Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'm6700'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Forum Introduction & Feedback
    • Site Announcements, Rules & New Member Intros
    • TechInferno Forum Feedback
  • Tech News & Reviews
    • News & Reviews
  • Notebooks & e-GPU Discussions
    • DIY e-GPU Projects
    • General Notebook Discussions
    • Notebook OEM Subforums
    • What Notebook Best Fits My Needs?
    • Legacy Articles
  • Desktop & General Hardware
    • General Desktops Discussion
    • Desktop Hardware
    • Overclocking, Cooling & Build Logs
  • Software, Networking & PC Gaming
    • PC Gaming
    • Video Driver Releases & Discussion
    • Networking
    • General Software Discussion
  • Everything Else
    • Off Topic

Categories

  • SVL7 & Klem VBIOS Mods
    • AMD
    • Alienware M11x R3
    • Alienware M14x R2
    • Alienware M17x R4
    • Alienware M18x R1
    • Alienware M18x R2
    • Kepler VBIOS
    • Lenovo Y400-Y500
    • Lenovo Y410p-Y510p
    • Lenovo Y580-Y480
    • Legacy BIOS/VBIOS
    • Maxwell VBIOS
    • Sony Vaio SVS13 / SVS15 series
  • BAKED BIOS Mods
    • Clevo
  • Utilities

Product Groups

  • Tech|Inferno Elite Membership
  • Hardware

Categories

  • Frontpage News
    • General News
    • Reviews
    • Hardware News
    • Software News
    • PC Gaming News
    • Science & Technology News
  • Promoted Posts
    • Guides
    • Hardware
    • Software

Categories

  • Hardware
    • Notebooks and Components
    • Desktop and Components
    • Phones
    • Accessories
  • Software
    • PC Games
    • All Other Software

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Steam


AIM


MSN


Website URL


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation

Found 6 results

  1. I use Dell M6700, 2GB K3000M graphics card. I see the overclock is hopeless. Computer M6700, Windows 10. I installed the Msi afterburner, but could not unlock the voltage. I flash vbios as per instructions: I open the CMD to the desktop (the folder containing rom and nvflash) nvflash --protectoff nvflash k3000m.rom K3000m rom i downloaded here: https://www.techinferno.com/index.php?/forums/topic/1425-nvidia-kepler-vbios-mods-overclocking-editions-modified-clocks-voltage-tweaks/ ---------------------------- I heard a beep when using the nvflash --protectoff command and another beep when using nvflash k3000m.rom However after doing all that. I installed the afterburner msi, everything is the same. I have edited the MSG afterburder CFG file by making changes like: [Startup] Format = 2 CoreVoltageBoost = PowerLimit = ThermalLimit = ThermalPrioritize = CoreClkBoost = MemClkBoost = [Settings] VDDC_Generic_Detection = 1 All have no effect.
  2. The slot on the M6700 is a 26pin 54mmX75mmX22mm Expresscard, which replaced the (quite outdated) 68pin 54mmX85mm CardBus PC Card adapter. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:PCCard-ExpressCard_ZP.svg#/media/File:PCCard-ExpressCard_ZP.svg I am not sure that Dell even makes one of these for the M6700 - actually I am quite sure they don't. What I am hoping to do is find a compatible adapter from an older model / 3rd party adapter that I can switch out. I have disassembled the laptop and had a good look/measurement of the space and I believe there is enough room to fit a 68pin card-cage. I would be happy to do some light modification to any adapter, but I wouldn't like to poke at the mainboard or controller. IDEAS: If the above simply does not exist and is impossible to modify - a is it possible to use the eSata expansion bay? It currently houses a 9.5mm slot load r/w. I know there are adapters that look like S*^T or stick out of the side of the card-slot for a foot of so - that's not too sexy. I would prefer not to use one of the adapters unless I it were a slim-box style that (in theory) I could Velcro to the body or something and have it look proper. Could somebody please help me to find a suitable swap? I have truly looked EVERYWHERE and cannot find a solution that looks like a professional job. Here is some accurate info from Parts-People: https://www.parts-people.com/blog/2017/11/30/dell-precision-m4700-p21f001-express-card-cage-removal-installation/ (I also checked with them and so far, no luck) Also: This is all about an Audigy 2 ZS sound card, my ears cannot substitute a modern product.
  3. Hello! I have joined the forums some time ago to learn about modding drivers for laptops and thanks to the community here I was able to upgrade my Dell M6700 with a GTX880m. This time I am stuck on a couple of GPU issues that seem to be corresponding to each other. Let me go through these things below. I have upgraded the M6700 with a GTX970m - OS is working fine, all everyday tasks going great and by replacing the 880m with a newer card I gained some power and lowered the temperature of the system. In order to install drivers for this 970m (the other card too) I had to modify "nvdmi.inf" file and trick the driver installator to think, that my laptop was an Alienware. I have figured that out by trial and error. However, strange issues happen since the new card arrived: - first of all, no matter which new driver is getting installed, after OS restart and some time, the screen flashes and comes back on - when going to NVIDIA Control Panel it shows that the driver installed is v.353.54 - it just changes the driver version as if it was stored somewhere in the OS. Of course each time I am performing a clean install with DDU - secondly, from time to time when powered on, all I can see is a blurred image of the Windows' welcome screen, as if the resolution was changed to a super-low setting - a reset helps with that - finally, the outcome of all this is that I can't run any game on the laptop for longer than 10-15 minutes. I have recently purchased Divinity 2 and it runs on its "ultra" settings, but the laptop just dies after a quarter and powers itself off, followed by a screen flash Now I know that these might be various things in my system, but I have a feeling that it is GPU related and there might be something wrong with the drivers as previously (on the 880m) I was able to run games for as long as desired. And yes, I have already tried monitoring the temperatures, lowering in-game settings and even underclocking my CPU (i7 3940XM) - the CPU gets a bit hot if you ask me - up to around 90 degrees, but other than that, all seems fine. Help!
  4. Hello! I am a new to techinferno - what brought me here is an issue with a Precision M6700 I bought myself lately. The laptop came with no GPU in it, however I have a GTX 880m that fits it's MXM slot. When I plugged the card in I though it was all I needed to do - I'm used to desktop upgrades, so I thought - it fits - why not? Turns out the PC's BIOS can't figure out what card is in it - with Optimus "off" I can see "unknown video card" with 8GBs of RAM. Windows 10 x64 Anniversary Edition works and recognizes the GPU as "Microsoft Universal Video Adapter", but the HWid suggests it's a GTX880 - in fact I can even see it properly detected by GPU-Z. So I browsed through lots of topics on upgrading, modding and customizing drivers but none of the methods worked for me, apart from one - Mr Fox's modded desktop drivers. I managed to install all the nVidia components, yet can't get the card working properly - launched Bioshock Infinite to see if it is on and it wasn't. Apparently my M6700 wants to perform only on Intel HD graphics from the CPU (3940XM). I tried flashing different vbios, updated the Dell bios to the latest one (A15), and tried modding NV drivers - no luck so far. Installing drivers (DSE turned off obviously) sometimes gives a post "no compatible hardware was found" and at other times with different mods and versions I get a message that it was all recognized, yet the driver "migh have been corrupted or smth"... I still believe that it is possible to make it work if it's only a software issue. Question is - how deep do you have to get into modding to make it work? Is the GTX 880m even worth the effort? Maybe I should search for a way to mess with M6700 BIOS? You might wonder why I want it - the answer is simple - I don't want a Quadro card here as I see a potential for some gaming on the workstation which has excellent build quality and great computing power. That's when I come to you asking for help - I've seen people upgrading their laptops with the impossible, so I believe there's still hope. Other useful info: I have a spare Quadro K5100 to try out, but from what I've read, there might be issues with that one as well... edit If anyone reads the thread - I was succesful with the upgrade - everything installed and working. I wish it was more stable, but still it runs great. If you need any tips, just PM me
  5. Can anyone relate whether the M6600's bottom access panel door (NND2C) fits M6700 (F2YMX)? I am looking for a replacement and found the older ones way cheaper, looking pretty much the same on photos. Cheers!
  6. Hi together :-) As the title says I'm having a little Issue after upgrading my m6700's graphics card from the K3000M to the newer K4100M: Everything seems to work properly, but under load (i.e. 3D applications) it produces crashes / system instability after ~5-20 seconds. When I reduce the chip- and memory-clocks in MSI Afterburner as far as possible, it takes a bit longer until it crashes, but eventually it always does after a minute or so. When running on battery power (and thus even further reduced clocks) everything runs stable for arbitrarily long times. This sounds like a thermal problem to me. However, the reported GPU temperature never exceeded 65°C, which I think is OK. I guess the memory chips are not temperature monitored seperately, are they? So maybe I should replace the memory thermal pads by new ones? What I've already tried/checked/looked at: - Uninstalled previous drivers with "Display Driver Uninstaller" - Latest Nvidia Drivers can be installed properly (and also tried a few older versions) - Notebook BIOS is up to date - Tried three different Video-BIOS versions - Graphics card is not recognized by Notebook BIOS properly ("Unknown video card") - Graphics card is recognized under Windows, though (Device-manager / Nvidia control-panel / GPU-Z and so on) - Sometimes after a crash the system recovers and a pop-up says that the nvidia graphics driver crashed and was restarted - Of course, I'm using the large 240 Watt Power supply Ok, that's about everything I remember to be relevant at the moment. I'd appreciate any kind of help :-) ... If you need further Information, just let me know, and I'll try to deliver it. Thank you, Florian
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.