Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Sign in to follow this  
Bluefox

late macbook 2016 13' touchbar + gtx 1050ti + akitio node WORK!! but with ISSUE

Recommended Posts

I finally make the egpu work. I switched from AMD card to GTX to make EGPU work in WIN10.

Here is my configuration hardware:

1. late 2016 macbook pro 13' touchbar

2. gtx1050ti

3. akitio node

4. macOS 10.12.3

5. Microsoft Windows [Version 10.0.10586] UEFI

6. GTX driver: 378.78-desktop-win10-64bit-international-whql

Here is my issue:

1. can't boot to win with egpu connected and powered, it give me black screen, but keyboard is working, I have to hot plug egpu during boot up

2. if I try to use   https://github.com/0xbb/apple_set_os.efi, boot from USB, it still give me black screen

3. if I try to use new apple_set_os.efi build for 10.12.4 version to boot from USB with gpu-swith run in win before reboot, it can get into win10, but in a while, GTX driver will crash, and in device manage it show code 43, can't make it work anymore

so, can someone help me with the hot plug boot to win???

Edited by Bluefox

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By TechAce
      Hello, I need help trying to put my setup to work. I recently purchased an Akitio Thunder 2 with a GTX 1050 ti Superclocked to implement it as an eGPU for my system. I have a Macbook Pro 15” mid 2012. I’m not interested in using it with OS X (I’ve read that there is not much support by Apple for Nvidia cards Series 10). My main goal is to use it using Windows 8.1. I had some trouble with the initial connection as Windows recognized the external card but it gave me error code 12. I already got rid of the error 12 problem. The situation now is that I connected a second display through the HDMI port of the eGPU and activated it using the Nvidia Control Panel. After a restart I choose to boot windows 8.1 again but the two displays get hanged with black screens and I only see the cursor. Anybody has had this problem and was able to fix it?
       
      I did some further testing, decided to boot up with the eGPU connected but without the HDMI cable plugged. I was able to log in to Windows and the eGPU got recognized in device manager, but then I connected the HDMI cable and for one second I saw my Macbook screen displayed in the external monitor, then both screens hanged again with black screens only showing the cursor. I’m exhausted of experimenting and seeing no positive results...
       
      My goal is to be able to use the eGPU with the internal monitor of the Macbook (if that is possible with my system). If not, I would like to know how I can set it to work with a second display. I will be very grateful if somebody can help me... Sorry for the long post.
       
       
    • By deltha
      Hello,
       
      I am using on a MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015) 2,2 GHz Intel Core i7 with Intel Iris Pro 1536 MB, Akitio TB2, a water-cooled Nvidia 1080 TI using the driver Nvidia Web Driver 378.05.05.15f01
      OS: macOS Sierra v10.12.5 Script: automate-egpu.sh
       
      I would like to ask you : is there any chance to overclock it on macOS?

      Components:
      V-tubler
      Thermaltake C 1000 coolant
      2x luna 12 red + led band
      Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream SE 240 (Slim Dual)
      Pacific PT40-D5 Reservoir/Pump Combo 250
      Akitio Thunder 2 pcie expansion
      Plexiglass, acrylic, plastic isolation, screws
      Water cooling fittings, pipes, hard tubing, without actually bending the tubing
      Lian Li PW-PCI-E38-1 Riser PCIe x16 3.0, 380mm, flexibil, High Speed, EMI Shielding + powered
      Openframe case Thermaltake Core P1
      RM650 gold PSU+Paperclip
      Graphic card:
      Zotac water cooled 1080 TI Fe (Zotac 1080 TI FE + Separate mount of Titan X nickel waterblock)

    • By SimoLoveApple
      Hi all, I have a macbook pro 15 inch retina mid-2015.
      I joined a Aikitio thunder2 with a graphics card GTX 1070 but there are problems with the internal monitor of my macbook.
      first of all we will list the specific to this topic.
      my macbook is equipped with two graphics cards, an integrated and a dedicated, integrated is an intel iris pro graphics while one dedicated is an amd radeon r9 m370x 2 GB gddr5, and obviously the eGPU GTX 1070.
      the problem is that with the external monitor connected via hdmi to egpu doesn't show any problem while using the internal monitor that should take the video signal from the thunderbolt has lagged.
      Mafia 3 with settings on external monitor turn 54 fps while on internal monitor turn 9 fps!!!
      i have windows 10 on bootcamp.
      There is not much difference and it occurs to me that the problem is the thunderbolt.
      members of tech hell please help me!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.