Jump to content

Recommended Posts

I flash bios failed. I must doing now ??? Who help me ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Somebody help me ??

Somebody help me ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gabeo,

 

You have not provided me with the error details.  Please provide this information then someone may be able to help you!


Swick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Swick1981,

 

How can I get the M18X-R1 updated bios for testing? A friend of mine wants test it with a 980M in his R1. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I want use EGPU for alienware m18x r1 but I can't setup it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 26/7/2015 at 3:56 PM, pixma21 said:

goodday sir.. according to my friend .. without 8970m graphics card will sure boot to bios.. according to him "the m18x r1 mobo doesnt support 8970, it is hard coded to mobo..." .. which he said the reason while i cant boot to bios.. he said, the only solution we got is to reflash the 8970m to 7970m which kinda a big trouble cant the 8970m wont let to be reflash back to 7970m ..( a huge pain.) we will try another alternative and let him do it.. great.>^_^ gtx 970m sli and 3940xm @ 4.5ghz would be so a great partner and deliver about 50% more than gtx 980m . ..^_^.. but will 330watts will work nicely with gtx 970m sli (150watts) and i7 3940xm oc to 4.5hz..?

I sit on my alienware m18x r1 now with my 8970m working flawlessly!

I took it from my clevo laptop.

Benchmark on alienware m18x r1 with amd 8970m from clevo p170em and prema vbios mod.

The benchmark is Unigine Valley on 1080p and Ultra settings

IMAG1858.jpg

Edited by Henrik9979

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear forum-members,

 

I have a problem and I desperately need your help.

After making some changes in unlocked BIOS my computer (M18X R1) refused to boot. Now i have black screen from the start. "Alienware" sign glows, fans turns on and nothing else happens. The main question is - How can I reset BIOS if "blind flash" didn't work (tried multiple times - fans start run at full speed, but no beeps after that). Removing CPU won't work either.

 

P.S. Please, forgive me for my bad, in terms of English grammar, post.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Alkuin said:

Dear forum-members,

 

I have a problem and I desperately need your help.

After making some changes in unlocked BIOS my computer (M18X R1) refused to boot. Now i have black screen from the start. "Alienware" sign glows, fans turns on and nothing else happens. The main question is - How can I reset BIOS if "blind flash" didn't work (tried multiple times - fans start run at full speed, but no beeps after that). Removing CPU won't work either.

 

P.S. Please, forgive me for my bad, in terms of English grammar, post.

Have you tried clear CMOS? Disconnect the power cable, remove the battery AND the small bios battery. (it is flat and round and connected with a cable to the motherboard)

 

Press the power button for 30 seconds to drain remain power from the motherboard.

Leave the big battery out and put the bios battery in and connect the power cable.

 

Turn on the computer, it will give you 5 beeps. Disconnect the power cable again, forcing the computer to shut down.

Press and hold the FN key on your keyboard while connecting the power cable.

The computer should start up for 5 sec and then reboot to Windows.

 

 

Hope it works

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Henrik9979 said:

Have you tried clear CMOS? Disconnect the power cable, remove the battery AND the small bios battery. (it is flat and round and connected with a cable to the motherboard)

 

Press the power button for 30 seconds to drain remain power from the motherboard.

Leave the big battery out and put the bios battery in and connect the power cable.

 

Turn on the computer, it will give you 5 beeps. Disconnect the power cable again, forcing the computer to shut down.

Press and hold the FN key on your keyboard while connecting the power cable.

The computer should start up for 5 sec and then reboot to Windows.

 

 

Hope it works

There are no "5 beeps" after turning on. Also, no reaction on FN key and power cable. If i put out RAM, there gonna be 5 beeps. But when i reconnect everything and push power button - only black sreen and continious "puff", not beeps, from loudspeakers.

Edited by Alkuin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any chance i can get the a05 unlocked for the m18x r1 reuploaded or a link to download. My 2nd gpu went out and cant seem to swap over to the integrated video card with only one 680m installed. Hoping the unlocked will allow me too. Thanks in advanced

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ever since I bought my M18x I've never been able to see the integrated gfx card, is there anything in the unlocked BIOS that would help me sort it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

On 12/5/2011 at 11:41 PM, svl7 said:

I learned some new stuff... here's BIOS A05 unlocked ...but I haven't got a system to test it... anyone willing to do so?

It's the first time I've done this, but I think it will work ;) In the worst case there's still the well-known recovery method.

If anyone is going to test it, let me know and report back!

EDIT: Tested and confirmed to work, so go ahead and flash :D Thanks @mw86 for testing!!

M18x - A05 unlocked.zip

 

@svl7 ,

I was wondering if the specs for the BIOS were available. I am new to the BIOS modding community and don't want to make any mistakes with hardware upgrades and such. The two things right off the top that I was wondering about was: what, if any, changes are there to the speed capabilities of the RAM? I believe the current cap on my rig is 1600, but if 1866 is available with this mod then HELLS YEAH! 

Sorry got excited. Secondly, I was wondering if this BIOS will allow for me to swap from the AMD 6990M CrossfireX to GTX 860M SLI? If so, do you know of someone who has done it that I could speak with to make sure I do everything right?

Any input would be greatly appreciated. As a noob to this I just don't want to brick my rig.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/12/2016 at 2:36 AM, cody.castor said:

Why would you want the gtx 860M? You would be much happier upgrading to gtx 780m sli. :) Not many have a gtx 860m sli setup on their alienware, maybe because it has allot of compatibility issues.

Anyway, upgrading to any nvidia card is a bit expensive. You need to buy two new nvidia 100w heatsinks and a SLI cable.

If you want a cheaper solution you should upgrade to AMD 8970m crossfire. The crossfire cable and the AMD heatsinks from your 6990M will fit nicely. :)
I have a alienware m18x r1 with a AMD 8970m (no crossfire though) running on the stock bios and have been overclocked it to perform like a gtx 780m.

Any further questions let me know. If I don't answer so fast, then send me message more. Sometimes I don't see if I got a notification. :)

 

@svl7 ,

I was wondering if the specs for the BIOS were available. I am new to the BIOS modding community and don't want to make any mistakes with hardware upgrades and such. The two things right off the top that I was wondering about was: what, if any, changes are there to the speed capabilities of the RAM? I believe the current cap on my rig is 1600, but if 1866 is available with this mod then HELLS YEAH! 

Sorry got excited. Secondly, I was wondering if this BIOS will allow for me to swap from the AMD 6990M CrossfireX to GTX 860M SLI? If so, do you know of someone who has done it that I could speak with to make sure I do everything right?

Any input would be greatly appreciated. As a noob to this I just don't want to brick my rig.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

has anything changed regarding sata / ahci modes in the modded bios ?

 

My Samsung 840PRO SSD is not recognized by the stock bios A05

 

thanks

 

Ludo

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry,

 

I think I just have an Interposer problem............

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ludo,

 

I am not sure why your having this issue with your SSD. I just installed the Samsung 850 Evo with no issues. I am pretty sure that they run on the same controller, and as far as the interface that should not be a problem as they are all backwards compatible. I will do some looking on your drive and see if anything pops out that could cause the issue. If you have already resolved it please let me know the resolution. Thanks!

 

Respectfully,

 

 

 

Cody Castor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tried to dl the unlocked A05 from the first post. One gives a 404 error and the other says I do not hae access to that on my accout. I have no problem downloading other stuff and have made enough posts. Can someone reupload or email it to me?

 

Thanks

 

amenges0903@gmail.com

Edited by Amenges911

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi does anyone know if this unlocked bios is able to disable the "hdmi in" I'm having issues with a motherboard everytime I ,load windows or even windows installation I get a white screen... turns out its the "hdmi in" getting stuck on for some reason

 

exactly like this https://www.youtube.com/watch?v=qaxyNu0TtSs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

i'm new at the forums. I need a unlocked BIOS for ny M18x R1 to use an EXP Graphic Adapter. But i cant download the latest A05 unlocked BIOS. So where can i get the BIOS?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/5/2017 at 8:38 AM, Masterchief88 said:

Hi,

i'm new at the forums. I need a unlocked BIOS for ny M18x R1 to use an EXP Graphic Adapter. But i cant download the latest A05 unlocked BIOS. So where can i get the BIOS?

I am a bit curious about you project. If you can make a thread with some photos, your budget and where you bought it. Then I can find the bios for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By handale30
      I added this post in the another forum a few months ago but felt like it could also help someone here, enjoy... So ive owned quite a few Alienware laptops but out of all of them my favorite has always been the great m17x R4. I love its aggressive looks, its lines and grills remind me of lamborgini design, the 1 glass sheet screen, the media keys looked futuristic and its laser etched name plate added a touch of personalization and attention to detail that they used to have. So considering it still has powerful specs for modern standards, i7 processors, 32gb ram, 2ssd and 1msata slots, 120hz 3D display, mxm slot, sd card reader, I couldn't help but to sell my 2 current laptops (15 R1 980m, 4k, 15 R3 1060) and purchase a pristine example of this machine with all its original packaging to upgrade it up to todays specs.   The Original Specs of this particular system were:  * Intel i7 3820qm 2.7ghz / 3.7ghz  * Nvidia GTX680m 2gb  * 8gb DDR3 RAM 1600mhz CL11  * 250gb Samsung 840pro SSD  * 1tb Seagate Momentum HDD  * 17" 1080p 120hz 3D display Desired Upgrades:  * Intel i7 3940mx 3.0ghz / 3.9ghz  * Nvidia GTX 1070 8gb  * 32gb DDR3 Ram 1600 CL10 Corsair  * 1tb Samsung 860 EVO SSD  * Liquid Metal and better thermal pads    2019 Specs: * Intel i7 3940mx 3.0ghz / 3.9ghz  * Zotac GTX 1070mxm 8gb  * 32gb DDR3 Ram 1866 CL9 Corsair Vengeance  * 1tb Samsung 860 Evo SSD  * 256gb Samsung 840 Pro SSD  * Liquid Metal and Fujipoly 17w/mk thermal pads  * 17.3" 1080p 120hz 3D display   I already purchased the GTX 1070 mxm, 32gb RAM and the 1tb SSD. The GTX1070 is installed and working at its full power. I applied Thermal Grizzly Conductonaut liquid metal thermal compound to both CPU and GPU and Fujipoly ultra extreme 17.0 W/mK thermal pads with my modified GPU heatsink and new X-bracket. CPU is overclocked from OEM BIOS to stage1    4.1ghz  3.9ghz 4cores. No chasis or board was cut or damaged during this process as I wanted to keep its integrity and no throttle issues what so ever. As I already had the 120hz edp screen, it was an easier job to do and thanks to @Striker123 and to @D4ddy for their threads as they made me have the guts to go through the project and to Rick for selling me this perfect example of a computer.   Alienware m17x r4 1070 mxm http://forum.notebookreview.com/threads/msi-gtx-1070-mxm-successfully-working-on-alienware-m17x-r4-another-socket-victory-against-bga-crap.803637/ Alienware m17 Ranger 1070 mxm http://forum.notebookreview.com/threads/alienware-17-r5-gtx-1070-mxm-3-1b.800137/   Here are some before and after benchmarks so you can see this baby flying let me know what you think about these numbers... I will be uploading more pictures soon as it only lets me upload 5. If you guys have any questions id be glad to help out.   current issues:    - the GPU fan does not automatically work so I have to use HWinfo to manually build the fan table but HWinfo sucks balls at this and doesn't start them automatically either, also with HWinfo I take control of both CPU and GPU fans at the same time and sometimes I just want my CPU fan to be spinning. so if someone has a fix for this man that would be great!    
    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo ThinkPad T450s.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, then you can post your request in this thread.
      Important!
      For creating bios backup and to flash bios mod, you must use any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip!
       
      Just dump your Bios using any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip, then post it in this thread or upload it to any fileserver and send me the link.
       
       

      CH341A programmer:
      https://www.ebay.com/itm/USB-Programmer-CH341A-Series-Burner-Chip-24-EEPROM-BIOS-Writer-25-SPI-Flash-AU/153117073868?epid=577511738&hash=item23a67d21cc:g:XKEAAOSw5UdbW-iL
       
      https://www.amazon.com/Parts-tower-CH341A-Programmer-Software/dp/B01FVVHCVC/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1522179315&sr=8-4&keywords=ch341a&dpID=51BO7eGgO5L&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch
       
      SOIC8/SOP8 test clip:
      https://www.ebay.com/itm/Soic8-Sop8-Flash-Chip-Ic-Test-Clips-Socket-Adpter-Bios-24-25-93-Programmer/201414947737?hash=item2ee5443399:g:up8AAOSw1Fda8qkt
       
      https://www.amazon.ca/MAUSAN-Socket-Adapter-150MIL-205MIL/dp/B06ZYSNJF3/ref=pd_sbs_21_3?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=XM79QJWGED6B4K2VEZDJ
       
      How to use it:
       
      Also, you can search on YouTube a lot of guide for CH341a.
       
    • By Meik
      Hi... 
       
      i would like insert one WWAN Card -> 
      HUAWEI MU736
       
      but my Lenovo Thinkpad L560 say me on start that this card is unauthorized plugged in card...
       
      I tried to start Laptop without this card and install it when windows was start... Driver was installed and card was founded... LTE is there...
       but if i restart pc ... the same error -> unauthorized plugged in card...
      (wtf.... )
       
      that same is with ssd module M.2 2242, version B & M Key
       
      i buyed Bios write USB (CH341A programmer).
       
      i wrote my bios and there is my bios *.bin 
       
      can u please help me to open  my bios ??? 
       
      there is that file
       
      https://yadi.sk/d/i8Iqx0_n61N9tg
       
       
      i tried to search much Hex codes there but i dont found enyone there. i tried to found sertificated wwan card from lenovo
       
      -> Huawei ME906S 4G LTE   ->  VID/PID=03F0/4E1D  -> Hex; f003:1d4e
      (i tried all that to:
      Vendor ID : 12D1 (Huawei)
      Normal mode PID : 1573
      Update mode PID : 1568
      Debug mode PID : 157E
      )
       
      and -> Sierra Wireless EM7455 4G LTE  to
       
      but found nothing on BIOS chip...
       
      p.s.: sorry for my english..

    • By picardilly
      Hey guys, I am Grga and i am new here. I rarely use forums but i am desperate in this case.
      So, as i have seen many of you have had the issue with obsolete BIOS versions for clevo P7xxZM machines,
      So i would like to hear your experiences and how you went about it. 
      I have recently bought an ssd Samsung 970 PRO NVMe M.2. From which i would like to boot the windows10.
      Little did i know that there was no support for that kind of protocol in the BIOS or that there is such thing as UEFI (for which i am still not sure what that is exactly, except some kind of successor of BIOS).
      So i did a bit of research and updated my Bios and ec to 1.03.15 and 1.03.09 respectively for which i understand is the last available official release. I changed to uefi mode with secure boot disabled etc... in short i did everything that my (limited) knowledge about these things allowed me to do (and the sweat of excitement and fear when i was flashing the bios for the first time in my life). But, alas, it all yielded no success,  and now i am lost. I have really no idea what to do, and whom to ask for help except for you guys here. The only thing that i understand worked for some of you is when you mentioned a wizard named @Prema so therefore i will try to do the same....
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.