Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
flyingfishfinger

Thinkpad X61 <-> Quadro K610M; No NVIDIA Control Panel?

Recommended Posts

Hi,

I've got a Thinkpad X61 (C2D, 2GB RAM) running Win 7 Pro SP1 to which I'd like to connect my eGPU. I've made my own PCB (MXM <-> mPCIe adapter) so I'm testing it, but I have too many variables for the moment. This is a clean install of Windows.

 

I have an NVIDIA Quadro K610M card and have installed driver package 364.51. I have done the Large Memory DSDT override successfully and conquered error 43 using the PCI dump in Setup 1.30. It detects the GPU fine and initializes it, once I get to Windows everything *seems* to work, but only if I disable my internal Intel GPU (ok for now, I'll fix that later). Device Manager tells me I have a working NVIDIA card. GPU-Z detects it fine as well.

 

The issue I'm having is that I'm not getting anything at all on the VGA port. I realize this very well might be a HW issue, but I'm not convinced yet. I would like to try to use the NVidia Control Panel to verify what's going on, but I can't open it. nvcplui.exe is running in the Task Manager, but I don't get anything else. I read that this is a known issue with no particular fix and I wanted to see what folks here thought, given that this is being used for an eGPU.

 

By the way, the normal "Adjust resolution" dialogue doesn't detect any 2nd screen, but then it seems to be specific to the iGPU (which is listed as the hardware under "Advanced") so it shouldn't work anyway. Is there a way to get the built-in Windows Control Panel to detect / use the new GPU?

Any input is appreciated, and further clarification gladly provided.

Thanks!

 

Rafael

Edited by flyingfishfinger

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issuer but with out Setup 1.30. How can help us?

flyingfishfinger can we remain in contact to solve this issue? Send me a private message if you want it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By blancaster
      does anyone know why a vbios file  8mb in size for nvidia k80 , myu backup bios is only 256kb
    • By IveGotRoot
      I have recently upgraded my laptop(an M6800 firepro 6100) and replaced it with an GTX 980m. Nvidia says that the latest driver(461) supports my card but i can only install up to 388.13 Ive tried to mod it but i can't figure it out. I can run the latest linux driver tho
    • By Freddyicy
      I have spent a little time in the past few days looking around this site. I would love for someone to point me in the right direction to a forum that has information that could help me out with my problem.
       
      I have a:
       
      Alienware M17XR3 
      Windows 7 Home Premium 64-bit
      Intel I7-2820QM 2.3
      Bios InsydeH20 Version 1.0 A12
      NVIDIA GeForce GTX 460M
      (4x) 4 GB Ram
      samsung 2.5" 256 SSD (SATA3.0Gbps)
       
      It has been an amazing machine for the last 10+ years. Minor issues, nothing that an Alien Respawn could not fix, till now! On battery power it works just perfect.  Then I plug it in and it's all OK until I try to do anything, and then the screen goes white. The screen sometimes goes yellow, sometimes blue, but mostly white screen. It will do nothing until I do a hard reset (holding the power button till it turns off and turn it back on) with the power unplugged.  If the power is not unplugged then it will go through boot up to windows swirling dots then go white again. If I plug it in and do nothing I can charge it, unplug and continue what i was doing. I have tried a lot of solutions bouncing around the internet, and thought I was having a DC Jack connection issue (replaced the ac/dc power adapter, then the motherboard). I get a better connection now but with the same white screen result. I stumbled into this forum and I'm hoping to find solutions to my issues.  Then upgrade like so many others have.
       
      Any ideas, comments or suggestions welcome.
       
      Thank you in advance!
       
    • By thinkdad
      Hi,
       
      I need help in fixing my Thinkpad.

      I just got a T440p yesterday. It was working perfectly until the following:

      I reinstalled Windows and then I installed Vantage.

      I installed all the latest drivers.
      I also choose to install the bios update. The bios update ran in Windows and it asked me to restart. After restarting, the screen was blank. I tried powering it off and on and I saw the Thinkpad logo but after that the screen was blank.

      I tried powering on and off again and there's no Thinkpad logo now and the screen is just blank with the green power on. No sound, no nothing.


      Here's what I tried:
      Pressing the power button 10 times and then holding it for 30 seconds. Unplugged and battery is detachted Detached the CMOS battery and the reattached it Removed the ram, harddisk and optical disk drive. Attached the battery and inserted the charger. I turned it on and there was a couple of beeps Tried pressing FN+R and created a bootable USB I'd like to ask: How do I fix this? What do I need to do?
      Can I reflash the bios in some other way? Do I need to buy a new motherboard? Will this solve the issue? It's my first thinkpad and I'm really excited but I was bummed out that this happened. Can you please help me?

      Thanks in advance!
    • By svl7
      NVIDIA 'Maxwell' VBIOS mods
       
       
      Here you find modified VBIOS versions for the mobile parts of the Nvidia 'Maxwell' series.
      The VBIOS versions in this post are tweaked for performance and versatility. You'll get almost complete control over the performance parameters of your GPU.
      List of available VBIOS mods:
       
      Nvidia GTX 970m - 'OC edition' rev0 - >> 6 GB Version << - modified by @johnksss & svl7 -> see attachments Nvidia GTX 980m - 'OC edition' rev0 - >> 8 GB Version << - modified by @johnksss & svl7 -> see attachments  
      Screenshot demonstrating the capabilities of the 970m versions:

      >> Read the instructions carefully before flashing! <<
      If anything is unclear after reading or if you have additional remarks, please post in the thread.
       
      Flashing:
       
      - Go to the device manager -> 'Display Adapters' -> chooser your GPU, right click on it and choose disable
      - Flash the VBIOS with mnvflash, a modified version of nvflash (see attachments). Here are detailed instructions for nvflash in case you aren't familiar with it.
      - After the flashing is done: Enable the GPU once again in the device manager.
      - Reboot
       
      Do NOT use driver 347.09, it's broken and useless and won't allow you to overclock, even with the stock firmware.
      Don't distribute the files hosted here outside of Tech|Inferno. Don't modify the files you download here.
       
      Donation link in case you want to buy me a beer

      Thanks and cheers!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.