Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Sign in to follow this  
true2456

m15x 980m Upgrade

Recommended Posts

Hey all, decided to get a cheap m15x and managed to get an msi gtx 980m along with it. I've ordered two fans I'm planning on trying to mod in, one being a 13 cfm dell m6700 fan and the other a 11cfm m4700 fan to try and help with the heat. I currently have a 210 or 240 watt? power adapter and a 920xm installed so I'm planning on undervolting the gpu. Is it best to do this inside afterburner or is better to do try and mod the vbios? Also will I have to flash the dell vbios onto my card to get it working with my system or will I just have to modify the .INF file?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Out of curiosity have you considered running the 330W PSU instead of undervolting the GPU? Btw, which thermal pads are you planning to use for the GPU ram? I feel like your biggest concern is going to be extra heat on this build.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Dr_Cachetes
      Hello everyone, it is 2020 and i've been looking literally EVERYWHERE for a modded vBios for an Asus G751jy (980m 4gb) to unlock voltage control above 25mV, can someone help me?
      I've seen people have been linking the mod so here's mine, latest 213
      GM204.rom
    • By BasedKnight
      I recently purchased a replacement 980M (Clevo model) for my P770DM-G after the original died, however, after installing the card the laptop doesn't boot. I only get a black screen, and after a couple minutes the fans spin to max before shutting down, which is the same thing that happens when I try to boot it without any gpu at all. I've tried the reset procedure, unplugging, removing battery, and removing CMOS, to no avail. It does beep before shutting down (I counted 22 times exactly). Anyone have any insight as to what the problem is?
    • By Soapy
      I reversed the input polarity on my m15x jack after a botched psu repair. Computer worked fine, but overall power control is messed up. System only boot on both battery and psu, no battery charge, and a very low battery drain (arround 6wh).
       
      I aways had battery issues whith my 8 years old m15x after my original battery died. Bought a new one two years ago, didn't work. Checked on upower, basically no info on manufacturer, power or history. So i refunded and used the system hooked on the psu as usual. In August i bought a new one, worked flawlessly for a day. The next day the battery died from nowere. Checked upower, bus was ok, battery was charging extremely slowly (6wh), history showed subpar disharge before shutting down. I got mad at this point, decided that psu was to blame. Opened it, checked everything, noticed some wear on the male jack. Resoldered it, connected on computer. Nothing happened, so i checked the voltage. That's when i realised that i screwed up big time. I swaped the positive and negative wires. Decided that one mistake was enough, so i sent my m15x to a trusted repair shop (latter found that they just hooked the battery and gave me back as soon as it booted, they didnt even open it). Got my pc a week later, but the battery didn't charge . Worse, it was slowly discharging (same 6wh as before), and it needed both the psu and the battery to turn on. At 65%, it worked as usual for my college semester, but the battery is dead, and so is my computer. I bellieve i burned some voltage controller or something. I'm pretty competent at soldering thing's (evem smd components) when i know what to do, and i can understand simple circuit's, but when i got my hands on the m15x datasheet i got overblown. I cant make heads or tails about it. I aways lurked this forum and i bellieve your guys are the best when it comes to finding creative solutions to technical problems concerning microelectronics. I followed a guide in this forum as a teenager to upgrade this same computer to a gtx680m, overclocked stuff, got custom bios, and had a lot of fun learning. The m15x is a deprecated platform, but it's a part of my history that i dont want to let go.
      So please guys, help me.
       
    • By Edrc
      Hello,
       
      I am new on this forum, so I am sorry if posting at the wrong place. It's been 2 weeks that I am searching how to make my GTX 980M 8GB working Inside my Alienware 17 R1 (June 2014, i7 4710MQ, 60 Herts Display, OPTIMUS and the GTX 880M Inside died.)
      After "quickly" looking some forums, I saw that a 980M would easily fit Inside … but maybe I was wrong.
       
      Hardware wasn't a problem. I've also could install drivers by modding the nvdmi or nvcvi. inf files. The card was recognied BUT :
      the clock speed is locked a 135 or 405 Mherts and fan is not runing when booted up.
      I tried to flash vBios with nvflash and some ROM I found on vBios collection … but no way to get this working properly.
       
      So, i'm coming here. I've seen many people talking about Prema or svl7 or other big boss in the place … but ? how ? where ? when ?
       
      Inside the peripherial manager I have this in remote acces path : PCI\VEN_10DE&DEV_1617&SUBSYS_05AA1028&REV_A1\4&D590A51&0&0008
      So I assume my GTX 980M card ID is 1617 and vendor and PC Model are 05AA 1028.
      But near the "Standard Microsoft Video Card" there is a yellow exclamation point and Inside details it says "this peripherial doesn't work properly" when no Nvidia drivers installed.
      I could find some vBios with 1617 (Asus) but black screen at boot up. Since laptop model where not the same .. probably.
      And I wasn't able to find 1617 with the existing 05AA 1028 … as the GTX 980M was not an option for my model. (AW 17 R1 2014 ,60Herts)
      I tried 353.60, 382.33 and 419.35 drivers. The latest one seems easier to install but longer.
       
      BIOS is A16 from Dell. And I am using Windows 10. Got a Dell 330W brick. 
       
      I saw a guy with the exact model as me, he gets a modded vBios especially for his configuration, then everything worked easily … but can't find the topic again
       
      I guess depending on the card info and the laptop model … a dedicated vBios is required … 
       
      So, If anyone here got some informations or any kind of help for me, it would be very nice.
       
      Thanks for reading and help.  
       
      PS: there are a lot of files, pictures and links that I can't see on this forum .. even after registration …. 
       
    • By Adomis63
      Hi guys,
       
      I'm sorry for making another thread just for this but I really wanted to pick your brains on this!
       
      I have an m15x with a 770m running windows 7 and everything works. Rock. Solid. I'm pretty happy with it. Since windows 7 is on it's way out, I would like to upgrade to windows 10. Now I've looked into it before and had a really hard time getting the 770m to behave nicely and had all these issues with green/yellow/pink screens and I remember it being a miracle I got it to work on 7 as good as it does.
       
      My question is how well does the 970m install vs the 770m - particularly on windows 10? I would buy it in a heartbeat if it makes the install less tedious with the colored screens and all that. Especially if all the functions work on it! I have been searching the internet and I cannot find nearly as many problems with the 970m as I could with the 770m, or am I just  not looking in the right places?
       
      Thanks a million!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.