Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs

duffman_777

Registered User (Promoted)
  • Content Count

    41
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Everything posted by duffman_777

  1. When you say the system settings for nvidia aren't available, do you mean the nvidia control panel? This happened to me when there was an issue with the modded .ini file and driver combination - have you tried getting the latest modded .ini from https://forums.laptopvideo2go.com/ ?
  2. Looks like it is possible but probably best to do a bit of research to double check before pulling the trigger on it. https://forums.overclockers.com.au/threads/retrofitting-sli-1070-mxm-into-a-4yr-old-laptop.1224358/ http://forum.notebookreview.com/threads/life-with-my-clevo-p370sm-a-i74810-16ddr3-2x880m-also-upgrades.805785/
  3. Bought a one-piece heatsink to replace my old two-piece heatsink that shipped with my old 980m - pretty significant temperature decrease (~10 degrees)!
  4. Try to use modded inf's from here https://premamod.wordpress.com/2017/08/15/j95-nvidia-inf/ - I've had the same issues when using LaptopVideo2go inf's, I think it might have something to do with an incorrect section number for older laptops with 10 series GPUs (I use a P150em).
  5. What was the card you were using before this 980m? Are you able to put the original card back in and see if there's the same problem with the lines?
  6. I can't send you a PM yet with your account, but I have the 8gb 980m vBIOS (Prema v2) that I could send you - not sure if it will help the problem though as it sounds more like an issue with the card with the broken lines, etc. The stock BIOS should be able to recognise the card as the P771ZM was released with the 9xxm series.
  7. Still on 417.71 - was planning on updating soon.
  8. On mine, I was running Prema v2 BIOS (mobo) and (as far as I remember) a prema v2 vBIOS (card). I remember reading the same thing in terms of it being for OC instead of for compatibility but can't quite remember where I read it. By the way - what power adaptor are you using? The freezing may be related to a power issue if you're using anything less than a 180W brick.
  9. I was running a 980m on my P150EM up until recently without issues (just upgraded to a 1070), but I've got Prema's V2 BIOS. Maybe this is the cause of the problem? I have a feeling that the prema BIOS are what allow you to run 9xxm cards whereas the stock BIOS don't (not 100% sure on this). The only issue is it's hard to find these BIOS since the site shut down a few years ago.
  10. Yep, I get the notebook ones (i.e., the ones listed when you search for a 980m)
  11. 1. I normally download the notebook drivers direct from nvidia myself (https://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us) and paste in J95s inf's after extracting 2. I think that may be old information (for previous drivers) - I've installed 417.71 without deleting any folders and only copying across the .inf and setup.cfg
  12. Have you tried using J95's inf mods? https://premamod.wordpress.com/2017/08/15/j95-nvidia-inf/ There is a nvcvi.inf which is listed specifically for P170EM, P150EM & P157SM *OPTIMUS* 980M – 970M.
  13. "Bugger it. She'll be right." Decided to just go ahead with it and the bending isn't as bad as it seemed like it was going to be. Have changed the thermal pads since these photos - I only need 1mm pads on memory and chokes. The 'border' which was designed to contact the 980M mosfets doesn't quite line up with this card and is only half covered by it. I put in a 2mm thermal pad next to the border section to make up the height difference, and a 1.5mm thermal pad over the mosfets themselves so they would have their entire surface covered. I didn't need to do any modification to the heatsink outside of adding a 1mm copper shim to contact the die properly. No issues installing drivers, just followed J95's guide here https://premamod.wordpress.com/2017/08/15/j95-nvidia-inf/ and bam: The only thing I have to deal with now is the heat this bad boy puts out.
  14. Managed to find a relatively cheap MSI 1070 on ebay, and after reading a few success stories that 1070's are compatible I decided to pull the trigger. Modified the bottom case as per the photo on this FAQ page http://www.eurocom.com/ec/faqs(272)ClevoP150EM_SagerNP9150_XMG_P502_PRO. Things were going well until I went to screw the card down and felt some resistance. Oops. Looks like that capacitor(?) with the blue on it *just* clashes with the card. Now what's weird is not all P150em motherboards seem to have this component on it - looking at replacements this component is not there. Also looking at the photos from this 1080m P150em mod (https://premamod.wordpress.com/2017/10/10/clevo-pascal-mxm-standard/), this component isn't there either. Does anyone know what this is, and if it can be removed? Or, if this could be taken off and shifted out of the way somehow, or replaced with a smaller equivalent...? In my disbelief/annoyance/problem solving when trying to push it down, I did notice that the card has a surprising amount of flex in it and it *can* be screwed down almost completely to a level where I feel somewhat comfortable in doing... Though I'd rather not put this strain on the card if there is a way to avoid it.
  15. All screw sizes are listed in the service manual starting from page 51 of the pdf: https://rjtech.com/shop/index.php?dispatch=attachments.getfile&attachment_id=38 EDIT: Looks like you're looking for M2.5x8 screws for the bottom cover. I had to get some for mine a few weeks ago and they're the same as the ones you'd find on ebay... $40 is crazy!
  16. I did, using this method https://premamod.wordpress.com/2017/08/15/j95-nvidia-inf/. Just used the standard driver (non DCH).
  17. Have you checked this isn't just the night light mode in Windows 10?
  18. No, I had no issues updating to windows v. 1809. Do your drivers still work after the update?
  19. As far as I know, the 7xx and 8xx series of GPUs didn't work with P150EM's - at least they weren't when I looked into getting a 980m in mine a few years back.
  20. I like to keep them updated myself, but I'm not sure how much of a real world difference there is between 388 and 397.
  21. As in the nvidia website automatic detection doesn't find your card? If that's the case just select your card and operating system from the dropdown menus here: http://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us If when you try to install the drivers, the nvidia installer fails to detect your card, then make sure you have selected 'disable driver signature' at startup (do a google, or look at my previous post listing directions to install drivers with a modded .inf). Alternatively, you can follow this guide https://premamod.wordpress.com/2017/08/15/j95-nvidia-inf/
  22. If you ask them they might. Have you tried updating to the latest drivers from the nvidia website?
  23. I thought they would have sent you the v3 bios in an email, but to find out which ones you currently have enter the BIOS menu at startup (from memory I think you press F7?) and it's listed under MB Series: Which graphics settings can't you change?
  24. Nice! I take it you were sent new BIOS along with the card to avoid having to use modified .inf files. Best site to track new driver updates would be the nvidia driver page, or https://forums.laptopvideo2go.com/.
  25. Half? Wow. Just make sure you also get the modded heatsink and 230W adapter.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.