws
      Water cooling fittings, pipes, hard tubing, without actually bending the tubing
      Lian Li PW-PCI-E38-1 Riser PCIe x16 3.0, 380mm, flexibil, High Speed, EMI Shielding + powered
      Openframe case Thermaltake Core P1
      RM650 gold PSU+Paperclip
      Graphic card:
      Zotac water cooled 1080 TI Fe (Zotac 1080 TI FE + Separate mount of Titan X nickel waterblock)

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.