Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs

Search the Community

Showing results for tags 'aida64'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Forum Introduction & Feedback
    • Site Announcements, Rules & New Member Intros
    • TechInferno Forum Feedback
  • Tech News & Reviews
    • News & Reviews
  • Notebooks & e-GPU Discussions
    • DIY e-GPU Projects
    • General Notebook Discussions
    • Notebook OEM Subforums
    • What Notebook Best Fits My Needs?
    • Legacy Articles
  • Desktop & General Hardware
    • General Desktops Discussion
    • Desktop Hardware
    • Overclocking, Cooling & Build Logs
  • Software, Networking & PC Gaming
    • PC Gaming
    • Video Driver Releases & Discussion
    • Networking
    • General Software Discussion
  • Everything Else
    • Off Topic

Categories

  • SVL7 & Klem VBIOS Mods
    • AMD
    • Alienware M11x R3
    • Alienware M14x R2
    • Alienware M17x R4
    • Alienware M18x R1
    • Alienware M18x R2
    • Kepler VBIOS
    • Lenovo Y400-Y500
    • Lenovo Y410p-Y510p
    • Lenovo Y580-Y480
    • Legacy BIOS/VBIOS
    • Maxwell VBIOS
    • Sony Vaio SVS13 / SVS15 series
  • BAKED BIOS Mods
    • Clevo
  • Utilities

Product Groups

  • Tech|Inferno Elite Membership
  • Hardware

Categories

  • Hardware
    • Notebooks and Components
    • Desktop and Components
    • Phones
    • Accessories
  • Software
    • PC Games
    • All Other Software

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Steam


AIM


MSN


Website URL


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Occupation

Found 2 results

  1. I am new and I would like to say hello. My english is bad, so i apologize in advance for any mistakes. I have MSI GT70-2PC with i7-4930MX and GTX870M. My CPU works on 4 GHz with 50 mV undervolting, passes all test eg. OCCT, Furmark+IntelBurnTest, games, except AIDA64 ZLib and AES tests. These tests cause immediate notebook reboot, even with 3,9 GHz on all cores (stock turbo frequency for one core) and without undervolting. My temps are fine, 80 degrees under these tests, battery is fully charged, PSU working properly. Is this problem with my hardware, or AIDA is problematic?
  2. I'd like to share some experience I made with my M17xR4 and AIDA64, just in case someone else may face the same issue. I reported the following issue in the AIDA64 Forum here. After receiving my Alienware M17xR4, I experiencend two weeks later a strange behavior. After booting the system the CPU and GPU fan stopped turning. This caused a thermal shutdown as soon as the temperatures rised up to 105°C. Even in idle state, the temperature went from normal approx. 50°C up to 60°-70°C. This was a clear indication, that the fan did not worked anymore. I did loadtests with prime95 to force higher load and temperature. I documented most of my tests, which could help DELL to solve the issue. The document is in German. nevertheless, you'll figure out the pictures and the youtube links within the following PDF file : https://dl.dropbox.com/u/3122471/M17xR4_FAN_Problem/M17xR4_FAN_Problem_public.pdf - (on request I translate the test document in english). I send this to DELL and they send a technician which replaced the CPU cooling Fan and the Processor Heat Sink. without success. the system fan's stopped turning shortly after booting the system and the temperature went up again. Then they send the technician a second time. He replaced the Graphic card and the GPU Fan. And guess what, no success. still the same behavior. I updated the test documentation and asked DELL for a solution. well, they will replace now the whole system with a new one within the next weeks. one day after they confirmed my replacement I found a single report in a german alienware forum (M17X R3 Problem mit AIDA64 2.30.1900). This guy reported the same problem as I had. He had the problem with Version 2.30.1900. After he went back to Version AIDA64 2.20.1800, the problem disapeard. Well I immediately removed AIDA64 from my system and rebooted the system. Since then I dont have this problem anymore. this is realy strange ! In the meantime I booted the system serveral times, stressed the CPU with prime95 and did load test with the GPU. The problem I've had, disappeard completely. Is this a coincident ? I dont think so. I assume that AIDA64 block the sensors or is influencing the control modul for the fan. maybe an API issue ? The solution from AIDA64 Support : disable Dell SMI sensor support in AIDA64 / main menu / File / Preferences / Stability, and restart AIDA64 to apply the changes. Regards tom
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.