Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Sign in to follow this  
arqueiro

X220t - eGPU - Need Help

Recommended Posts

Hello everyone, I need some help in order to make my setup work right now I have a Lenovo X220t with this configuration:

 

 

Intel i7

16GB RAM DDR3 1866 (but I still have the 8gb original one)

SSD Samsung

 

Video Board: Nvidia GT 730

 

I got this eGPU adaptor: http://www.aliexpress.com/item/EXP-GDC-Laptop-External-Independent-Video-Card-Dock-with-PCI-E-Interface-Black/32456172794.html

 

That I'm connecting interior PCIe Slot, I'm also have installed the lastest the Advanced Whitelisted Bios (1.40).

 

But I can get it to work, I already installed the DIY eGPU menu but it could recognize any eGPU as well.

 

I'm also not using an PC energy supply since this is a low end Video Board, I'm just using an external 12v 1.5 A power supply..

 

I don't know what I'm doing wrong, should I maybe be connecting it with a PCIexperss Card adapter or something?

 

any help ?

 

thanks in advance!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, arqueiro said:

Video Board: Nvidia GT 730

 

8 hours ago, arqueiro said:

I'm also not using an PC energy supply since this is a low end Video Board, I'm just using an external 12v 1.5 A power supply..

 

021cda7f84.png

 

Do you see what your problem is?

 

You need more power.

 

Either use a 12V brick with more amperage or simply find an ATX PSU. You should be able to find one used for $15 on the local classifieds.

Edited by Arbystrider
  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you very much for your reply, the reason I didn't use one in the first place is that I read around that you don't need one if you video board is 60w or less.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i just got a 300w PSU, still don't work... I just don't know what else to do....

Share this post


Link to post
Share on other sites

I figure out something I was doing wrong: looks like I was connecting in the wrong Mini PCIe. Not I disconnected the wifi board and connected the EXP GDC, but still not working.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, arqueiro said:

I was connecting in the wrong Mini PCIe. Not I disconnected the wifi board and connected the EXP GDC, but still not working.

 

Irrelevant. If it fits, it sits.

 

8 hours ago, arqueiro said:

just got a 300w PSU, still don't work.

 

Make sure the 4-pin CPU (2 black, 2 yellow) connector is plugged in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would you have a way to test the GPU to check if it's working correctly? Or find a way to test the adapter on another computer?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

 

I think test it in other computer would be the best option but I don't have where to do it now, I will keep trying thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Arbystrider said:

 

Details?

 

So, still the same: the computer is working fine, it turns on, but I cant detect any eGPU on windows on on that other DOS software.

 

- If I turn the laptop on with out a power supply I just got a black screen.

 

- If I turn the PSU on the blue LED on the eGPU adaptor goes on, but the eGPU is not dectectd by windows.

 

- If I turn the EGPU adaptor on, without the Video board, it does not detect the USB drive (this adaptor has a USB port on it.

 

I don't know what to do...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some options:

Try the other mPCIe slot.

Reset BIOS to original settings.

Reseat everything.

Edited by Arbystrider
Nomenclature

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi arqueiro, how did you get diy egpu setup 1.3 software?

what is the procedure to get it? I mean, if i buy it trough the "download" section of this forum, i can download it instantly?

Thanks in advance for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

5 hours ago, turilapa said:

Hi arqueiro, how did you get diy egpu setup 1.3 software?

what is the procedure to get it? I mean, if i buy it trough the "download" section of this forum, i can download it instantly?

Thanks in advance for your help

 

you need to buy it is 25$

 

 

10 hours ago, Arbystrider said:

Some options:

Try the other mPCIe slot.

Reset BIOS to original settings.

Reseat everything.

 

I tried that, I'm starting to thinking about hardware failure...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.