Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Edrc

Please, some help for installing GTX 980M in AW 17 R1 (June 2014 60Herts)

Recommended Posts

Hello,

 

I am new on this forum, so I am sorry if posting at the wrong place. It's been 2 weeks that I am searching how to make my GTX 980M 8GB working Inside my Alienware 17 R1 (June 2014, i7 4710MQ, 60 Herts Display, OPTIMUS and the GTX 880M Inside died.)

After "quickly" looking some forums, I saw that a 980M would easily fit Inside … but maybe I was wrong.

 

Hardware wasn't a problem. I've also could install drivers by modding the nvdmi or nvcvi. inf files. The card was recognied BUT :

the clock speed is locked a 135 or 405 Mherts and fan is not runing when booted up.

I tried to flash vBios with nvflash and some ROM I found on vBios collection … but no way to get this working properly.

 

So, i'm coming here. I've seen many people talking about Prema or svl7 or other big boss in the place … but ? how ? where ? when ?

 

Inside the peripherial manager I have this in remote acces path : PCI\VEN_10DE&DEV_1617&SUBSYS_05AA1028&REV_A1\4&D590A51&0&0008

So I assume my GTX 980M card ID is 1617 and vendor and PC Model are 05AA 1028.

But near the "Standard Microsoft Video Card" there is a yellow exclamation point and Inside details it says "this peripherial doesn't work properly" when no Nvidia drivers installed.

I could find some vBios with 1617 (Asus) but black screen at boot up. :( Since laptop model where not the same .. probably.

And I wasn't able to find 1617 with the existing 05AA 1028 … as the GTX 980M was not an option for my model. (AW 17 R1 2014 ,60Herts)

I tried 353.60, 382.33 and 419.35 drivers. The latest one seems easier to install but longer.

 

BIOS is A16 from Dell. And I am using Windows 10. Got a Dell 330W brick. 

 

I saw a guy with the exact model as me, he gets a modded vBios especially for his configuration, then everything worked easily … but can't find the topic again :(

 

I guess depending on the card info and the laptop model … a dedicated vBios is required … 

 

So, If anyone here got some informations or any kind of help for me, it would be very nice.

 

Thanks for reading and help. :) 

 

PS: there are a lot of files, pictures and links that I can't see on this forum .. even after registration …. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Edrc said:

Hello,

 

I am new on this forum, so I am sorry if posting at the wrong place. It's been 2 weeks that I am searching how to make my GTX 980M 8GB working Inside my Alienware 17 R1 (June 2014, i7 4710MQ, 60 Herts Display, OPTIMUS and the GTX 880M Inside died.)

After "quickly" looking some forums, I saw that a 980M would easily fit Inside … but maybe I was wrong.

 

Hardware wasn't a problem. I've also could install drivers by modding the nvdmi or nvcvi. inf files. The card was recognied BUT :

the clock speed is locked a 135 or 405 Mherts and fan is not runing when booted up.

I tried to flash vBios with nvflash and some ROM I found on vBios collection … but no way to get this working properly.

 

So, i'm coming here. I've seen many people talking about Prema or svl7 or other big boss in the place … but ? how ? where ? when ?

 

Inside the peripherial manager I have this in remote acces path : PCI\VEN_10DE&DEV_1617&SUBSYS_05AA1028&REV_A1\4&D590A51&0&0008

So I assume my GTX 980M card ID is 1617 and vendor and PC Model are 05AA 1028.

But near the "Standard Microsoft Video Card" there is a yellow exclamation point and Inside details it says "this peripherial doesn't work properly" when no Nvidia drivers installed.

I could find some vBios with 1617 (Asus) but black screen at boot up. :( Since laptop model where not the same .. probably.

And I wasn't able to find 1617 with the existing 05AA 1028 … as the GTX 980M was not an option for my model. (AW 17 R1 2014 ,60Herts)

I tried 353.60, 382.33 and 419.35 drivers. The latest one seems easier to install but longer.

 

BIOS is A16 from Dell. And I am using Windows 10. Got a Dell 330W brick. 

 

I saw a guy with the exact model as me, he gets a modded vBios especially for his configuration, then everything worked easily … but can't find the topic again :(

 

I guess depending on the card info and the laptop model … a dedicated vBios is required … 

 

So, If anyone here got some informations or any kind of help for me, it would be very nice.

 

Thanks for reading and help. :) 

 

PS: there are a lot of files, pictures and links that I can't see on this forum .. even after registration …. 

 

 

Hi!

Send me your file bios backup from your laptop, I'll take a look.

For creating backup of bios use attached program. Extract attached archive directly on the Desktop and run the program as administrator (right click mouse). Program will create archive "results" directly on the Desktop. Send me this archive "results" via PM or upload it to any fileserver and send me the link.

https://www.sendspace.com/file/mxoavw

or

http://www120.zippyshare.com/v/NC9WuxRI/file.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Andrew2009
      Please could you check if it is possible to unlock my A17 BIOS? I have Alienware 17 R5(2013). 120 Ghz 3D. gtx 980 m. I want upgrade to 1070 but I have dark picture. Turns on but does not start with 1070. 980m-All good. What could it be?
    • By Aun
      I am trying to find unlocked bios for overclocking but i cannot find it from a few days please someone help in me. its for my alienware 17 r3 with 970m and i7 6700hq.
       
      my dumped gpu bios
       
      i would really appreciate your help!
       
      and btw rn i OCed thru msi after burner core clock +135 and memory clock +250.
       
      cpu gpuz pic
      gpu pic
       
    • By Miyagi1007
      Hello guys so i bought a used alienware m17x r3 with hd 6870m on it, so when i was trying to boot well it goes to the windows 7 loading screen that says starting windows after that the screen turns white and goes to bsod saying atikmpag.sys
       
      also i attempt to switch my integrated gpu to my discrete card ( hd6870m)  and i wont switch at all 
       
      Responses are highly appreciated 
      Thank you in advance
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.