Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs

Search the Community

Showing results for tags 'help'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Forum Introduction & Feedback
    • Site Announcements, Rules & New Member Intros
    • TechInferno Forum Feedback
  • Tech News & Reviews
    • News & Reviews
  • Notebooks & e-GPU Discussions
    • DIY e-GPU Projects
    • General Notebook Discussions
    • Notebook OEM Subforums
    • What Notebook Best Fits My Needs?
    • Legacy Articles
  • Desktop & General Hardware
    • General Desktops Discussion
    • Desktop Hardware
    • Overclocking, Cooling & Build Logs
  • Software, Networking & PC Gaming
    • PC Gaming
    • Video Driver Releases & Discussion
    • Networking
    • General Software Discussion
  • Everything Else
    • Off Topic

Categories

  • SVL7 & Klem VBIOS Mods
    • AMD
    • Alienware M11x R3
    • Alienware M14x R2
    • Alienware M17x R4
    • Alienware M18x R1
    • Alienware M18x R2
    • Kepler VBIOS
    • Lenovo Y400-Y500
    • Lenovo Y410p-Y510p
    • Lenovo Y580-Y480
    • Legacy BIOS/VBIOS
    • Maxwell VBIOS
    • Sony Vaio SVS13 / SVS15 series
  • BAKED BIOS Mods
    • Clevo
  • Utilities

Product Groups

  • Tech|Inferno Elite Membership
  • Hardware

Categories

  • Hardware
    • Notebooks and Components
    • Desktop and Components
    • Phones
    • Accessories
  • Software
    • PC Games
    • All Other Software

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Steam


AIM


MSN


Website URL


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation

Found 39 results

  1. Hi all! I am wondering if it's possible to remove the bios whitelist easily. Because of the whitelist, my external gpu setup that I got recently refuses to work. If it helps at all, I know that the wifi card that used to be in the slot was the intel 8265ngw. Here's the bios link if that helps too: laptops and netbooks :: thinkpad x series laptops :: thinkpad x380 yoga :: 20lj :: 20ljs20n00 :: mp1e15eb - Lenovo Support US Thanks for your help!
  2. Disclaimer: Apologies for long post. Hello everyone(active), I have a possible huge problem with my GT70 MS-17621 ver 1.0 motherboard as I believe the GTX 680M videocard has fried the onboard video circuit of the motherboard(mobo). The mobo did work fine before after taking out thr videocard, but came with problem of the fan blowing 100% after few seconds starting up from power button press. After trying to get the videocard to work/post (without consulting any forums,at the time), I tried to make the card work again by installing back in 5 or more times in span of 1 hour. After fifth time install card back in, then take out the card, the system will not ever post anymore, the power LED will not change from white to orange anymore and nothing will post on screen display. I have tried to do blind flash of unlocked bios method but spamming pressing keys Ctrl+Home, (Ctrl+FN+PageUp)(even Shift variation) to no avail in beeps or changes in status. I believe now the issue has resided to hardware IC chip failure on the motherboard since it will not ever post anymore, with or without the videocard installed. what I am afraid now is to install new(used) videocard MSI GTX770M 3GB card in, and the motherboard could also fry up the new videocard also. I have dealt with a non-working GT70 laptop for this past month now and been reading all threads in this MSI category for solution but it seems no one has come across this problem, from dead videocard also make the mobo die along with it after a couple of more tests for any signs of electronic life. If someone can chime in about which area on the motherboard can be the problem, I would like to try and diagnosis+troubleshoot why this is happening. So, basically signs of life from MS-17621 motherboard are: Pressing Turbo, Fan, Backlight, Monitor buttons on trim panel = lights up/or fades out keyboard backlight lights up all white after pressing backlight button, pressing second time and third time turns off backlight sections and off. battery charging still works for good battery, battery light lights up when 180w ACadapter is plugged in. After about 30-45 seconds without pressing turbofan button, the fan kicks into high RPM mode and when pressing Turbo button after, the fan will not change speed and stay on high. Power button LED will remain white and never change to orange. No error code beeps ever come out of speakers since problem happened, and will not beep for blindflash attempt. I truly need the help, just knowing I bought this laptop back in December 2012 for $2,300 makes me feel this GT70 needs CPR rescue to come back to life, either by a certified gaming laptop technician or by MSI support, it has worked very well up till this past month.
  3. Hey guys, I am Grga and i am new here. I rarely use forums but i am desperate in this case. So, as i have seen many of you have had the issue with obsolete BIOS versions for clevo P7xxZM machines, So i would like to hear your experiences and how you went about it. I have recently bought an ssd Samsung 970 PRO NVMe M.2. From which i would like to boot the windows10. Little did i know that there was no support for that kind of protocol in the BIOS or that there is such thing as UEFI (for which i am still not sure what that is exactly, except some kind of successor of BIOS). So i did a bit of research and updated my Bios and ec to 1.03.15 and 1.03.09 respectively for which i understand is the last available official release. I changed to uefi mode with secure boot disabled etc... in short i did everything that my (limited) knowledge about these things allowed me to do (and the sweat of excitement and fear when i was flashing the bios for the first time in my life). But, alas, it all yielded no success, and now i am lost. I have really no idea what to do, and whom to ask for help except for you guys here. The only thing that i understand worked for some of you is when you mentioned a wizard named @Prema so therefore i will try to do the same....
  4. Hello there! I am new on the forum. I'd need some help. I own a lenovo ideacentre t540-icb g, and i would need to unlock all the options in my bios, especially overclocking and thermal configuration. I tried with both amibcp and mmtool, but i didn't succeed (Error 18). I wonder if you could help me or give me some advice. Thanks in advance.
  5. I fiddled around with modding my laptops BIOS to unlock XMP profiles and hopefully seeing if optimus could be disabled. After flashing my modded bios and trying it out, I noticed that my keyboards backlight no longer turns on. I was unaware it requires an official BIOS to function. They backlights wont turn on unless ASUS ATK package is installed but now it seems it also needs an official BIOS? The modded ROM and tool I used if anyone has any experience with this and doesn't mind telling me what to enable/disable, or anything else i can do to re-enable them
  6. A part of my BIOS got corrupted that controls my laptops backlights. Other methods like the Gary Key fix did not work for me because I do not get any light up during post. i followed this guide that says I need to extract and use the 6MB portion of an 8MB bios dump, only AFUWIN tells me "Error, ROM file size does not match existing BIOS size which is because my laptop BIOS size is only 5.87MB. I don't need to flash the whole BIOS, I only need to flash a portion of it. I've searched everywhere online for a dump of my laptop model but non exist that I know of.
  7. I bought this thingy-mabob so I can try an egpu build. It's an Sonnet Echo Pro Adapter. what it does is it able to connect to expresscard devices over thunderbolt. I bought the Pe4c (which is the thing to put your gpu at) and I put in an old gt 640 (yes it works). I crossed my fingers AND I prayed but all this shit does is make the fans spin at like 1000rpm (I got a nice little personal fan now). I tried updating BIOS and disabling dGPU I even fresh installed my computer (goodbye porn ) Anyway, I wanted to do this because in the long run, it would have saved me money instead of buying a new computer. All I would have needed to do was buy a new gpu and BAM! 4K gaming. But if anyone wanna help my sorry ass, please do so. I wanna play BF1 but 4 year old gpu is crap. Please anyone with knowledge of this subject or maybe even the legendary Nando4 can help. Thanks.
  8. I reversed the input polarity on my m15x jack after a botched psu repair. Computer worked fine, but overall power control is messed up. System only boot on both battery and psu, no battery charge, and a very low battery drain (arround 6wh). I aways had battery issues whith my 8 years old m15x after my original battery died. Bought a new one two years ago, didn't work. Checked on upower, basically no info on manufacturer, power or history. So i refunded and used the system hooked on the psu as usual. In August i bought a new one, worked flawlessly for a day. The next day the battery died from nowere. Checked upower, bus was ok, battery was charging extremely slowly (6wh), history showed subpar disharge before shutting down. I got mad at this point, decided that psu was to blame. Opened it, checked everything, noticed some wear on the male jack. Resoldered it, connected on computer. Nothing happened, so i checked the voltage. That's when i realised that i screwed up big time. I swaped the positive and negative wires. Decided that one mistake was enough, so i sent my m15x to a trusted repair shop (latter found that they just hooked the battery and gave me back as soon as it booted, they didnt even open it). Got my pc a week later, but the battery didn't charge . Worse, it was slowly discharging (same 6wh as before), and it needed both the psu and the battery to turn on. At 65%, it worked as usual for my college semester, but the battery is dead, and so is my computer. I bellieve i burned some voltage controller or something. I'm pretty competent at soldering thing's (evem smd components) when i know what to do, and i can understand simple circuit's, but when i got my hands on the m15x datasheet i got overblown. I cant make heads or tails about it. I aways lurked this forum and i bellieve your guys are the best when it comes to finding creative solutions to technical problems concerning microelectronics. I followed a guide in this forum as a teenager to upgrade this same computer to a gtx680m, overclocked stuff, got custom bios, and had a lot of fun learning. The m15x is a deprecated platform, but it's a part of my history that i dont want to let go. So please guys, help me.
  9. I am using an EGPU on my Lenovo Y510p (http://imgur.com/HN51mJj). I have hooked up the GPU and booted up windows and I got the error 43 message (http://imgur.com/QfhThfh). I a using a Corsair CX600PSU and the V8.0 EXP GDC Beast EGPU enclosure (http://www.banggood.com/Mini-PCI-E-Version-V8_0-EXP-GDC-Beast-Laptop-External-Independent-Video-Card-Dock-p-1011222.html).
  10. Hi, I have an XMG u705 with the an í7 4790k, a Geforce GTX 980M 8GB, G-Sync Monitor, 32GB DDR3 RAM, etc. and I am damn annoyed by both the Mainboard Bios and Vbios, because both are the cause for a ton of driver issues under Windows 10. Also I can't use my lately bought Samsung 970 Evo, even though technically there should be nothing preventing it. Heck I was even able to install Windows 10 on it, because the Windows 10 installer detected it, just not the Bios which is logically why I cannot boot from it. -.- So in search of a solution, I searched the web and found out that there are several mods for both bios made by devs like Prema. Unfortunately some Bios mods I found are heavily outdated, unfinished, ... or not anywhere secure and I couldn't find any location where I could download Prema's Mods for this device, especially not on his Site (just a Subscribe banner there) or his older Wordpress site (errors). There is also nothing here under Downloads/Clevo/P77xZM. I would be really thankfull if someone could help me.
  11. Hello everyone! So on occasion I host gaming nights over at my house, and usually end up hooking my laptop up to a big TV so me and a couple friends can all play all kinds of multiplayer games (either emulated or off of steam). But I was recently thinking that it would be fun to get a projector set up, so that we could play on a huge blank wall in my living room. With that being said: I'm new to purchasing projectors, so I'm not familiar with what kinds of features/specifications I should be looking for (and I'd like to keep the cost down if it's possible). So I was wondering if anyone has any advice for me on what to look for in features/specifications, affordable places to buy from, or just general info on what I'm trying to do. Any help would be super appreciated!
  12. Hey guys whats going on? I have an M17X R3, been running the 780M perfectly fine for about 7 months now. I've updated the driver once before, but it seems I'm having problems with all of the latest releases. Whats happening is when I download the latest driver, I run the setup so the 398.36 folder gets saved on my computer. Well thats what is NOT happening. Every time I run it, I see the folder pop up, but once the Nvidia downloader fails (as it should), the 398.36 folder disappears! I cant figure out how to make it stay there permanent! I've disabled driver signing and everything. Any suggestions?
  13. Hey all, I updated my Alienware 17 R5 Ranger (2014) to the latest Dell bios "AW17A14". I went around to look for possible fixes, I found that I should be uploading the last Bios I had through a USB stick formatted to FAT32. Now that's pretty simple so far (keep in mind the laptop only turns on the LED's and CPU/GPU fans at full speed looking for a bios file). I downloaded the Bios file from Dell but they have it as an .EXE program. I need it in the proper format to be read by InSyde Bios. I have no idea how to convert it from EXE to the right format. I tried using CMD to run AW17A14.EXE -writehdrfile, but that wouldn't work. This happened right after Dell replaced the MB for the same reason. The second time, my warranty had just expired. I don't wanna pay Dell 359.99$CAD for a new MB because of an issue inflicted by them. Thanks,
  14. Hey whats up guys and gals? New member but have been researching here for quite some time. I have a... 2011 Alienware M17x R3 i7-2630QM CPU 16GB RAM Nvidia GTX 460M GPU Windows 8.1 Pro x64 I happened to find a good deal on ebay after a heated bidding war lol. So basically I want to upgrade the GPU to get a liitle more performance out of her. A few games have some terrible lag as Im playing. Ive been looking on ebay and doing research on a new one for the past couple weeks. Should I go with a 580m or save the extra money and get a 680m or a 780m? Something along that line. I dont wanna spend too much on a newer GPU. Any opinions would be appreciated!
  15. Hey guys someone of u can help me with this vbios? i need help to unlock the 135+mhz limit. Thx to all that reply here VBIOS ORIGINAL.ROM
  16. Hey guys i need help to unlock the +135mhz limitation of my gtx 850m. Klem can u help me? here my VBIOS: https://mega.nz/#!J8cw0aLS!bLGu7R294W7wU52RDgTCvJIeBBF9jxrr066y7JpSg3o PLS POST IN A LINK LIKE MEGA.NZ BECOUSE I DON'T HAVE THE 5 POST! THX
  17. Hello everyone, I currently use my laptop for school/work and I know I could have gotten a better one but I didn't pay for it was given to me from my job. I recently purchased an HP omen accelerator and put a MSI 1050 ti in it. Knowing this set up wasn't going to work. My laptop is a i7 HP ENVY x360 Convertible-15m-bp0xx, it doesn't have any thunderbolt ports, it has a USB Type-C port with HP Sleep and Charge. I provided the picture, look at my ignorance. Please help. Is there another way around this, I feel like intel could have came up with a substitute by now.
  18. Hello! My name is Arman! I from Armenia, and sorry for my English! I have iMac Late 2013 with Intel core i5, 8Gb, NVIDIA GeForce GT 750M 1024 Mb. I have Boot Camp installation on my iMac (now i have 7 Windows, but i can update it to 10 or 8 Windows) I discover that there is an Akitio 2, wich can use with iMac 2013 for productivity increase. I want to use akitio 2 with GTX 1050 ti 4Gb, but i dont know how it is intalling on iMac? Who can write for me the process of installation ALL equipment (akitio 2 + GTX 1050 ti + imac)? What i must to do? I talking about from the very beginning to the very end. PLEASE everyone, help me. You are my last chance !!!!
  19. Hello .My laptop (clevo p170em) have a problem. When powered on only show the power button light in white and the bluetooth in orange. Then show three blinking lights (num lock, caps lock, scroll lock) and the fan runs, and past few seconds then the laptop powered itself off. The screen always black you tell me what happens, or what does that code indicate? Best regardsIgnacio
  20. Hello everyone, Sorry to just drop in like this (being new and all), but I really need some help. Usually I try to do with what I can find online, but this time I'm pretty much stuck in mud, unable to move. So my problem is this. I have an Asus UX303UB Zenbook series computer with two GPUs. One being an integrated Intel 520 and the other one is a discrete Nvidia 940m. Im happy with what the computer ofers, but the Nvidia GPU gets so damn hot under load and its capped at 80 degrees which makes for some nasty BSODs and general driver crashes. I tried using using MSI Afterburner to underclock the Nvidia but it doesnt do much. In any case I would like to permanently underclock it to reduce the thermal stress. So far I have tried NVFlash, both the regular one and the one with the certificate bypasses, to get info about the GPU BIOS, save it, and then flash it. This didn't work. I constantly get errors that the GPU is not configured and or not accessible. On some forum I someone wrote that in this case you should delete the GPU drivers and then try. Still didnt work. After that I found some more info suggesting that the vBIOS is probably a part of the main system BIOS and that I need to extract it somehow. Easier said than done. First I tried to use FPT tool to read the system BIOS, which worked without any problems. However, after thinking about it, it didn't make much sense in reading it since the BIOS file is available on the Asus website (latest version: UX303UB-AS.206). In any case I had the file and it's the American Megatrends BIOS, AMI. So to actually extract the vBIOS I needed to use MMTool. I tried with both MMTool 4.5 and 5.0 (honestly, I had no idea which one I was supposed to use, still don't). Here is where it gets weird(er). After opening the BIOS file with MMTool, nothing happes, or should I say, nothing can be found about the vBIOS. In version 4.5 ticking the Link present checkbox produces no links at all so I tried manually reading every entry I had seen in the list (with both the Extract As is and Extract UnCompressed from the Extract FFS options) with a hex editor. Still nothing. Tried version 5.0 which doesnt even give me the Link present option (it's grayed out). Tried the extraction option with version 5.0 (a real pain in the butt, since there are more than twice items on the list it seems) and in some extracted files I found Nvidia entries but nothing seemd like a BIOS description. Still, I tried to open those with the MaxvellBiosTweaker Tool 1.36 (assuming I found the correct information that my card is from the Maxwell lineup) but the files were not recognized. The interesting part is that in both tools not even the Intel GPU is listed (and I assumed it should be). So in the end, I came here looking for help and hope you will be willing and able to do so. I'm 90% sure that this is all my mistake and that I am probably not using the tools as intened or that I am using the wrong versions. In any help, any advice will be appreciated. TLDR - hope to flash vBIOS on UX303UB with Nvidia 940M - tried NVFlash tool, didn't work (with and without removing GPU drivers) - tried NVFlash with certificate bypass, didn't work (with and without removing GPU drivers) - used FPT tool to extract system BIOS and used vendor image as well, worked - used MMTool 4.5 to extract vBIOS, link not listing, didn't work - used MMTool 4.5 to extract vBIOS manually, not showing up, didn't work - used MMTool 5.0 to extract vBIOS, link not listing, didn't work - used MMTool 5.0 to extract vBIOS manually, some entries show up, dont look like vBIOS, didn't work - tried with MaxwellBiosTweaker 1.36 just to make sure, didn't work Thanks in advance. With respect.
  21. need help guys coz the other GPU I'm using is a NVidia 220 or some wicked old thing I need my card back any info would be greatly taken
  22. I sent my laptop (MSI GT60-0ND) to check up and the video card was confirmed dead, I learned that I can upgrade my GPU, but I can't take a step without any help. Many told me its risky and the market is tight. http://www.compeve.com/video-cards/mobile/pny-nvidia-geforce-gtx-680m-2gb-mxm-video-card-89v00664-m ^I found this card, GTX 680M, and it looks absolutely the same one as (GTX 675M) and the slot is compatible, however due to reviews, the 680M is way faster than my previous one, if that poses any threat. If someone can check it for me and tell me whether its good or not, I'd appreciate it.
  23. Someone can Help me to configure my DIY for eGPU?? My Notebook: Dell vostro 5470, Dedicated card: 740m Don't start when connected to eGPU My version of BIOS is A12
  24. Hi guys! I just recently got a used m15x (with a gt240m gpu...) and have swapped it out for a gtx880m (msi) which is not working currently. I have updated the bios to a09, and then installed the unlocked a09 bios to unlock all options to make sure something there wasn't to blame. The laptop boots and gets to windows just fine if you're plugged into a monitor via VGA, but windows does not recognize the gpu or let you install drivers for the card. Additionally, if a monitor is not plugged in the laptop screen goes white and emits one very loud beep every few minutes. Aside from this, the laptop behaves as expected. I'm having trouble finding any support online regarding this issue and was hoping that somebody here could give me a bit of a pointer on where I should look to next. as a side note, forgot to add that I originally purchased the card after finding a list of people showing off benchmark scores for different cards in the m15x, one of which was the 880m, which could be purchased cheaply online. I'm currently looking into how to flash vBIOS as it was mentioned in one of the few posts I could find on the subject, but am waiting to hear if this is the right course of action. thanks in advance for any assistance you can provide!
  25. Hello Everyone. This is my first post, I'm not really that well educated in the world of laptops, so please go easy, I might need a bit of hand holding here. my laptop is the GT70-0nc, its the barebones MS-1762 I believe, I bought it from a custom laptop builder online. The 675m is fried I think, BSOD all over the place, disabling it and switching to my HD4000 integrated fixed the BSOD. I'm looking into upgrading the GPU of my laptop except there's some things that have me completely baffled... 1. Which GPU's are actually compatible? - I was looking at the 680m but if there are newer gpu's that work I'd love consider those too. 2. I have read a lot about flashing my BIOS, this really confused me. I get the American Megatrends Logo on boot up, so I tried checking out their BIOS but everything i've read says use the MSI VBios? I have a good bit of experience with the hardware in my laptop, I've taken it apart quite a few times like to change thermal paste / general maintinence and upgrade my WIFI card. it's the software and compatibility issues that are really getting me stuck. Any help would be massively appreciated! Thanks
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.