Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
Don Philippo

Clevo 7970m to M17xR3

Recommended Posts

I will try to find help in this Forum here.

I changed my GPU from 6970m to a Clevo 7970m.

The new GPU is shown in Bios - and i installed the latest driver from AMD.

But know the problem:

No Bios and a lot of other Information is shown in differnet tools. I can't Switch to the new GPU. The Alien is just running with the Intel GPU.

Here some screenshots:

post-38987-1449500072416_thumb.jpg

post-38987-14495000724384_thumb.jpg

Is the adaptor 0 the Intel GPU oder the AMD GPU?

I really Need help - can someone connect to my Alien via teamview??

Thanks,

Philippo

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried to flash some vbios version but all failed. In the meanwhile i'm pretty sure, the adapter 0 is my amd GPU. But i have no chance to flash it with atiflash or atiwinflash.

Other ideas or solutions for my problem?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exactly, but switching to PEG and turning off the iGPU results in 8 pieps and a black screen. Reseting the BIOS (back to SG) and i can start the R3.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Exactly, but switching to PEG and turning off the iGPU results in 8 pieps and a black screen. Reseting the BIOS (back to SG) and i can start the R3.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

I've tried clevo 7970 in m17x R3 years ago. Never succeeded. I think clevo vbios doesn't work for m17x R3.

After the fail, I got Dell 7970 and it worked flawlessly except for the dimmed screen which could be solved by hwinfo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

I have: Alienware m17x R4 and Alienware m17x R3

so I did this for R4 with 7970:

I've created a bootable FAT32 USB drive with rufus. ( https://rufus.akeo.ie/ )

This created a FreeDOS system, the boot files.

FreeDOS option must be selected before formatting.

I then downloaded the VBIOS: ( https://www.techpowerup.com/vgabios/132831/Dell.HD7970M.2048.120629.rom )

I renamed the file tu 7970.rom, then copied the memory stick.

I downloading that: AtiFlash3.95 ( https://app.box.com/s/b3433fed2ee8ffbb1938 )

The contents of the zip file is copied to the USB flash drive root directory, wherein is 7970.rom.

Then the machine is restarted. F12 is pressed and the USB storage boot option to choose from.

Freedos started ....

The following command at the VBIOS update occurred: atiwinflash -f -p 0 7970.rom

I hope you succeed.

Remember to the VBIOS upgrade always involves high risk, and just do it at your own risk at all of the above.

Best Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

I have: Alienware m17x R4 and Alienware m17x R3

so I did this for R4 with 7970:

I've created a bootable FAT32 USB drive with rufus. ( https://rufus.akeo.ie/ )

This created a FreeDOS system, the boot files.

FreeDOS option must be selected before formatting.

I then downloaded the VBIOS: ( https://www.techpowerup.com/vgabios/132831/Dell.HD7970M.2048.120629.rom )

I renamed the file tu 7970.rom, then copied the memory stick.

I downloading that: AtiFlash3.95 ( https://app.box.com/s/b3433fed2ee8ffbb1938 )

The contents of the zip file is copied to the USB flash drive root directory, wherein is 7970.rom.

Then the machine is restarted. F12 is pressed and the USB storage boot option to choose from.

Freedos started ....

The following command at the VBIOS update occurred: atiwinflash -f -p 0 7970.rom

I hope you succeed.

Remember to the VBIOS upgrade always involves high risk, and just do it at your own risk at all of the above.

Best Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried two different vBIOS for the HD7970M:

Dell.HD7970M.2048.120629.rom

Clevo.HD7970M.2048.120605.rom

I changed the name to

HD7970M.rom

Clevo.rom

because DOS only takes 8 characters in the name.

I used the ATIflash tool. But every time i get the same error.

First of all i unlock the Bios and get the answer that the ROM is now unlocked.

The next is to get Infos to the Adapter and detailed Infos.

-i and then -ai

Now i tried to upload/Flash one of the vBIOS to Adapter 0 - but always the same error:

Failed to read ROM Error: 0FL01

Someone here to trade in my clevo card to a Dell 780M card ??? :chuncky::Banane47:

Share this post


Link to post
Share on other sites

It may be that the card slot is not 0.

therefore you try so

Look for adapter at position 1

atiflash -ai 1

Next *If recognised

atiwinflash -f -p 1 7970.rom

-----------------------------------------------------------------

I see your pictures.

You try: ATIFLASH -unlockrom 0 or 1

If this is so not going to be here for a possible solution: http://http://forums.extremeoverclocking.com/showpost.php?p=3901976&postcount=13

Share this post


Link to post
Share on other sites

As you can read in my other thread i bought a Dell GPU and now everything is fine.

So i have a clevo 7970m for sale [emoji6]

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.