Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y400 / Y500 - unlocked BIOS / wlan whitelist mod

Recommended Posts

Hey, It's totally been a while since I got on here, and I've flashed to 2.04 but I need to send my laptop in for some repairs.... how do I get 2.04 back to stock?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did the same, and it worked for me =) the repaired notebook came back to me 2 weeks later ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Starting to go a bit nuts. But is anyone noticing GPU clocks randomly resetting with the 2.04 mod?

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Starting to go a bit nuts. But is anyone noticing GPU clocks randomly resetting with the 2.04 mod?

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

no news with HD4000? even with a HW "hack"? the single 650m consumes a bit even in idle.... just a dream to resurrect that videocard from the i7?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a question, you can make a little instruction movie and put it on youtube, because I do not understand the bios mod thing step by step

it's easier if someone explain to me step by step and i live in holland therefore it is difficult for me

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get 2 errors when I try to flash moded bin in Bios. PDR region does not exist and error 25. Ideas?

Fixed problem. In my haste to flash I wasn't typing the -bios at the end of the command line.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I just set a new 3dmark record :pride: although It did not save to my account because I did not delete my previous one and I did not pay for the pro version; and for some reason it was submitted twice. Anyway here is the link.

NVIDIA GeForce GT 750M video card benchmark result - Intel Core i7-3630QM Processor,LENOVO INVALID

Wooh finally someone broke my record. What clock and what voltages are you running?

I am selling my Y500 soon so I won't be oc'ing on it anymore, if not I will really try to break that score. :friendly_wink:

Nice, that's pretty awesome. With my 650M SLI my highest is P5228, currently sitting at #3 on the list for 650M systems. Clocks were 1260/2250 @ 1.137 V. Not practical for everyday usage because the GPU's will get up to 97-98 C and start throttling, so I use it just for benching. At my everday clocks of 1120/2250 temperatures are 20 C lower. It's crazy how much extra heat is generated when you bump up the voltage.

Is your Y500 the replaced Y500? What happened to the one with problems?

Share this post


Link to post
Share on other sites

How could you guys get 7500~ Physics score on 3D Mark 11 ?

Every time I try, I get only 5500~ Physics score, please help...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't wait to try this flash! I'm getting a y400 from Ebay in the next week. I was conflicted for like a week debating whether to get the y400 or y410p but I think I'm glad I chose the y400...the y410p has no modded bios yet!!! Also, I'm still an amateur at flashing bios...I've only done it once before and that was way back when...but does anyone have any recommendations on 3rd party wwan/wlan cards for the y400? I'm guessing that its a huge plus to use your own choice...I just don't know whats good for the price. Any recommendations would be appreciated feel free to respond back or PM me thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is your Y500 the replaced Y500? What happened to the one with problems?

Yes this is the replacement unit. I returned the defective one of course.

How could you guys get 7500~ Physics score on 3D Mark 11 ?

Every time I try, I get only 5500~ Physics score, please help...

You need to use ThrottleStop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So what's the deal with this throttlestop thing? I don't think any intel processors would throttle their frequencies when something intensive like 3Dmark is running, so why is this program necessary? Also, is the 2.04 BIOS update for the 750m available for download from the front page, or do I have to look through the forum? Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I believe according to chmod1337 in a reply to me he said the BIOS mod posted works for the y500 750sli no problem. the 2.04 BIOS posted is a Modded version of the stock 2.04 bios unlocking locked features (make a back up! if you decide to flash) because it does void your warranty with lenovo and you'll lose your Win8 Slic license.

Share this post


Link to post
Share on other sites
So what's the deal with this throttlestop thing? I don't think any intel processors would throttle their frequencies when something intensive like 3Dmark is running, so why is this program necessary? Also, is the 2.04 BIOS update for the 750m available for download from the front page, or do I have to look through the forum? Thanks :)

In theory they should only throttle when running on battery mode, to save battery life and prolong it. However what I saw is that they also throttle to save and prolong the quality life of the processor even when adaptor is plugged. Basically is a safety measure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone kept any records of temps on the Y400 using throttlestop as opposed to without it? I'm wondering how much hotter it runs on average with the small laptop heatsink in there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
In theory they should only throttle when running on battery mode, to save battery life and prolong it. However what I saw is that they also throttle to save and prolong the quality life of the processor even when adaptor is plugged. Basically is a safety measure.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alright I guess that makes sense. Never had a processor die on me before though. I've been running an AMD Athlon II x4 620 for the past four years, and it's been overclocked from 2.6 to 3.4 GHZ for the entire time. I wish Intel would give us an option to manually engage turbo boost whenever we want.

Share this post


Link to post
Share on other sites

do these bioses (sp) help with anything other than whitelisting? meaning i have a y500 with 2.00 bios, and the 2.6GHZ cpu and no ssd. I bought it this way because I knew I would be upgrading the ssd anyway so why not get speed and no waste right?

anyway, the machine sometimes does not recognize the msata, and won't boot. to fix this, i either change the bios back to EUFI (or whatever it is) from legacy, and back again. this seems to work...

I know the msata works, because i have windows 7 installed on it and it runs great. it just sometimes doesn't boot right away. I was looking for something that might fix that?

Thanks for any feedback

QM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could someone lend a little help? I've flashed the modded 2.04 bios on my y500, and now I'm trying to flash the overclock file for the SLI 750m. I have the appropriate rom on the root of my flash drive (named 750.rom), however when I run the "nvflash -i1 -6 750.rom" it shows a few lines of text and then ends with an Error message: "A newer version of NVflash is required." Has anyone else experienced this message before? If so, how could I get around it? Thanks. Also, are there any settings worth modifying in the unlocked BIOS?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Once I flashed this bios I started having bluetooth issues when putting the laptop to sleep. It's a known issue with the Y500, where bluetooth fails to work when waking the computer... however, I didn't have the issue before flashing. I use a bluetooth mouse, and prefer to keep windows quickboot, or whatever it's called, active. Since I have no plans of overclocking, I'll be flashing back to stock, until I pick up a different wifi card... but just wanted to let it be known. Perhaps it was just a fluke with my machine, if not, hopefully it can be fixed in a future release. I was on 2.02 stock.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Once I flashed this bios I started having bluetooth issues when putting the laptop to sleep. It's a known issue with the Y500, where bluetooth fails to work when waking the computer... however, I didn't have the issue before flashing. I use a bluetooth mouse, and prefer to keep windows quickboot, or whatever it's called, active. Since I have no plans of overclocking, I'll be flashing back to stock, until I pick up a different wifi card... but just wanted to let it be known. Perhaps it was just a fluke with my machine, if not, hopefully it can be fixed in a future release. I was on 2.02 stock.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The Bluetooth issue happens on stock BIOS too. I've already confirmed it on 1.05 and 2.02, both stock.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oh, I know, it's confirmed by many on the Lenovo forums as well. It's odd though, I've flashed my backup and have no issues now. Tested several times... so something was up. A bios setting perhaps?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By bunk42
      I have a Lenovo Thinkcenter Edge92z  type3396 model c7u.  I need to whitelist wirelesss card... BIOS Version/Date LENOVO 9XKT25AUS, 4/16/2013
       
      bios backup: https://drive.google.com/file/d/1ObnGVJGIsknhgs1WM3710sUlTCk7xen-/view?usp=sharing
       
      Thanks in advance
    • By bunk42
      I have a Lenovo thinkcenter edge92z type3396 model c7u need to whitelist wirelesss card... BIOS Version/Date LENOVO 9XKT25AUS, 4/16/2013 bios backup: https://drive.google.com/file/d/1ObnGVJGIsknhgs1WM3710sUlTCk7xen-/view?usp=sharing    
    • By blaz_evic
      Hello

      I upgraded my old laptop with i7-3632qm and its working fine, temps are ok but he wont boost. Lenovo g500s could be bought with i7-3632qm and it had same cooling as was 2020m so i dont think cooling is problem. Can i bios unlock? I cant acces advanced settings in bios. i need help

      thanks
    • By Klem
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove witelist, or unlock hidden additional menus and settings, or unlocked vbios for overclock NVIDIA card, then you can post your request in this thread.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.