Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
IggyDerp

Unable to adjust temperature threshold

Recommended Posts

Hello everyone, I am currently having an issue with my gpu's factory temperature limit (78 degrees c) for my 680m in my M17x R3. I've been unable to get a program that allows me to adjust its setting, I currently have MSI Afterburner, which allows me to clock my gpu' and its memory with no problem but the other options such as the voltage, power limit (which the temperature slider is attached to) and other options are grayed out and unable to be manipulated. I did get the M17x R3 unlocked bios from the forum and have enabled the overclock feature but the result remains the same. I also tried nvidia inspector, and throttle stop but none of them seem to be able to raise or even manipulate the temperature. I have even tried triggering the overclock eula in MSI but the results are still the same. I'm not sure what other information to provide with my issue because I am currently at a loss of where to even begin anymore, I am not a pro at this by any means so any help would be appreciated.

 

 

1b730641243e5be4fef32c29a05ed3a8c1792274.jpg

55ab0c4d608e58535b1cc2ce3aa0bab25bd0d186.jpg

096673941ac0f630b1ed3e4756276c5811abfec3.jpg

13f97a46031f63aceadcc3b74513ca392d388022.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By danger007
      Well I am back, sort of.
       
      Reminder of Stats
      *Alienware M17x R4 (bought June 2012) w/ Intel i7 3720QM@2.6ghz (Ivy Bridge) including the igpu Intel 4000 HD series
      8GB Ram, 17 Inch, SoundBlaster software only Recon 3DI, and the normal stuff that comes with it
      *Graphics Card:  Originally shipped 660m, upgraded to 7970m, 7970m died early, with community help moved to MSI 4GB 680M (flashed to Dell thanks to @svl7) and installed I think 314.xx drivers with help from many (sorry can't remember everyone but notable was @J95), was running 7970m in whatever they called their hybrid drivers, the 680m is run in Optimus)
      *OS:  Windows 7 64bit Service Pack 1
      *Storage:  Msata 1tb Samsung 850 Evo, 2 Hitachi 1TB 7200 rpm 2.5" drives (yes I used all 3 GB or will)
       
      So what will you read.  What got me started on this project and then using all the resources on the net, from @J95 and legions of others I owe all credit for the project too.  Please note I take no credit, take no rights, this is simply something to help others out based on working with what has already been laid down for us.   Installing the latest Nvidia 417.67 mobile/notebook drivers for a 680m for Windows 7 Service Pack 1 on Alienware M17x R4
       
      When I got things up and running back in 2016/2017 with the noted people above I saw a new driver and with the STO game having a driver issue I upgraded to it.  Now I didn't notice anything wrong, the game worked and so paid no attention.  When I started to get unable to eject 680m error messages I thought great who got this, ejecting a gpu, wrong.  I then tried the uninstall Intel, Nvidia, use DDU in Safe Mode, disable AV/Firewall, disable driver enforcement, etc then reinstall intel, nvidia (removing certain folders) with the modified inf but now the game said it couldn't find any feature set and wouldn't let me play.  Finally removing the Nvidia drivers allowed at least the iGPU to run the game.  Used Unigine Heaven 4.0 to encounter more errors with Nvidia.
       
      I moved back to my msata install of windows 7 that I haven't had a chance to work on since 2017 (i know pathetic) that only had system drivers, expired Norton, and not yet registered/activation.  Seems fine.  Tried to run Heaven, same error.  Well after 3 days of trying to duplicate what I had been instructed to do, I finally sat down with a nice big bottle of Fiji Water (courtesy of lovely lady at the Oscars in almost every background pic) and decided I was determined to fix things.   I downloaded the 419.67, copied the nv_dispi.inf & nvdmi.inf to get to work.  After reading the content and using comparisons once again from the noted individuals and the legions of other, I had them modified and decided to give it a try on the clean win 7 install from 2 years ago.  After the uninstall, ddu, deleting folders, copying mod. inf to their directory (also included the change to setup.cfg - credit once again goes to individuals like @J95), gyrxiur, DeathAngel , creator of Notepad++, sora and many others) I was able to launch the Heaven 4.0 Benchmark.  So I am assuming that I have the new 419.67 working on my system.  I did a benchmark of the 680m in 419.67 with unigine Heaven 4 to go with the files I am posting.  Please note the bios was provided by I believe @svl7 (sorry if I got wrong person) and no overclocking of it other than what the changed vbios did.
       
      I am attaching below the following:
      Nvidia 419.67 modified inf and config - nvdmi.inf, nv_dispi.inf, setup.cfg (no credit to me all credit belongs to others)
      The Unigine benchmark results (txt file).
       
      Now the shortened legalize warning
      Please remember you are to take all risk when using modified inf files, I take no responsibility (no virus or other dildrus included) if they don't work with your GPU.  The usual.
       
      This was tested and used on Alienware M17x R4 running the last bios they released A12 or A13 and so it the system bios is not modified at all, the card is a MSI 680m 4Gb flashed vbios to Dell 680m 4GB, and installed in Windows 7 64bit Service Pack 1.  Hopefully if you have only a different card you can make any minor adjustments you need to.  
       
      Please let me know how they work.  I will also be reporting back on the reinstall on my other laptop install I use to play Neverwinter/ Star Trek Online - was suppose to be a temp solution till new install was finished, and if they worked on it as well.
      Alienware M17x R4 680m 419.67 Mod Inf and Setup and Heaven 4 Benchmark.zip
    • By yoshomiamoto
      Hello Fellow Tech Gurus!

      I am having a huge headache after upgrading the ram memory of my m17x r3. 

      First let me start by saying I have been experiencing issues with my current ram setup recently, and so i decided to replace the ram inside of my computer, thinking they had gone out on me. It originally came with x4 2gb memory sticks, and as I started to experience issue, I started to removed them, and I was down to 1 2gb stick. It seems to me ram slots 1 & 2 are not working properly as when I put ram memory into them I would get BSOD in 5-10 mins of computer usage after boot. So I am thinking the slots have gone out. I also tested each slot individually and still same effect.

      So I went on the try out slots 3 & 4 under the keyboard, which seems to work just fine when I use only 1 ram chip in one or the other. But the problem occurs when I try and fill both ram slots in slots 3 & 4 under the keyboard with crucial 2x 8 gb of ram sticks, which total to 16gb total ram memory.

      BSOD and freezing occurs like crazy. But if I use just one of the ram sticks in either slot, no problem.

      I dunno if this is hardware or software. I am think that my motherboard is on its way out the door, but any suggestions you all have would be great. I have already clean installed win 7, and is currently running bios A10 (unlocked, I believe)

      I would also like to note that my motherboards internal vga is not detected, and just noticed this a few days ago upon trying to figure out the ram situation.

      other issues is my laptop battery is pretty much dead, and the only for my computer to cut on is if the AC adapter is connected

      I would also like to know can 1x 16gb 1600 ram stick run in my computer? or is it not supported by my motherboard? 

      thanks!

      Specs:

      Alienware M17xR3 (2011 3D FHD ed)

      Service Tag:
      30W75Q1

      Bios ver:
      A10 (should be unlocked)


      Operating System
      Microsoft Windows 7 Home Premium (64-bit)

      Processor
      Intel® Core™ i7-2960XM CPU @ 2.70GHz

      Chipset
      Intel® 6 Series/C200 Series Chipset Family

      Graphics
      Nvidia GTX 680m

      Audio
      IDT High Definition Audio CODEC
      High Definition Audio Device

      Networking and I/O
      DW1501 Wireless-N WLAN Half-Mini Card
      Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.20)
      HMA TAP-Windows Adapter V9

      Memory
      Crucial 8 GB (x2 qty) DDR3 PC3-12800 • CL=11 • Unbuffered • NON-ECC • DDR3-1600 • 1.35V • 1024Meg x 64 •

      (these only work under bay 3 or 4, but not dual 8gb at the same time, otherwise BSOD)

      Configuration ID:
      CT3283724

      Storage
      WDC WDBNCE5000PNC SSD (installed into bay 0)
    • By Munchicken
      Hi,
      I just got a Dell r9 m290x card for my m17x r3. I'm using the stock A12 BIOS. Had PEG set in the BIOS and on boot had a black screen. I cleared CMOS, most likely reverted back to SG and on boot had a black screen with 8 beeps.
      I've seen people on here report that it is working for them. Do I need to use a different vBIOS? Or maybe the unlocked A12 BIOS with some settings changed?
      Any help would be appreciated   Thanks.
    • By michaelgqld
      Hi everyone. I have had a bit of search around but I have not found anything yet pertaining to my issue. I have an Alienware 17 R1 (Late 2013 model). It originally came with an i7 4900, a GTX780m, 120hz 3D panel with intel graphics disabled. I have just got a Dell GTX980m 8GB (BIOS 84.04.2F.00.79 - Device ID 10DE 13D7-1028 05AE) and put it in and it works fine getting into windows and running 2D. However, when I run any decent 3D the graphics constantly hits power limiter and downclocks to around 800mhz. This is confirmed to be power limit in gpuz perfcap reason and this happens regardless of temperature. Running a Unigine benchmark has actually showed the card's performance to be just lower than the 780m I replaced. Using HWiNFO64 I have found that the GPU is being limited to 80 watts. It briefly goes up to over 100 watts but drops to 80.

      Power Supply is 240 watt

      This laptop always runs off mains power and the battery only lasts a few seconds regardless of apparent charge.

      I should also mention that I have tried,
      Setting nvidia control panel power management mode to prefer maximum performance.
      Disabling Battery Boost in nvidia geforce experience
      Setting windows power options to high performance
      I have even installed a fresh windows 10 on a different hard drive and have observed the same result.

      Has anyone else done this upgrade and had no issues, are there any known fixes, is this card faulty or just not going to work correctly.

      Thanks
    • By grechie
      Hi All,

      I picked up a Dell 680m - vBIOS 80.04.5B.00.02 - I think it is a 2GB version after doing some photo comparisons online.
       
      After doing some research I fitted it into my Clevo P150HM hoping it would work, but and I get no POST, the LCD screen is blank, the HDD light does show activity but after ~ 15 seconds or so, 3 blinking lights appear on the left (power light, caps and insert buttons?) and the computer beeps about 4 times before it completely powers off.

      I'm guessing that I'm going to need to flash it to a clevo bios since the clevo bios doesn't recognise the dell vBIOS?

      I am running the latest 1.01.14 bios and 1.00.13 EC firmware for my P150hm.

      Does anyone have any ideas on what I can do? I thought i would at least get a POST but then struggle with the driver installation but i cant even get it to POST...

      Thanks!


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.