Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y410p / Y510p - unlocked BIOS / wlan whitelist mod / vbios mod

Recommended Posts

Wow this is news. Are there any improvements to be seen?

Don't know. Cant flash it. I have another wifi card installed after flashing mod BIOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites




Summary of Changes of the BIOS







74CN47WW

1. Implement code for uEFI security vulnerabilities.



and that's all...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alternatively you can use Broadcom BCM94352HMB 802.11ac Dual Band 2x2 AC+Bluetooth if you dont want bios modded and you can buy it from Ali Express. It seems to be in the Lenovo certified list

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey- I've got massive fps drops in games on my Y510p- from 80 fps to 30 every 5-10 seconds.... When I run Nvidia Inspector it says that my GPU I clock drops down suddenly- and the temps are quite ok- 70-75 degrees ;) Will the bios unlock and fan mod fix it somehow?

Oh- WILL I LOOSE WARRANTY with installing this bios? :) Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, im new in this forum, i have a Lenovo y510p ,8gb ram, gt755m sli,HDD 1tb(hybrid)+128gb ssd(m2 sata), i have a problem, i recently bought the transcend m2 sata ssd 128 gb to use as principal hdd , when i put the ssd in my pc, the bios saw it, but after a bios update (v 3.08) bios doesnt see more the ssd and now there are a lot of problem to boot the normal hard disk (very very slow) , what can i do?? i think that i have to downgrade bios, but how?? i hope someone will help me , thanks!.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did update of bios to 3.08 butt it wont fixed anything + i have updated bios from support site of lenovo for ultrabay card

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anybody having problem with "video settings"? Everytime i disable "IGPU" and/or enable "PEG" from "SG" the settings reset to default after exiting from BIOS.

@svl7

I'm sure this is a bug. Another user reported the same. Any help?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anybody having problem with "video settings"? Everytime i disable "IGPU" and/or enable "PEG" from "SG" the settings reset to default after exiting from BIOS.

@svl7

I'm sure this is a bug. Another user reported the same. Any help?

Do you have the SLi setup i.e 2 GPUs? Are you trying to enable IGFX with ultrabay gpu inserted?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Do you have the SLi setup i.e 2 GPUs?

No.

Are you trying to enable IGFX with ultrabay gpu inserted?

I'm trying to disable IGPU and/or enable "PEG" from "SG" under "primary graphics" as i said in above post.

Share this post


Link to post
Share on other sites
No.

I'm trying to disable IGPU and/or enable "PEG" from "SG" under "primary graphics" as i said in above post.

You only get to enable Peripheral Express Graphics (PEG) mode when you have SLi. Switchable Graphics (SG) is default with one GPU. If you're trying to disable iGPU you'll get a black screen and that is beyond repair since the screen renders video through iGPU no matter what.

Share this post


Link to post
Share on other sites
You only get to enable Peripheral Express Graphics (PEG) mode when you have SLi. Switchable Graphics (SG) is default with one GPU..

If you're saying that "one cannot enable PEG unless he's using SLI" then you're dead wrong. PEGP stands for discrete graphics card. It doesn't matter if laptop's SLI enabled or not.

If you're trying to disable iGPU you'll get a black screen and that is beyond repair since the screen renders video through iGPU no matter what.

That i'm afraid of.

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you're saying that "one cannot enable PEG unless he's using SLI" then you're dead wrong. PEGP stands for discrete graphics card. It doesn't matter if laptop's SLI enabled or not.

That i'm afraid of.

I meant you can only enable PEG on THIS laptop if its SLi, I read about old Alienware setups where the video could be rendered by the dedicated GPU alone and they could enable PEG. I was thinking if its possible to enable IGFX with the ultrabay inserted, will help in saving battery and less heat output.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I meant you can only enable PEG on THIS laptop if its SLi, I read about old Alienware setups where the video could be rendered by the dedicated GPU alone and they could enable PEG. I was thinking if its possible to enable IGFX with the ultrabay inserted, will help in saving battery and less heat output.

Oh. That would explain PEG setting reset. I'll not disable IGPU but i was thinking of making the discrete card as primary graphics but i've seen in other forums the danger of this (bricking). I think i would probably stay away from this :D

Enabling IGPU while in SLI would be great but i have no idea on this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oh. That would explain PEG setting reset. I'll not disable IGPU but i was thinking of making the discrete card as primary graphics but i've seen in other forums the danger of this (bricking). I think i would probably stay away from this :D

Enabling IGPU while in SLI would be great but i have no idea on this.

I'm still looking for it..Check this

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not able to downgrade to v2.07... Keeps saying "bios version compare error"... Please help!?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm not able to downgrade to v2.07... Keeps saying "bios version compare error"... Please help!?

Restart, go to BIOS and enable BIOS Backflash.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am a linux user, and I am fed with issues with hybrid graphics. I have already replaced one of my cards with a second SDD, and have bee tryi cang to be happy using Bumblebee (enables optimus support on linux for those who do not know)... I am tried of screen tearing issues on built in Intel graphics.

If I do this mod, and choose Nvidia only, do OS's recognize this, or does it not completely disable the Intel card?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey, can someone with experience look at my CPU temps??

Gyazo - 33f28908cab653a1660a6c2354ef72b8.png

Its really weird because i wasn't even stressing my CPU and temperature went to 100 :o

Start your laptop and let it idle for 5-7 mins. Then do normal stuff like browsing etc.. all while Hwinfo running in the background. Then try out BF4 and report back. BTW you bricked your laptop, how did you revive it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok i will later.

No one knows how my laptop got fixed :D In service they said its unfixable (is it even a word?) but when i recived it back and tried to turn it on it worked. I heard that they replaced CPU with working one for a while, maybe it helped.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi guys, i installed a gt750m5 on my y410p but is not detected , do i need to install the modded bios?

Share this post


Link to post
Share on other sites

.

  • Download the attached BiosFixer, simply drag and drop your BIOS backup on it and it will create your personal mod for you.
    .

BiosFixer 2.0 DOESNT WORK....! I decided to use your modded bios for y510p 750M SLI version..after successfully updated to bios 3.05 from 2.07 and took a backup of new 3.05 bios then

when I simply drag and drop bios backup file on BiosFixer_2.0.exe just a small windows pops out but there is neither a button nor a browse thing in there..? and when I close it nothing created in the same folder as it should be "v305mod.bin" just look at my picture uploaded..

and I also disconnected the second gpu from the bay but it doesn't work again

and I cant go back or downgrade to official 2.07 bios even though Bios Back Flash is ENABLED in bios and when I run this "Y510p-Y410p_v207_[stock].exe" with ADMIN priviligies says "Bios version compare error"... WT:Banane56: ?

post-24186-1449499974809_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
BiosFixer 2.0 DOESNT WORK....! I decided to use your modded bios for y510p 750M SLI version..after successfully updated to bios 3.05 from 2.07 and took a backup of new 3.05 bios then

when I simply drag and drop bios backup file on BiosFixer_2.0.exe just a small windows pops out but there is neither a button nor a browse thing in there..? and when I close it nothing created in the same folder as it should be "v305mod.bin" just look at my picture uploaded..

and I also disconnected the second gpu from the bay but it doesn't work again

and I cant go back or downgrade to official 2.07 bios even though Bios Back Flash is ENABLED in bios and when I run this "Y510p-Y410p_v207_[stock].exe" with ADMIN priviligies says "Bios version compare error"... WT:Banane56: ?

[ATTACH=CONFIG]14511[/ATTACH]

you should drag the file bios.bin onto the small window. around the white area.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alternatively you can use Broadcom BCM94352HMB 802.11ac Dual Band 2x2 AC+Bluetooth if you dont want bios modded and you can buy it from Ali Express. It seems to be in the Lenovo certified list

Hi,

Can you confirm 100% that wifi card with FRU PN 03T7135 is compatible with 510p or somebody can give me an link to version with fru compatible with 510p.

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By alexey621
      Hello, I have several Lenovo L530 notebooks, but there is no wi-fi adapter inside. I tried to use my wi-fi adapters, but whti every adapter I have an error "1802 unauthorized network card is plugged in". I have already used all available wi-fi adapters, but no result. I really need professional help and I hope I find it here. As far as I understand there is a way to remove whitelist in BIOS, so here's the file with my BIOS dump.
      https://disk.yandex.ru/d/GcILQafHeDzxZw
      Hope you can help me with BIOS mod. Thanks in advance. 
      P.S. Sorry my English, I'm from Russia
    • By laxus
      i want to ask two favours and a question from this community ..
       
      1.) Can someone mod my 940 mx to increase the target temperature and allow higher overclocking than 135hzband voltage control
       
      2.) Allowing my i5 7200U to be undervolted to reduce overall heat 
       
      The question : I repasted my gpu and cpu cleaned it thoroughly, made sure twice everything is connected properly, use a cooling pad and yet the upper portion of my chasis above f1-f12 keys is so hot that i can roast peanuts on it. 
       
      (if i left out any info or missed something please reply i would really love to have a page that has everything for people who have this laptop specifically for light gaming.)
    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo ThinkPad L440.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, then you can post your request in this thread.
      Important!
      For creating bios backup and to flash bios mod, you must use any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip!
       
      Just dump your Bios using any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip, then post it in this thread or upload it to any fileserver and send me the link.
       
       

      CH341A programmer:
      https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2322090.m570.l1313&_nkw=USB+Programmer+Ch341&_sacat=0
       
      https://www.amazon.com/s?k=ch341a&ref=nb_sb_noss_2
       
      SOIC8/SOP8 test clip:
      https://www.ebay.com/itm/Soic8-Sop8-Flash-Chip-Ic-Test-Clips-Socket-Adpter-Bios-24-25-93-Programmer/201414947737?hash=item2ee5443399:g:up8AAOSw1Fda8qkt
       
      https://www.amazon.ca/programming-EEPROM-Programmer-EZP2010-RT809H/dp/B075CGH1X1/ref=sr_1_18?dchild=1&keywords=SOIC8+clip&qid=1631766855&s=electronics&sr=1-18
       
       
      How to use it:
       
      Also, you can search on YouTube a lot of guide for CH341a.
       
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.