Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
TheBDog

Getting an Akitio Node eGPU Enclosure in the UK?

Recommended Posts

Hey guys,

 

I am pretty new here. This is my first post (I posted a similar thing on Reddit). :) I have been a long time lurker and am keen to get your guys' input on what I have to offer.

 

So I found the Akitio Node for sale from this UK company:

http://www.equip-u.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=45_896&products_id=20752

Seems like a legit site from what I can tell etc. And it's even linked on the Akitio official website 'Where to Buy' page for Europe (https://www.akitio.com/where-to-buy/akitio-sites). But there's nothing on their site about being in stock etc.

Now I've been lurking for a while and it looks like none of the Thunderbolt 3 eGPU boxes(apart from the Razer Core) are actually available at all in Europe yet. Am I missing anything?

TL;DR version: Is it worth ordering from these guys on the chance that they actually have it in stock?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By laxus
      i want to ask two favours and a question from this community ..
       
      1.) Can someone mod my 940 mx to increase the target temperature and allow higher overclocking than 135hzband voltage control
       
      2.) Allowing my i5 7200U to be undervolted to reduce overall heat 
       
      The question : I repasted my gpu and cpu cleaned it thoroughly, made sure twice everything is connected properly, use a cooling pad and yet the upper portion of my chasis above f1-f12 keys is so hot that i can roast peanuts on it. 
       
      (if i left out any info or missed something please reply i would really love to have a page that has everything for people who have this laptop specifically for light gaming.)
    • By Guardian241
      Hi,
       
      I've recently got my hands on an M17x R4 Alienware Laptop from 2013 which I love. I've replaced the screen, keyboard, RAM, and hard drive to make it into a fully modern laptop. However, I'm currently waiting on a replacement for the 680m GPU with a 980m from ebay. My question for you all is, do I need to do anything with the BIOS to make this 980m work? Is there a way to prevent the laptop from using Intel HD Graphics with Optimus? I think the Intel HD Graphics on this laptop are currently broken as I see static-looking dots flash on the screen. (See image below for example). My theory is that because Intel HD Graphics with Optimus is still in-use while in-game, the dots are being caused by it.
       
      Thanks for any help in advance.
       
      - M
       

       
       
    • By Tech Inferno Fan
      We've had a stack of recurring questions from with problems getting a mPCIe eGPU working. This includes GPU-Z not reporting no clock details, error 10/43 or even not being detected at all. Overall it's more troublesome getting mPCIe working than say expresscard or Thunderbolt.
       
      Here's some common problems and some troubleshooting steps to correct them.
       
      Getting a black bootup screen, resolving error 10/43 or ACPI_BIOS_ERROR win bootup messages
       
      Here the BIOS doesn't know what to do when it sees an eGPU. So the solution is to not let the BIOS see it. Do that by setting the delays on the eGPU adapter (CTD/PTD - EXP GDC or CLKRUN/PERST# on PE4L/PE4C). Boot with eGPU adapter in the wifi slot into Setup 1.30 or Windows. Is the eGPU detected?
       
      I'll add that should error 43 continue AND you have a NVidia dGPU as well as NVidia eGPU then it's likely because of having the mobile NVidia and desktop NVidia drivers loaded simultaneously. Proceed to uninstall ALL your NVidia drivers, use "DDU" to clean NVidia registry entries and do a 'clean' install of the latest NVidia desktop driver.
       
      mPCIe port that hosted the wifi card disappears when connecting an eGPU in it's place
       
      Use the Setup1.30 PCIe Ports->enable to enable the missing port.
       
      eGPU does not get detected
       
      Overcome mPCIe whitelisting by booting with the wifi card and then hotswapping in the eGPU. That way the BIOS will enable the mPCIe port to work.
       
      1. Boot with wifi card into Windows, sleep system, swap wifi card for mPCIe eGPU adapter and ensure eGPU is powered on, resume system. Do a device manager scan in Windows. Is the eGPU detected?
       
      2. Boot with wifi card into Setup 1.30 *carefully* hotplug the eGPU adapter in place of wifi card. Hit F5 to rescan the PCIe bus. Is the eGPU detected?
       
      If this enables detection then avoid this tedious hotswapping by seeking a unwhitelisted modified BIOS for your system OR test the Setup 1.30's PCI ports->undo_whitesting feature.
       
      eGPU still not detected - set the PSU to be permanently on
       
      The latest EXP GDC and BPlus eGPU adapters try to manage the PSU to only power on after they detect a signal. This can cause a race condition where the eGPU isn't ready to go when the CLKRUN signal is asserted.
       
      Avoid this by jumpering the PSU so it's permanently on rather than being managed. Depending on the PSU you are using refer to the following doco on how to do that:
       
      http://forum.techinferno.com/enclosures-adapters/8441-%5Bguide%5D-switching-atx-psu-using-paperclip-trick-swex.html
      http://forum.techinferno.com/enclosures-adapters/9426-220w-dell-da-2-ac-adapter-discussion.html
       
      eGPU still not detected - a non-standard mPCIe implementation by your vendor?
       
      PERST# mPCIe pin 22 may need to be isolated due to a non-standard implementation by your notebook vendor: http://forum.techinferno.com/enclosures-adapters/10812-pe4x-series-understanding-clkreq-perst-delay.html#post142689
       
      eGPU still not detected - faulty hardware?
       
      If you still don't get detection then test the video card and eGPU adapter in another machine to confirm neither is faulty.
       
      NVidia driver stops responding
       
      EXP GDC, PE4H 2.4 and PE4L 1.5 all use a socketted cable and therefore are not true Gen2 compatible device. This error indicates there was transmissions errors.
       
      The solution is either to get a better Gen2-compliant eGPU adapter such as PE4C V3.0 or PE4L 2.1b (both with soldered cable), or downgrade your link from Gen2 to Gen1 using BIOS options or Setup 1.30
       
      Other troubleshooting help resources?
       
      See DIY eGPU Troubleshooting FAQ.
       
    • By ReverseEffect
      3dMark11 Performance Preset Benchmark: http://www.3dmark.com/3dm11/11262792
       
      Required items:
      1.) Lenovo u310 (I have a Core i3 - Ivy Bridge, 8GB RAM)
      2.) 65CN99WW unwhitelisted.
      3.) eGPU (I used a EVGA GTX 750 Ti from another computer I had).
      4.) EXP GDC mPCIe Edition adapter (got from eBay - banggood seller).
      5.) ATX power supply (I used a 600W PSU from another computer I had).
      6.) USB wireless.
      7.) External monitor, keyboard, and mouse.
       
      Steps:
      1.) Obtain and install a unwhitelisted BIOS. If you are unable to obtain a unwhitelist BIOS, I think it might be possible to bypass it with Tech Inferno Fan's Setup 1.x (may need confirmation as I haven't used it myself yet.)
      2.) Shutdown computer and remove all USB devices, ethernet cables, power cables, card reader cards.
      3.) Remove mPCIe wireless card and detach antennas.
       
       
      4.) Attach EXP GDC external mPCIe cable to the former wireless slot and screw down.
       
       
      5.) Attach HDMI end of the mPCIe cable adapter to the EXP GDC device.
       
       
      6.) Attach graphics card to the EXP GDC device (I moved my laptop off the desk and onto the side shelf to make room on the desk for the monitor/keyboard/mouse).
       
       
      7.) Using the power cable adapters that came with the EXP GDC device, I hooked in my ATX power supply's 20 pin and CPU 4 pin cables. Then hooked the other end (8 pin) into the EXP GDC device. My EVGA 750 Ti also required that I use an additional PCIe power cable (6 pin) in the top of the card.
       
       
       
       
       
      8.) Then I attached my misc devices (HDMI monitor, USB keyboard/mouse/wireless adapter), and hooked in my PSU and powered it on (below is image of final product, also moved HDMI cable out of the way).
       

       
      9.) Power on your computer and let it install the standard VGA drivers and then install your drivers (I didn't have to go in the BIOS for any graphics settings, which it doesn't have anyways, nor did I have to disable iGPU in Device Manager before the card was added).
       
      Extra Info:
      I found that most games will play on med settings with about 45 FPS with this particular card.
      BDO: Upscale on - Anti Aliasing on - SSAO off - med settings.
      Skyrim: Med-High settings.
      Fallout 4: Med settings.
       
      (EDIT 5/19/2016) > Images added.
       
    • By Miyagi1007
      Hello guys so i bought a used alienware m17x r3 with hd 6870m on it, so when i was trying to boot well it goes to the windows 7 loading screen that says starting windows after that the screen turns white and goes to bsod saying atikmpag.sys
       
      also i attempt to switch my integrated gpu to my discrete card ( hd6870m)  and i wont switch at all 
       
      Responses are highly appreciated 
      Thank you in advance
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.