Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs

Recommended Posts

Hey tech inferno,

I started my eGPU/docking station project a little while ago, using a cooler master elite 120 white as the enclosure, an akitio board, a gtx 970, and a 1tb samsung ssd (for external windows 10). Everything is powered by a 650 watt evga power supply, and the akitio is connected with a soldiered barrel plug to a chopped molex cable. The first time I tested it with a 750ti (before buying a 970) everything just worked. I pugged the thunderbolt in while windows was booted, and installed the latest drivers. The screen flickered, and that was it. Done. Everything worked. Optimus worked flawlessly, external monitor worked flawlessly, frame rates were amazing (for a macbook) and my computer itself stayed cool. I immediately returned my friend's 750ti and bought a 970. Once I got around to installing it I was at college, but it was the same as before. Once I got the computer to recognize the card (in device manager), I installed the drivers, the screen flickered, and everything worked, just faster. I had a blast playing some games that I had been missing while working on the project. For several days I was able to either connect the egpu by plugging it in while the computer was off, turning on the power supply, waiting 15 seconds, and then booting, holding alt, and booting onto my external ssd; or just booting into windows and then hotplugging my egpu. It always worked, and it was better than I ever expected. Then, one day, I came back after class, and nothing worked. No hotplugging, no successful boots, and no accelerated video. Once in a while I could get it to boot, but when it did that it was only because it didnt recognize the card at all, and just used iris pro. Can someone help me get my setup working again? My laptop is the 2015 macbook pro 15" (for which there are few guides). I'm hoping someone else has overcome this problem. I have tried reinstalling drivers, but it no longer freezes the screen and works, it instead requires me to restart, and when I do, it breaks. Major karma to anyone who helps me out. I can put pictures (or video of boot failures) if someone wants me to.

thanks!

-Hunter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi fella,

 

I recently published a thread discussing the 2015 13" Retina - may be worth reading through:

 

Many thanks

David

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/4/2016 at 1:30 AM, darwin86 said:

Hi fella,

 

I recently published a thread discussing the 2015 13" Retina - may be worth reading through:

 

Many thanks

David

 

Thanks! I'll take a look at a DSDT override or varyl's setup process. Will report back what works and what does not.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/4/2016 at 1:30 AM, darwin86 said:

Hi fella,

 

I recently published a thread discussing the 2015 13" Retina - may be worth reading through:

 

Many thanks

David

 

It looks like I shouldn't need either the DSDT override or the REFIND boot process, as I have iris graphics. However my booting with windows 10 still remains at zero successful boots. I reinstalled windows 10 on external, it worked once, then never booted again, nor did hot-plugging work. Since you were able to get a stable windows 8.1 installation working, I tried a windows 8.1 installation on my external ssd. Unfortunately, that never even worked once. It recognized the card enough to install drivers, but that was it. What exactly did you do to get a stable windows 8.1 installation, and what is your boot process? 

thanks so much,

-Hunter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By -GP
      I got a msi ge60 2pf Apache pro & its specs :
       
      Processor-i7 4710MQ
      Ram-16GB 
      VGA- GTX 860M 2GB Maxwell 
       
      Could anyone tell me the best overclock that I could use on this GPU?
      Please keep in mind that the voltage cannot be changed as this is a laptop
       
      Thank you
    • By OnaStack100
      I have a p150sm which has a seemingly dead 780m due to a perpetual error 43 which came after a big BSOD about 6 months ago. I upgraded the laptop to a 980m and modded the inf files. The upgrade was perfectly fine for a week. One day, i left the laptop and something related to sleep or power may have caused the laptop to shut off. Since then, the laptop with the 980m won't boot. I tried many things like resetting cmos, taking out the hardware and putting it back in, and resetting bios, and buying a 230W adapter. Nothing worked. The laptop works fine with the old dead 780m in there, but now when the 980m is in there, holding the power button generates a green light flash and then the power LED goes back to orange. No sounds, maybe one tick, and that's it. What is left to try?
    • By laxus
      i want to ask two favours and a question from this community ..
       
      1.) Can someone mod my 940 mx to increase the target temperature and allow higher overclocking than 135hzband voltage control
       
      2.) Allowing my i5 7200U to be undervolted to reduce overall heat 
       
      The question : I repasted my gpu and cpu cleaned it thoroughly, made sure twice everything is connected properly, use a cooling pad and yet the upper portion of my chasis above f1-f12 keys is so hot that i can roast peanuts on it. 
       
      (if i left out any info or missed something please reply i would really love to have a page that has everything for people who have this laptop specifically for light gaming.)
    • By Guardian241
      Hi,
       
      I've recently got my hands on an M17x R4 Alienware Laptop from 2013 which I love. I've replaced the screen, keyboard, RAM, and hard drive to make it into a fully modern laptop. However, I'm currently waiting on a replacement for the 680m GPU with a 980m from ebay. My question for you all is, do I need to do anything with the BIOS to make this 980m work? Is there a way to prevent the laptop from using Intel HD Graphics with Optimus? I think the Intel HD Graphics on this laptop are currently broken as I see static-looking dots flash on the screen. (See image below for example). My theory is that because Intel HD Graphics with Optimus is still in-use while in-game, the dots are being caused by it.
       
      Thanks for any help in advance.
       
      - M
       

       
       
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.