Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
  • Sign in to follow this  

    AMD Polaris GPUs Shipping From Foundries


    Brian

    A poster named 'iLeakStuff' on overclock forum found shipping information for the new AMD Polaris GPU based on information he obtained from Zauba. Supposedly there are 2 new GPU families with a total of 4 new GPUs based on the part numbers. The destination seems to be Hyderabad, India where AMD has an R&D facility.  Polaris is AMD's next generation high performance GPU architecture that promises to bring 2x perf/watt improvements thanks to architectural improvements and the use of 14nm FinFET technology.

     

     

     

     

    polaris2.thumb.jpg.96ddba237d56bbb26910f

    polaris1.thumb.jpg.b6bc4d68d24bc756fb937

     

    We have copied the information iLeakStuff posted and made it available here:

     

    Quote

    AMD have begun shipping Polaris GPUs from the foundries. Based on the information from Zauba, it seems to be two different Polaris chips/families, each with 2 different SKUs/GPUs. Total of 4 new Polaris GPUs. The one with the biggest value is the full Polaris while the other one is the same Polaris GPU but with some shaders/cores disabled.


    Polaris chip #1:
    GPU #1: Board number: C981
    This one is the full chip
    pic1.thumb.PNG.969577df7dd14a4751de0a222


    GPU #2: Board number: C980.
    Based on the value and the board number I would guess that this one is the same as above but have some shaders/cores disabled. Like Fury X and Fury.
    pic2.thumb.png.a1d1d9513d8ca64c9063988a9


    Polaris chip #2:
    GPU #3: Board number: C924
    Full chip
    pic3.thumb.PNG.8e9d4ed6ecf5e1673f0431533


    GPU #4: Board number: C913
    Disabled shaders/cores
    pic4.thumb.PNG.394ef65ec3e531c4cbf687a8a



    Earlier GPUs:
    Fury X.
    Board number: C880
    pic5.thumb.png.88dec4ad4543b43b240369a13

    Fury X2.
    Board number: C888
    pic6.thumb.png.591396c3e485c1d74482ad654

    R9 200/300 series: Board number C6xx and C7xxx.

     

    Edited by Brian

      Report Article
    Sign in to follow this  


    User Feedback


    Cool, much cooler than before

    Intel doesn't need chipsets at all. And CPUs. And the electronics. Do bar stooles for everyone! Morons...

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites


    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Add a comment...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By depmixels
      hello everyone, I have a MSI GT683R with a dying (pretty much dead actually) GTX560M in it.
       
      I am looking to upgrade it to a new GPU, I have found a AMD Firepro M6100. (I first wanted to upgrade to a GTX970M, but that's too expensive for now... and corona is also making things difficult) I have already ordered a second heatsink to modify because I didn't want to modify the original heatsink it came with.
       
      But, my question is. Does it even work in this system? I have heard of people getting it to work in the barebone variant of this system. But I am not sure if it would work in the 'fully loaded' variant.
       
      Also, my games are mostly RAM/CPU dependent and I am looking for a little extra power in this system. I have found a I7-2860qm and I want to upgrade to 32GB of RAM, is it possible on this system? the sticker says 'max. 16GB of RAM' But I have feeling it says that due to the limitation of the cpu that's already on this system (I7-2630QM, 16GB RAM max.)
    • By qamar198
      Hello Everyone,

      I am trying my Sager NP 9377 to get to work but to no avail. NO POST, NO DISPLAY.
      in short>> powering on laptop causes fans to run at full speed after 10(cpu only) + 10 (now both cpu+gpu) with Caps Lock + Num Lock + Scroll Lock LEDs blinking, continuous 1 second beep, repeats for one minute with 1 second in between, then laptop shuts down.

      IN DETAIL
      System Specs are i7 4810mq 8gb gtx 880m SLI variant (though my laptop has other GPU Slot empty so only singular 880m running) 120 Hz display.

      The Problem
      > if i take out the battery and plug in AC only, the power light comes on ORANGE
      if both battery is connected, then i have both power and battery light ORANGE
      and if only battery is connected then of course laptop is waiting for me to press the power button
      but in all 3 cases the following happens
      > Pressing the power button brings laptop to some signs of life, power LED turns green, both the CPU and GPU fans have a very quick jerk but does not spin., keyboard lights up with Blue Backlight (dont know if this is relevant or not), HDD activity light starts to blink showing HDD access maybe (even when hdd is removed)
      > Display remains blank (i dont even sense the display backlight being on)
      > HDD activity light sometimes goes off after only 1-2 seconds, sometimes shows rapid blinking/activity for 4-5 seconds
      > both fans remain off (i removed back cover to check this)
      > after about 10 seconds or so, the CPU fan spins up (speed is normal, just like when using the laptop in IDLE)
      > after 10 more seconds have passed, the CPU fan seems to be turning off for a split second then both the CPU and GPU fan turn on full speed with a lot of noise.
      > Caps Lock, Num Lock and Scroll Lock LEDs all blink together with single beep for about 1 second, repeats beep with 1 second in between.
      > goes on for about 1 minute then laptop shuts down.
      > forcing the fans to spin down using FN+1 key makes them spin back up to full speed after a split second (dont even know why i tried this one -_-)

      What I Have Tried So Far
      > EC and Bios Reset (take out battery, disconnect AC Adapter, disconnect CMOS Battery, Press Power Button for upto 30 seconds)
      > Change Ram and check all available slots
      change/remove HDD
      > Repaste CPU/GPU and clean out fans
      > Checked GPU...... Flashed the 880m in this Sager with MSI vBios and tested it in a MSI Gt70 2PC i have, gpu ran fine, tested with FurMark, AC Odessey, Ghost Recon Wildlands for over an hour (unfortunately the cooling in my MSI is not good enough it already runs hot, and this 880m causes thermal throttling as well as power limit throttling sometimes). Reflash 880m with original Clevo vBios and put back into the Sager, still no boot, same results as before.
      > Checked the CPU..........checked the 4810mq in the MSI GT 70 which worked fine, as well as tried the 4810mq from the MSI in the Sager, still no boot.
      > Suspected bad GPU fan connection......therefore forced both fans to full speed as soon as i press power button (using FN+1 Keys) and both fans turn on full speed, same results.
      > tried charging the battery to the max before turning on on battery only, same results.

      >>------- The laptop has had some random shutdowns in the past too during gaming but would turn back on fine after waiting for 10 mins or so, then i sold it to some guy who brought it back to me the next day saying that it just turned off during gaming and wont turn back on, i returned his money, did all the troubleshooting above to no avail. then i finally put it aside to wait until i get some other system in which i can test the CPU and GPU.
      Then one day i turned it on (after leaving it untouched for a couple months), same results as above, i decided to try once without battery and it Freakin Turned ON!!!, used it for a couple days without battery, played a few games (thermal throttling was observed here and there), but then this happened again and this time it seems permanent . And now i have not only repeated all the steps above but this time also checked the CPU and GPU in the MSI GT70 too. ------------<<


      Some Observations
      > touching the CPU heat pipes feels warm, but the GPU heat pipes are colder (GPU never even booted?). dont know if this is normal or not.
      > i replaced one of the capacitors near the CPU once, but i did use the laptop for quite a while after that without any issues.
      > my Idle temps were always below 40c for both CPU and GPU, so an overheat warning as soon as laptop is powered on seems unlikely (false overheat warning?, but GPU does not even seem to be detected/ booted as heat pipes remain cold to touch), also i repasted the CPU and GPU multiple times.
      > The guy who sold me the laptop told me that the power adapter was originally a Dell, and it was modified to use with this Sager by replacing the cable with a 4-Pin one from a Toshiba (same pinout as the Sager), but then again i have used this laptop for quite a while on the same adapter.
      > From day 1 of having this laptop, some keys on the keyboard (w, s, t, c and numpad 4) did not work 99% of the time. pressing really hard on any one of them sometimes made ALL of them work for a while. any thoughts on this issue?? (even if its unrelated).

      So what seems to be the issue here?
      GPU not detected ?, False temperature alert?, Bad fan?.
      Any help towards resolving this will be greatly appreciated.
      Thanks in advance .
    • By Brian
      Following the release of NVIDIAs new 436.02 driver which I mentioned in an earlier article here, I've decided to make a quick and dirty video showing off NVIDIAs new Sharpen filter which is part of their Game Filter feature. It works with the most popular APIs including DX 9, 11, 12 and Vulkan and can be set on a per-game basis with granular settings of 0-100 unlike AMDs RIS which is limited to Navi and lacks DX 11 support.
       
       

      View full article
    • By Brian
      Following the release of NVIDIAs new 436.02 driver which I mentioned in an earlier article here, I've decided to make a quick and dirty video showing off NVIDIAs new Sharpen filter which is part of their Game Filter feature. It works with the most popular APIs including DX 9, 11, 12 and Vulkan and can be set on a per-game basis with granular settings of 0-100 unlike AMDs RIS which is limited to Navi and lacks DX 11 support.
       
       
    • By Brian
      With AMD's long awaited Navi release, do you plan to purchase the 5700/XT?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.