Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Sign in to follow this  
fisch3r

Force Windows 10 internal output

Recommended Posts

Hi!

 

I've currently got my Akitio Thunder 2 + MBPr setup working beautifully with Windows 10 - except for one annoying issue.

Sometimes when I boot up Windows 10, the OS will try to output on the display output of my eGPU (GTX 960) instead of on the internal display.

This means that I can't log into the OS and that I have to force-reboot.

 

Sometimes I time the bootup correctly, and everything works perfectly, but sometimes it doesn't - which is very annoying.

Do any of you guys know a way to force Windows 10 to use the internal display - always - even if an eGPU is plugged in (basically forced Optimus)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I didn't find a way. Had to try multiple boots as well sometimes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By TechAce
      Hello, I need help trying to put my setup to work. I recently purchased an Akitio Thunder 2 with a GTX 1050 ti Superclocked to implement it as an eGPU for my system. I have a Macbook Pro 15” mid 2012. I’m not interested in using it with OS X (I’ve read that there is not much support by Apple for Nvidia cards Series 10). My main goal is to use it using Windows 8.1. I had some trouble with the initial connection as Windows recognized the external card but it gave me error code 12. I already got rid of the error 12 problem. The situation now is that I connected a second display through the HDMI port of the eGPU and activated it using the Nvidia Control Panel. After a restart I choose to boot windows 8.1 again but the two displays get hanged with black screens and I only see the cursor. Anybody has had this problem and was able to fix it?
       
      I did some further testing, decided to boot up with the eGPU connected but without the HDMI cable plugged. I was able to log in to Windows and the eGPU got recognized in device manager, but then I connected the HDMI cable and for one second I saw my Macbook screen displayed in the external monitor, then both screens hanged again with black screens only showing the cursor. I’m exhausted of experimenting and seeing no positive results...
       
      My goal is to be able to use the eGPU with the internal monitor of the Macbook (if that is possible with my system). If not, I would like to know how I can set it to work with a second display. I will be very grateful if somebody can help me... Sorry for the long post.
       
       
    • By Arman
      Hello! My name is Arman! I from Armenia, and sorry for my English!
      I have iMac Late 2013 with Intel core i5, 8Gb, NVIDIA GeForce GT 750M 1024 Mb. I have Boot Camp installation on my iMac (now i have 7 Windows, but i can update it to 10 or 8 Windows) 
      I  discover that there is an Akitio 2, wich can use with iMac 2013 for productivity increase. I want to use akitio 2 with GTX 1050 ti 4Gb, but i dont know how it is intalling on iMac?
      Who can write for me the process of installation ALL equipment (akitio 2 + GTX 1050 ti + imac)? What i must to do? I talking about from the very beginning to the very end. 
      PLEASE everyone, help me. You are my last chance !!!!

    • By letobirra
      Hi guys, im selling a modified akitio thunder 2 enclosure with an nvidia zotac 960 ddr5 2gb. I also include the power supply unit, you wont have to do any aditional manipulation.
       
      http://www.ebay.es/itm/322614048182?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649
    • By Granty
      Hi guys. I have had my egpu setup and running fine for the past year or so on my mbp (mid 2012) which has a hdd drive.
      I now want to improve the gaming performance, so I've bought an ssd.
       
      I manage to get through all the steps in eGPU Setup 1.2 but when i go through the bootloader, it says at the very end "No bootable device -- insert boot disk and press any key".
       
      I'm guessing it is to do with my ssd being in the optical drive bay location (i assume this is hd1) and the original hdd (hd0) being disconnected, so windows can't see it when in bootloader.
       
      I think I need to edit the config file for the chainloader, so the bootloader reads the ssd but what exactly do i need to change? 
       
      I tried changing the map section (line 55):
      map --harddrives=1
      if "%DRV%"=="C"
       
      map (%FIRSTHDD%) (hd0)
       
      Changing the (hd0) to (hd1) put the bootloader in a loop!? So I am not sure what to try next...
       
      Any help is greatly appreciated!
       
      Thanks
    • By deltha
      Hello,
       
      I am using on a MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015) 2,2 GHz Intel Core i7 with Intel Iris Pro 1536 MB, Akitio TB2, a water-cooled Nvidia 1080 TI using the driver Nvidia Web Driver 378.05.05.15f01
      OS: macOS Sierra v10.12.5 Script: automate-egpu.sh
       
      I would like to ask you : is there any chance to overclock it on macOS?

      Components:
      V-tubler
      Thermaltake C 1000 coolant
      2x luna 12 red + led band
      Radiator EK Water Blocks EK-CoolStream SE 240 (Slim Dual)
      Pacific PT40-D5 Reservoir/Pump Combo 250
      Akitio Thunder 2 pcie expansion
      Plexiglass, acrylic, plastic isolation, screws
      Water cooling fittings, pipes, hard tubing, without actually bending the tubing
      Lian Li PW-PCI-E38-1 Riser PCIe x16 3.0, 380mm, flexibil, High Speed, EMI Shielding + powered
      Openframe case Thermaltake Core P1
      RM650 gold PSU+Paperclip
      Graphic card:
      Zotac water cooled 1080 TI Fe (Zotac 1080 TI FE + Separate mount of Titan X nickel waterblock)

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.