Jump to content
Apologies for the spam Read more... ×
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs

Search the Community

Showing results for tags 'bricked bios'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Forum Introduction & Feedback
    • Site Announcements, Rules & New Member Intros
    • TechInferno Forum Feedback
  • Tech News & Reviews
    • News & Reviews
  • Notebooks & e-GPU Discussions
    • DIY e-GPU Projects
    • General Notebook Discussions
    • Notebook OEM Subforums
    • What Notebook Best Fits My Needs?
    • Legacy Articles
  • Desktop & General Hardware
    • General Desktops Discussion
    • Desktop Hardware
    • Overclocking, Cooling & Build Logs
  • Software, Networking & PC Gaming
    • PC Gaming
    • Video Driver Releases & Discussion
    • Networking
    • General Software Discussion
  • Everything Else
    • Off Topic

Categories

  • SVL7 & Klem VBIOS Mods
    • AMD
    • Alienware M11x R3
    • Alienware M14x R2
    • Alienware M17x R4
    • Alienware M18x R1
    • Alienware M18x R2
    • Kepler VBIOS
    • Lenovo Y400-Y500
    • Lenovo Y410p-Y510p
    • Lenovo Y580-Y480
    • Legacy BIOS/VBIOS
    • Maxwell VBIOS
    • Sony Vaio SVS13 / SVS15 series
  • BAKED BIOS Mods
    • Clevo
  • Utilities

Product Groups

  • Tech|Inferno Elite Membership
  • Hardware

Categories

  • Frontpage News
    • General News
    • Reviews
    • Hardware News
    • Software News
    • PC Gaming News
    • Science & Technology News
  • Promoted Posts
    • Guides
    • Hardware
    • Software

Categories

  • Hardware
    • Notebooks and Components
    • Desktop and Components
    • Phones
    • Accessories
  • Software
    • PC Games
    • All Other Software

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Steam


AIM


MSN


Website URL


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation

Found 5 results

  1. I make this thread for people who have bricked their bios on their r4(not the vbios), since the release of the A05 I have seen multiple people bricking their bios. The solution to this problem is really easy. Go to Drivers en downloads | Dell [Nederland] and download the .exe file. Use winrar to extract this file, you will have a file named like this QBR00EC.fd, rename it to M17R4.hdr. Now format an USB stick to fat/fat 32, and ONLY put this file on it. We are almost done!!! Unplug the battery from your laptop and be sure the power adapter is not plugged in, and put the USB in the eSate(NOT USB SLOT). Now hold the end button and plug in the adapter, your alienware should come back to live now!!!! It will beep some times and restart few times. Note: Leave CMOS battery in, or it wont work Thanks to SVL7/Brian, clearing things up for me, just go back into bios flashing
  2. Hi,I have an Alienware m17x R4 and decided to upgrade the BIOS to A11 with blind flash methods and no success. So, I went to dell website and found this: After doing this, everything was working fine again =), so decided to post it here.Thank you!
  3. Hi. I have been stupid enough to flash my MXM card with a bios with the wrong ID. I'm not sure why this happened as i modified a allready working 6990M bios and only turned down the core clock from 715 to 680. Somehow doing this changed the ID and I now have ATIFlash stating "no adapter found". I've read a article made by a user on this forum by the username svl7 - Recovering a notebook GPU from a bad flash Hopefyllu this user is still active as I would really want to know what programmer he used, and where he got it. Or let me buy a working chip with the M8900 680/900 Hynix bios on it. Also read some post about shorting Pin 1 to 8 to bypass the flashchip, but that did not work. May be this is just for desktop cards. Really hope @svl7 sees this or maybe someone who knows him can relay this message. In advanced, thanks! Best regards Liquidqtip, the dude running on Intel HD3000 because of stupidity...
  4. Deutschmaschine

    Finally someone got it: P370SM bricked (or not?)

    Greetings from Germany. My name is Thomas and at first I want to thank Prema for his great work. Using your BIOS' is so simple that I wonder how I (working in IT btw) managed to brick my P370SM. Once upon a time it all began by using Prema BIOS v1 @P370SM. A GTX 980M was incoming so I updated to V2. There were two problems since using V1: The EC2 update progress did not start AND the notebook did not went of after shutdown (i had to press the power button every time). At this point I did not yet know that I have a so called development board without EC2. In the comment section I read about similar problems and Prema posted an alternative version. I updated BIOS again and after EC2 update still not working I turned the device off (like always) and also left the device at least a minute without power cord. I guess that at this point i killed my lovely machine. So i pressed the power button but nothing great happended. The power LED and the keyboard backlight is on. The BD drive seems to look for a disk. The screen stays black and the CPU and GPU1 fan start after a minute (GPU2 fan is disconnected). By pressing FN+1 the fans move at full speed. Pressing num lock or caps lock do not activate the corresponding LEDs. The following steps I tried to bring the machine back to live. #1) Downgrading to GTX 680M (yes, I used GTX 680M SLI in P370SM, not 780M an not P370EM). #2) Disconnecting power cord, battery and CMOS battery for 5 minutes, connecting CMOS battery, battery and power cord and then starting again #3) Doing #2 but waiting for one night instead of only 5 minutes #4) Doing #2 and #3 but starting with disconnected CMOS battery #5) Doing #2, #3 and #4 with a) mSATA SSD, two HDDs and 4 RAM stick no mSATA SSD, no HDD an only one RAM stick c) no mSATA SSD, no HDD an no RAM stick #6) Trying to recovery BIOS first with stock BIOS from premamod.com and later with Prema BIOS V2 - both renamed to P370SM.rom a) on 16GB USB 2.0 flash drive and 64GB USB 3.0 flash drive connected to USB 2.0 eSATA combo port and all the USB 3.0 ports, first formatted with FAT32 an only ROM-file, then as bootable FreeDOS FAT32 and ROM-file added. Each time after doint steps #3 and #5 burned at a DVD and inserted into the BD drive. Each time after doing steps #3, #5 I pressed FN+B and holding it down while pressing the power button and still holding down FN+B for additional 20 seconds. I also tried FN+R, Win+B and Win+R. The USB 2.0 flash drive has a red LED as read/write indicator but the LED does not flash at any recovery attempt So I do not know what additional things I can do. I finally have one question: Did I brick my BIOS and/or EC? If yes: I guess I need a new mainboard because i saw that the BIOS chip is soldered in literally dozends of junctions so that installing a new BIOS chip will be a quite difficult task. Thanks in advance for your suggestions.
  5. G73jhUser

    Bricked my ASUS G73JH!! Plz help

    I don't know why ASUS would allow you to update your bios from ntfs when it bricks your laptop! I've been researching it for a few days now and it seems my only options are either RMA to ASUS or reprogram the one that's causing the issue. I've tried everything as far as removing CMOS battery for a minute to removing hard drives and RAM. Still. When I plug it back up. I get no power. No lights. Nothing. I am leaning towards buying a programmer but before I did, I was wondering if anyone else had any solutions. Thank you
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.