Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
manatee

P370EM 7970m Replacement not recognized

Recommended Posts

Hello all,

 

I have a P370EM from 2013 with two stock 7970m cards that are starting to die. In hindsight I probably should've just bought a newer card but I bought a used 7970m to replace one of the stock cards.

 

All the cards are v1.1 but the new one has a different vBIOS. When I boot with the new card it is just a black screen. Putting it in slot two and booting with the good old card, the new card does not show up in atiflash utility or in device manager in windows. My system BIOS is prema mod.

 

Is my new card just dead on arrival? Could this be a driver issue? The dealer claims it was tested prior to shipment. Thanks for any help...

 

 

manatee

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It sounds DOA to me. The p370em can detect a 7970m from any vendor and vbios version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you only plug this card (without other), do the computer POST ?

If so, you can try flashing it with DOS (aka blind flash).

If not, you can try disabling the onboard EPROM by shorting it and the blind flash.

 

Good luke !

EDIT: didnt see date... :)

Edited by cclecle2000

Share this post


Link to post
Share on other sites

have you ever solved this!? I've sold my 7970m that was in my Clevo P150EM but the guy that bought it has a P370EM and he is having the same trouble as you, only he is still trying to update the bios. But I think only by doing a flash on the vbios he will be able to make it work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Qvixot
      Hello everyone! First of all sorry if this isn't the correct forum to post this.
      I bought a laptop few days ago. The laptop is Sager P150EM.
      Cpu:i7 3610qm 
      Gpu: amd hd 7970m
      Ram: 8gb
      Os: windows 8.1 pro
      So my problem is that everytime i install the amd driver after the intel driver my laptop freezes or gets a bsod or something that stops it from working. Any help would be appreciated. I saw somewhere something about vbios does this matter anywhere?
    • By Buratos
      Привет. Помогите, мне грустно.
      Существует clevo p150em, недавно обновленный с 7970 до 8970 м (от 150 см)
      Bios, R.2.0 / 1.02.17EC v3b / 1.02.11EC.
      Когда он был установлен 7970 м, в BIOS на линии gpu это было 7970 м. После установки 8970m, NVIDIA пишет вместо 8970m.
      Драйверы на 8970m не установлены, либо синий экран, либо ноутбук замерзает. Windows 10 1713.
      Я пробовал разные версии драйверов, все равно. Что вы посоветуете?
      8970m vbios  VER015.041.000.000.044964 BR44964.009 it s DELL? 
       
      ps. when I bought 7970m for a place of 670m. At 7970m there was also a problem with the drivers, but I somehow skipped it.
    • By cero10
      Hello forum, i have a problem.
      I own a P370EM it had a 7970m but its not working anymore. I bought a GTX 770M to replace it. But after changing the cards, after POSTing the screen goes white even though the pc boots into windows normally. What may be the issue?
    • By Jamie Legends
      Hi,   I have a Clevo P170EM with an AMD 7970M.   Last year I tried to change the vBIOS of my 7970M, a friend of my tried to change it because he wanted to ''overlock'' the card. He said no worries I said okay do it, then later on he returned my laptop and bricked both my card and the normal BIOS. I had to repair the laptop trough a repair company in the city. They only could repair the BIOS by doing another BIOS on it. They said to try everything with the card but my laptop wouldn't accept it.   The problem:   After the Windows 10 installation I installed all the drivers from the manufacters site (http://www.eurocom.com/ec/drivers(226)ec). Including the SSD driver, then I FIRST installed and fully updated the Intel HD Graphics. After that I installed the AMD videocard drivers (crimsons edition), the weird part is, AMD autodetect sees my card and so does Windows. Then the driver ask me to restart my laptop, after restarting the Windows logo appears then the screen goes black with a blinking cursor left upper screen.   I believe it has someting to do with the vBIOS of the card and I also believe that the card is not bricked but just wrong BIOS.     I asked the manufacter and they say that the card may be bricked, when I ask for the BIOS they would not provide it for free (bastards). I asked for both the motherboard and AMD card BIOS, they said I have to pay for it.   Question:   Can someone provide information and files for the right vBIOS? I mean the vBIOS that is standard.   Greetz,   Jamie   P.s I have some pictures and screenshot of Windows and the BIOS detecting the graphic card, the weird thing is both OS and BIOS detect the card but when I install the drivers it goes black   P.s.s I already tried everything AMD support provided so I have no use for comments like ''Try unistall with DDU'' or try with second monitor etc.     As you can see I've disabled the card because when I enable, Windows freezes and screen goes black.        
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.