Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
doodloo

Black screen on Stock Bios P150SM-A

Recommended Posts

Hello,

I just posted on the Prema Mod blog, and just realized my misstake... I will kindly ask for my comment to be removed, as i feel right here on Techinferno is a better place for my question.

I have a P150SM-A / GTX970M with stock BIOS. Had to shut it down to reboot, and when it turned back on, the BIOS kicked in in “recovery mode”. I pressed continue, and after some progress bars it rebooted. Now, it won’t turn on at all anymore: the fans are both ON, the keyboard is backlit solid blue, but that’s it. No screen backlight.

I have tried numerous things that were asked here: Removed the battery, power plug and CMOS battery and let it sit for 10mn… Same thing. Tried to change RAM slots, but no cigar…

Is there anything i can do before going to my reseller?

I don’t have an external screen or rig to use unfortunatelly, and i would really appreciate any direction.

Notes:

- When the computer went into recovery mode, I noticed that the HDD identifiers were different, before they were P0, P3 and P5, but this time change to PM SM and SS (So primary master, secondary master and secondary slave… Reminds me of my first PC with IDE back in 1998).

- Also, before doing this, the computer took an abnormal amount of time before showing me the BIOS (Like it was stuck on detecting some hardware). I also remember briefly seeing a message about an invalid EFI thing… Which is super weird as I dont use EFI.

- When i turn the computer on, I noticed that Caps Lock / Num Lock are not functional. However, Fn + 1 puts the fans at full speed. Not sure if this information is of any help.

- Im aware of the method to Fn + B to recover a bios, but I'm not too comfortable doing so, as it might break the warranty, yes?

Thanks for your help!

Doodloo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Prema, and thanks for your help!

WOW, I have never seen:

- A recovery without a BIOS present on USB/optical media

- A recovery procedure starting after an "Invalid EFI" message

What would that mean?

Anyway, please try this file with the FN+B method:

https://mega.nz/#!TZ1zwZSQ!fbumBJ2sEQ0XESf_rYTevE_g1rIP8G2lvZRX98Jqfwo

I noticed the file name is P15EMx08.rom, but i have a P150SM-A. Is that correct? Also, as i didn't flash my BIOS yet, would this void my warranty (Is this a stock BIOS)? Lastly: as i don't have the screen working, will i be able to do anything on screen, or will i be blind? If i will be blind, could you please give me an overview of what should I do (Key sequences, how much time to wait, how many reboots to expect and what to do for each of them)?

Thanks again Prema!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Hi Prema, and thanks for your help!

What would that mean?

I noticed the file name is P15EMx08.rom, but i have a P150SM-A. Is that correct? Also, as i didn't flash my BIOS yet, would this void my warranty (Is this a stock BIOS)? Lastly: as i don't have the screen working, will i be able to do anything on screen, or will i be blind? If i will be blind, could you please give me an overview of what should I do (Key sequences, how much time to wait, how many reboots to expect and what to do for each of them)?

Thanks again Prema!

It means that what you experienced shouldn't even have been possible...

It was the wrong link (wouldn't have done anything) and is fixed now.

The system will either enter recovery and allow you to flash a working BIOS image or does nothing at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It means that what you experienced shouldn't even have been possible...

oO

It was the wrong link (wouldn't have done anything) and is fixed now.

The link says the file doesn't exist anymore.

Thanks Prema!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Works fine here...there was maybe a format problem with the link...try again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Works fine here...there was maybe a format problem with the link...try again.

I have emptied the browser cache, and now it's downloading. Thanks Prema :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyway, please try this file with the FN+B method:

Same thing, but i can tell something is going on when using the Fn + B combo: the USB stick flashes for 10 seconds, stops, flashes again for 10 seconds, etc... forever. But nothing, screen is on a solid black.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again,

The computer is now at my reseller. They will most likely send it to the manufacturer for a diagnostic... Will keep you posted.

However, someone brought a very interesting fact to my attention. Look at this thread I initiated on another forum: Black Screen on P150SM-A | NotebookReview

Apparently, Windows 10 has the ability (It might even be a new feature ;) well at least to me it sound like an awesome new Microsoft-like new feature XD ) to fry the TFT screen.

Thanks for all your help Prema!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By DoenerBoy123
      Hello guys 
       
      I've got a pretty weird problem with my M18x R2. I already searched the web but couldn't find an answer. A few days ago I changed some settings in the bios, if I remember correctly DMVT Pre-Allocated.
      After saving this setting the notebook refuses to even POST. I get no beep errors or anything. If I press the power button the system turns on, the leds turn on and then the system shuts itself off. I already reset the cmos, the IME, tested different configurations and so on. If I remove all the memory sticks I actually get the memory error code. At this point I'm pretty sure that the bios got corrupted for some reason when saving these mentioned settings. Did anyone had a similar problem and got a solution for this? I repaired lot's of notebook but never had an error like this...
      The Bios installed is the a15 unlocked.
    • By Malenford
      Is it possible to unlock bios on that model? Please help me with it if somebody can.
    • By kael2404
      Hello. Bios in my Thunderobot GTR is very poor. I want to unlock all hidden options like undervolt (and battery control calibration?). Can someone unlock my bios?
    • By jm28
      Hello! There can someone unlock me Lenovo Yoga 2 bios 113 be for me to be able to access the hidden option Yoga 2 13 bios? I am willing to donate a coffee or two.
    • By Onehit
      I've been scouring the internet in search of anything regarding an updated bios for my Clevo P170SM. I have found many mentions of Prema Bios mods on various websites, but good luck trying to find actual download links. They all seem to vanish or have dead links. Wayback Machine doesn't help either and I was only able to find stock Clevo bios as early as 2015 via the WayBack Machine. If anybody has an updates Prema Bios or some other unlocked bios file for the P170SM, that would be fantastic! Otherwise, I might have to consider paying over $100 to Eurocom for their unlocked bios.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.