Jump to content
Aspire

Y500 Display Problem (how to solve if lvds-cabel and display are okay)

Recommended Posts

Between changing the display and the lvds-cabel (Display-cabel) there is another point that may matter. At first I changed both, the display and the lvds-cabel but the artifacts kept occurring o my screen. I also checked that my HDMI-output was good, so the error couldn't come from my graphiccards (650m sli). In my case, the problem was a kind of a potential-error. It seems that the electrical resistence between the the display and the frame (which is connected to the body) was to high. I fixed it with some aluminium foil. It must have been some kind of potential issue but the artifacts are gone :excitement:... I'm no pro, so please don't be rude if I made mistakes ;)

 

Problem came back, it was another thing :P The contacts of the lvds-cabel were oxidated. I used some contactspray and now everything is working propably:) 

Edited by Aspire

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo ThinkPad T450s.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, or already upgraded Display and after that can't adjust screen brightness, then you can post your request in this thread.
      Important!
      For creating bios backup and to flash bios mod, you must use any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip!
       
      Just dump your Bios using any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip, then post it in this thread or upload it to any fileserver and send me the link.
       
       

      CH341A programmer:
      https://www.ebay.com/itm/USB-Programmer-CH341A-Series-Burner-Chip-24-EEPROM-BIOS-Writer-25-SPI-Flash-AU/153117073868?epid=577511738&hash=item23a67d21cc:g:XKEAAOSw5UdbW-iL
       
      https://www.amazon.com/Parts-tower-CH341A-Programmer-Software/dp/B01FVVHCVC/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1522179315&sr=8-4&keywords=ch341a&dpID=51BO7eGgO5L&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch
       
      SOIC8/SOP8 test clip:
      https://www.ebay.com/itm/Soic8-Sop8-Flash-Chip-Ic-Test-Clips-Socket-Adpter-Bios-24-25-93-Programmer/201414947737?hash=item2ee5443399:g:up8AAOSw1Fda8qkt
       
      https://www.amazon.ca/MAUSAN-Socket-Adapter-150MIL-205MIL/dp/B06ZYSNJF3/ref=pd_sbs_21_3?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=XM79QJWGED6B4K2VEZDJ
       
      How to use it:
       
      Also, you can search on YouTube a lot of guide for CH341a.
       
    • By PrecastFlame
      Hi, I'm having problems trying to connect a GTX 750 Ti to my Lenovo T420 using the dock EXP GDC Beast (express card version).
      My laptop: Lenovo T420
      RAM: 8GB DDR3
      CPU: Intel Core i5 2520M
      GPU: Intel HD Graphics 3000
       
      My problem is: if I plug the express card and I turn on the laptop it doesn't boot up and the screen becomes horrible, with coloured pixels and a sound like "bip-bip".
      If I try plugging the express card when the laptop is already turned on it sees the gpu, but if try installing the drivers I have to apply the modifies restarting the computer.
      I hope you understood my problem (I don't speak English very well).
      Please help me, It's making me crazy!
       
      EDIT: I didn't say that if I plug the express card when the pc is already turned on, in the device menager there is "Error 12" on the gtx 750 ti
    • By rusTORK
      When my first CPU fan on Y500 is broke i replaced it on something compatible (non-original) and planned to replace it later on original. Since that time happened a lot things, but i still using that non-original fan. But i did some research and here is what i founded:
       
      I. ORIGINALS
       
      1. Forcecon (marked as FCN on fan)
      DFS5413005MH0T-FC1C (5V - 0.5A)
      Spotted in: Y400, Y500.

       
      2. Asia Vital Components (marked as AVC on fan)
      BNTA0612R5H-P007 (5V - 0.5A)
      Spotted in: Y410p, Y500, Y510p.

       
      3. Sunon (marked as SUNON MagLev on fan)
      MG60120V1-C230-S99 (5V - 2.25W (0.45A))
      Spotted in: Y410p, Y500.

      So, which to choose? Any recomendation? Maybe there also unexpected way (completely diffirent fan from another company for another laptop)?
       
       
    • By cactaur1640
      Hello everyone!
       
      So on occasion I host gaming nights over at my house, and usually end up hooking my laptop up to a big TV so me and a couple friends can all play all kinds of multiplayer games (either emulated or off of steam).
       
      But I was recently thinking that it would be fun to get a projector set up, so that we could play on a huge blank wall in my living room.
       
      With that being said: I'm new to purchasing projectors, so I'm not familiar with what kinds of features/specifications I should be looking for (and I'd like to keep the cost down if it's possible).
       
      So I was wondering if anyone has any advice for me on what to look for in features/specifications, affordable places to buy from, or just general info on what I'm trying to do. 
       
      Any help would be super appreciated!
    • By Losercore13
      Is there a way to get a 144 HZ Display for the m18x R2? I was trying to think of a meaningful 5th Post for promotion, so there it is! Haha, but really, is there?
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.