Jump to content

Recommended Posts

So i have my adapter connected to the mini pci-e of the laptop. I everything boots up just fine and i can do normal tasks. But whenever i open a game the graphics card still runs but the screen turns off. I can still hear the music from the game from  the laptop's speakers, but somehow the game crashes and i have to hard reset the laptop to get video signal again. 

 

What might be causing this? I would appreciate any help and thanks in advance

 

My setup is:

Dell latitude e6330. Core i5 3380m 8gb ddr3. 2 dimms. EXP GDC v8, mini pcie. Zotac GTX 650 ti. Corsair CX500 psu. Bios A18 (lastest for my dell) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the extact same setup, but with Nvidia 780 GTX card have the same issue, however for me after awhile within windows the screen goes in save mode while I can still hear system running. When starting game I get same issue as DannielTorres.

 

I already installed BIOS version A17, A16 & I am now on A18.

 

I also tried to play around with DIY eGPU Setup 1.35 forcing the port to run on 5GB, but with no luck.

 

I also installed the latest Nvidia drivers, last release is from April. Also reinstalled the OS Windows 10 Pro 64bit with no luck. I have the same issue in Windows 7 64bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello DanniielTorros,

 

I gave up on the e6330, however I went to Used Products shop in the Netherlands and exchanged it for E5440 laptop which has better specs and only was 100 euro extra in trade and with this laptop works prefectly.

 

I hope this helps.

 

Kind Regards,

 

Tiago 

Share this post


Link to post
Share on other sites

if game crashes it's usually to low amps from psu , usually they over stated amps , look how much amps psu have and remove from it 15-20% that will give u estimate of real life psu power , then count how much ur gpu needs and add more 30% then ur safe, all counted in amps with 12v line only must be in psu specs ;) 

Edited by misiozol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By SnipeKing17
      The GPU works, The PSU works, The system works. [individually they all do work]
       
      The system works perfectly fine without the WLAN card.
       
      When i put the system to sleep and hotswap the mPCIe riser and WLAN press something on the keyboard.. Restarts.
      Will shutdown in roughly 27 seconds for those 27 seconds it works just fine like how it normally would on external monitor.
       
      When i shut it down and plug the riser and switch it on, same story. 27 seconds.
       
      I don't even see a error. I get to login screen directly. I used DDU already.
       
      I timed it. no matter what i do if i use the eGPU, External monitor it restarts instead of pause-play. I have 27 seconds.
       
      Need help!
    • By Kel
      I got the exp gdc beast 8.5 got all the connections right... laptop boots up... fans turn on the gpu.... device manager detects gtx 1060 with a “ ! “ in a yellow triangle. Now what to do.... i tried to do the bios mod.... but realised that i have 3.07 version. 
      Questions-
      1 is there any way to get this done without the mod?? 
      2 if mod is the only way... kindly help me with step by step instruction in laymans terms... i m not a techy... so i might not understand technical terms.... altho i am interested... but learning yet. Please help. 
    • By Drozof
      Has any company out there launched a laptop with an external MXM port? 
       
      Just curious since with the boom in the gaming laptop market and some companies launching eGPU thunderbolt enclosures, isnt the MXM faster?
       
      Is it because of licensing issues? or hardware problems?
       
    • By Iwillsolo
      Hello guys ...

      i wanna make sure that everything is going to work fine with my laptop so i got some questions

      First of all my laptop is Lenovo Z51-70
      CPU: I5-5200U 2.2ghz
      iGPU Intel HD 5500
      dGPU:AMD R9 M375
      Ram: 8GB (will raise it to 16GB)
      HDD: 1TB stock one
      SSD: 120GB (for my games and windows only)

      now i investigated  a little about eGPUs and found that i need a M.2 or thunderbolt, i've found that my wifi card use a M.2 a/e key aka ngff, so i will be using the GDC Beast NGFF version

      to the bad part / question part

      What do i need to know other than the stuff above?
      what is the white-listing thing? i found on support forums that my laptop support some wifi cards only and it's bios cann't be modified according to bios modifying forums (not here)
      in same time saw some posts on reddit that says if ur bios have UMA graphic option then you will need to disable PAX / WIRELESS and enable UMA and it will work fine, the question is that true?

      i wasn't able to find anyone who did it on Z51-70 i found only 1 post on reddit for Z41-70 (which after research found that both are using same M.2 a/e key slot and also same bios... but the one who posted only replied that it's recognized with some errors and never replied back with any updates so still not sure about it.....

       
    • By Bullfrog098
      Hi, just a quick question what would be the best EGPU adapter, because i see the really expensive ones but then you have the 400$ dollar one that Lowspecgamer used. Which do you guys recommend ?
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.