Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs

Recommended Posts

This is a modified version of the M17x R3 BIOS A10, it brings back the SATA behavior of A08 and earlier, while keeping the features of BIOS A10.

A lot of users don't seem very happy with the changes Dell made to the SATA performance of BIOS A09 and up, thus I created this BIOS. Just keep in mind one thing: Dell probably didn't change the corresponding settings in the BIOS for no reason, so it's possible that certain drives may have issue with this BIOS, I don't know.

According to a lot R3 users, A08 brings a clearly better SATA performance on a wide variety of drives. It's up to you to decide what you need and what you want to use. Now you have the choice.

Download link for BIOS A10 with the 'SATA fix', and unlocked hidden menus:

M17x R3 BIOS A10 - unlocked & 'SATA fix'

Read the included READ ME for further information and instructions.

Load the default settings in the BIOS setup after flashing.

User at your own risk.

  • Thumbs Up 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

It also fixes GPU power throttle if you blind flash from the A04 BIOS 580M method.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By DoenerBoy123
      Hello guys 
       
      I've got a pretty weird problem with my M18x R2. I already searched the web but couldn't find an answer. A few days ago I changed some settings in the bios, if I remember correctly DMVT Pre-Allocated.
      After saving this setting the notebook refuses to even POST. I get no beep errors or anything. If I press the power button the system turns on, the leds turn on and then the system shuts itself off. I already reset the cmos, the IME, tested different configurations and so on. If I remove all the memory sticks I actually get the memory error code. At this point I'm pretty sure that the bios got corrupted for some reason when saving these mentioned settings. Did anyone had a similar problem and got a solution for this? I repaired lot's of notebook but never had an error like this...
      The Bios installed is the a15 unlocked.
    • By Malenford
      Is it possible to unlock bios on that model? Please help me with it if somebody can.
    • By kael2404
      Hello. Bios in my Thunderobot GTR is very poor. I want to unlock all hidden options like undervolt (and battery control calibration?). Can someone unlock my bios?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.