Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'solid state'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Forum Introduction & Feedback
    • Site Announcements, Rules & New Member Intros
    • TechInferno Forum Feedback
  • Tech News & Reviews
    • News & Reviews
  • Notebooks & e-GPU Discussions
    • DIY e-GPU Projects
    • General Notebook Discussions
    • Notebook OEM Subforums
    • What Notebook Best Fits My Needs?
    • Legacy Articles
  • Desktop & General Hardware
    • General Desktops Discussion
    • Desktop Hardware
    • Overclocking, Cooling & Build Logs
  • Software, Networking & PC Gaming
    • PC Gaming
    • Video Driver Releases & Discussion
    • Networking
    • General Software Discussion
  • Everything Else
    • Off Topic

Categories

  • SVL7 & Klem VBIOS Mods
    • AMD
    • Alienware M11x R3
    • Alienware M14x R2
    • Alienware M17x R4
    • Alienware M18x R1
    • Alienware M18x R2
    • Kepler VBIOS
    • Lenovo Y400-Y500
    • Lenovo Y410p-Y510p
    • Lenovo Y580-Y480
    • Legacy BIOS/VBIOS
    • Maxwell VBIOS
    • Sony Vaio SVS13 / SVS15 series
  • BAKED BIOS Mods
    • Clevo
  • Utilities

Product Groups

  • Tech|Inferno Elite Membership
  • Hardware

Categories

  • Frontpage News
    • General News
    • Reviews
    • Hardware News
    • Software News
    • PC Gaming News
    • Science & Technology News
  • Promoted Posts
    • Guides
    • Hardware
    • Software

Categories

  • Hardware
    • Notebooks and Components
    • Desktop and Components
    • Phones
    • Accessories
  • Software
    • PC Games
    • All Other Software

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Steam


AIM


MSN


Website URL


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation

Found 1 result

  1. Hi! I have recently a power shortage problem - the battery in my laptop ran out of juice and it suddenly shut down. This resulted in a broken SSD drive, which actually died a week later (not detected by any system or adapter). The laptop also had another SSD msata drive installed which was ok and I could see the data on it when booting into linux from pendrive. I then got a new drive and went for a completely new system in RAID 1 config for backup - changed legacy to UEFI mode in BIOS, removed the mSATA before in case I got something wrong and the data was erased. After installing Windows to the RAID volume I plugged the mSATA SSD into the mobo again and it is no longer visible for both BIOS and Windows. What could have gone wrong? I assume these possibilities: the motherboard went wrong or the drive got broken - question is "HOW"? I resorted to google straightaway and I've found several tips: - update the BIOS (did that, and nothing changed) - change RAID/AHCI/ATA modes (still nothing) - reset the RAID, install new OS and drivers (still not showing the drive) - complete a "power cycle" for SSDs, found on Crucial's forums (is that even a thing?) I need to recover the data from this mSATA drive - how do I do that? The system I'm using: Dell M6700 with i7 3940XM 16GBs of RAM 2x ADATA SSD in a RAID array 1x Samsung PM851a mSATA - the one I am trying to revive
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.