Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs

Recommended Posts

That graphic score looks about right for that clock.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@svl7 did you find any specific way to reduce throttling with a DELL 7970m? If I push CPU overclock any higher the combined test will throttle heavily.

Far Cry 3 also experiences heavy GPU throttling when CPU is overclocked. Pretty sure the undervolt on 7970m doesn't make much difference other than lower temperatures.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Holy @#$% Very Nice GPU score there SvI7. Crazy!! Looks like the prime cherry picked 880 chips can go further than 780.. I ended up getting 780M,s coz i don't wanna wait for 880M,s and the bugs to be resolved ect.. lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

How did you run x29 multiplier? That wasn't across 4 cores was it? Is that with over volt mod?

Very impressive graphics score.

Sent from my One S running 4.4.2

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is a delicious score! How much extra voltage you on here? I am on +160mv and find 27x across all cores 100% stable for all games. 28x is nearly stable but not 100%.

Anyway I am hot on your tail. I have the cooling now to keep everything cool. When I have time I will try to get VID 2 to ground to boost another +50m. If I am lucky I will then be running 29x/30/31/32. All I need then is a new GPU to catch up with you :D Perhaps m295X can accommodate me haha

This laptop has so much life left in it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. That was on at least +200mV, can't remember, might as well have been +300mV. That wasn't really the limit though, I was busy with pushing the GPU.

I am hot on your tail.

Well, then let me see a score :P

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks. That was on at least +200mV, can't remember, might as well have been +300mV. That wasn't really the limit though, I was busy with pushing the GPU.

Well, then let me see a score :P

I would like to see what my new score would be but I cannot get 3D mark 11 basic edition to work. Even the latest version tells me it is not the latest version and then will not connect to show me the score. I am loath to buy the software. What could be wrong here. I can't find any useful troubleshooting tips. SVL7 any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Never an issue like that, even when using the free version. I'd suggest uninstall 3dm11 and the systeminfo stuff and try again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Never an issue like that, even when using the free version. I'd suggest uninstall 3dm11 and the systeminfo stuff and try again.

I tried that and still get this message at the end of the test. Plus the program tells me there is a newer version... which there is isn't

No application is associated with the specified file for this operation

(connection_to_3dmark_com_failed)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You must have some issue with your installation, it doesn't matter which 3dm11 version you use as long as you have a valid sys info version.

"No application is associated..." means that you don't have any entry in your default browser list .

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do I fix this man? Uninstalled both sys info and 3dmark11 and then downloading and reinstalling does not help!

On the go from my iPod touch

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know... usually I just just system restore when I have such issues, or get back to a working image. If you don't have those options - reinstall.

Also check your .NET installation. Since it seems to be linked to a file association issue you could also try ccleaner after uninstalling / before reinstalling 3dm11. Run it until it doesn't come up with conflicts anymore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same but when i updated the nvidia drivers everything worked again.

How do I fix this man? Uninstalled both sys info and 3dmark11 and then downloading and reinstalling does not help!

On the go from my iPod touch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guess you went of the charts, 3dmark cant keep up with you.......hahaha.........nice pic

My highscore so far. (M15x & 970m):

[ATTACH=CONFIG]13553[/ATTACH]

Share this post


Link to post
Share on other sites

That was only the GPU tests, look at the GPU score.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Owww right i see dint know you could only test gpu benefits of advance version i gues than. Very nice score i won't match that one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Crustieraxe
      Hello Guys this is my first post here!
       
      So my original post was this:
       
      "I don't even know if any active forum is out there on this laptop and on this issue, but after installing my new DHCG2 LTN173HT02 120hz display, I am unable to boot up on it. I do have a modded bios which the video setting is set to PEG, and just about read every forum about this but have not found a solution. I have tried resetting the bios, made sure the cable is plugged into the Edp port, and have made sure I have an UFEI Windows installation and legacy mode is turned off. I don't know what else to do and if anyone could help it would mean alot to me! "
       
      The reason it was not booting up on a pure UEFI environment is because my 660m did not have the GOP compliant driver vbios. You would need this in order to boot up in a pure UEFI environment which at the time I didn't know, and my fix was to stick to legacy. Any card before the 660m will most likely require this if you need to boot up in a pure UEFI environment. If you do not have this vbios driver while it is set to UEFI and plug in the 120hz lcd, it will beep 8 times and you will be forced to plug back in the 60hz display to change it back to legacy.
       
      This was the vbios that I can say worked for me and had the GOP compliant driver for the 660m
       
      https://www.techpowerup.com/vgabios/144032/144032
       
      ------------------------------------------------------------------
       
      These are the steps to upgrade from a normal 1600x900 60hz display to a 1920x1080 3D 120hz Display which is needed if you want to update your graphics card to a more modern one.
       
      I am making this guide because I felt frustrated that for this awesome computer, there aren't really any post in 2020 to upgrade the LCD panel to the 3D 120hz one. And The older posts I scavaged through really helped me little in doing this upgrade.
       
      Anyways lets begin
       
       
      1) If you have a stock AMD graphics card, and are wanting to install the 120hz display, then your journey ends here and you will have to upgrade to an NVIDIA graphics card to do so. If you have an NVIDIA, you may continue
       
      1a) ( Only if upgrading to pascal graphics card )Your NVIDIA card Needs to have a GOP compliant vbios  or else it will not let you select the UEFI option on the bios. This is needed because you need to set a UEFI environment before upgrading to a 1060/1070 Since these cards don't support legacy mode. This means you will need to flash a vbios onto your card that will allow you to boot on a UEFI Environment. You will need to verify first wether your card has a GOP compliant vbios by searching up your vbios version in GPU-Z. If you have a 660m that doesn't have this, then here is the link to that vbios that does. https://www.techpowerup.com/vgabios/144032/144032 I think that all of the Nvida 6XXm are not GOP driver compliant and need this but do not quote me.
       
      2) On the 60hz display, I would start by making sure that you have windows 10 installed or reinstall with UEFI support as it is needed if you are installing a pascal graphics card. If you have legacy mode enabled, and are not planning to upgrade to a pascal graphics card and keeping your old Nvidia 6XXM, then disregard this and head on to step 5 (although I would recommend to read everything)
       
      3) turn the laptop off and boot into the bios. In order to boot into the bios, spam the F2 key while it is turning on.
       
      4) Once in the bios, go to the Boot menu, and make sure to Disable "Secure Boot", Make sure that importantly if you converted over to a UEFI installation of windows, UEFI mode is chosen (UEFI  Environment will be needed for a pascal graphic card and legacy will not be compatible) then again, if you are on a legacy installation of windows 10, disregard this if you don't want to upgrade to a pascal graphics card.
       
      5) we can now start looking at the 120hz display. I bought mine on ebay with this seller https://www.ebay.com/itm/New-Dell-Alienware-M17X-R4-17-3-FHD-WLED-3D-V-M-LCD-Screen-DP-N-DHCG2-GN36T/273644412867?hash=item3fb67a5fc3:g:9A0AAOSw5AhcP1pw:sc:USPSPriority!32720!US!-1 (Just in case the link goes bad, this was the listing name"Alienware M17X R4 17.3" FHD WLED 3D V M LCD Screen DP/N DHCG2 GN36T"  with the screen model being  LTN173HT02 and Dell part number GN36T )
       
      6) Since my listing came with the video cables, I did not have to go out and look for the video cable. If yours did not come with the cables, You will also NEED to get the video cable it is required. the Dell Part number is N392W. I cannot stress enough This video cable is required and the 60hz's video cable CANNOT be used with the 120hz one or else you will brick your computer from what I read.
       
      7) Once it comes In, we can start to take apart the computer to Install our new display. I watched this video to remove the old 60hz and install the 120hz panel 
       
       
       
      8) Before I would remove the whole 60hz lcd panel, I would first make sure that you can boot on the 120hz panel. Notice that there is one connecter with screws on both sides right next to where the 60hz screen connecter is. Make sure that you put the 120hz one with the connector where screws are. This is known as the Edp port and cannot be confused with the LVDS port. Again, you want to plug the new 120hz display into the EDP port and unplug the 60hz one.
       
      9) If the installation was done correctly, then you should have no problem booting with the screen. if it is giving you 8 beeps, then just plug in the 60hz display, and navigate back to the bios to make sure everything is in order and refer back to steps 2-3. If you happen to be an advanced user like me and went ahead and installed a modded bios, then on the 60hz display make sure that the video setting is set to PEG. I dont think this is necessary to have a modded bios since the bios automatically changes the video setting when the 120hz display is detected and should be a last resort option to install a modded bios. I got my modded A12 bios from a guy in this forum named klem for 10 US dollars thorough paypal. Shoot him a message in the forum below.
       
       
      10) Once the new LCD is tested and you know you can boot up with no problems, go ahead and finish removing the old 60hz LCD and proceed to finish installing the 120hz LCD. And you are done. 
       
      A couple of words from my personal experience: When I installed the 120hz display, and booted up windows on it, and turned the computer off, it refused to turn on for some weird reason. I don't know why it would turn on when the AC and battery where on. regardless of what this was, I fixed it by Reseting the CMOS. If you don't know how to do this, do a quick google search and after turning it on i got 5 beeps which i then turned the computer off, and then turned it back on which the computer just reset itself and when it turned back on I was able to boot up into windows.
       
      This is the forum that I was able to find about upgrading the graphics card to the 1060.
       
      Anyways I hope I at least helped someone transform their computer! In 2020!
       
       
    • By lilkuz2005
      hello all, i just got a gtx 980m from a seller on amazon. i have the card installed in my alienware m17x r4, i have updated the bios to A15 stock, in the bios its showing the card is there, in windows 10 the card is also shown in device manager, but it has the code 43 error, i have disabled driver signing and installed a modded driver but its not working, i have uefi legacy mode enabled, i need help getting this working, do i need a modded bios to get the card working? is my card a g-sync version ? any help with this would be great, also if it is a g-sync card, can i vbios flash it with a non g-sync vbios? how can i tell if this card is a clevo or msi ? thanks in advance
    • By Soapy
      I reversed the input polarity on my m15x jack after a botched psu repair. Computer worked fine, but overall power control is messed up. System only boot on both battery and psu, no battery charge, and a very low battery drain (arround 6wh).
       
      I aways had battery issues whith my 8 years old m15x after my original battery died. Bought a new one two years ago, didn't work. Checked on upower, basically no info on manufacturer, power or history. So i refunded and used the system hooked on the psu as usual. In August i bought a new one, worked flawlessly for a day. The next day the battery died from nowere. Checked upower, bus was ok, battery was charging extremely slowly (6wh), history showed subpar disharge before shutting down. I got mad at this point, decided that psu was to blame. Opened it, checked everything, noticed some wear on the male jack. Resoldered it, connected on computer. Nothing happened, so i checked the voltage. That's when i realised that i screwed up big time. I swaped the positive and negative wires. Decided that one mistake was enough, so i sent my m15x to a trusted repair shop (latter found that they just hooked the battery and gave me back as soon as it booted, they didnt even open it). Got my pc a week later, but the battery didn't charge . Worse, it was slowly discharging (same 6wh as before), and it needed both the psu and the battery to turn on. At 65%, it worked as usual for my college semester, but the battery is dead, and so is my computer. I bellieve i burned some voltage controller or something. I'm pretty competent at soldering thing's (evem smd components) when i know what to do, and i can understand simple circuit's, but when i got my hands on the m15x datasheet i got overblown. I cant make heads or tails about it. I aways lurked this forum and i bellieve your guys are the best when it comes to finding creative solutions to technical problems concerning microelectronics. I followed a guide in this forum as a teenager to upgrade this same computer to a gtx680m, overclocked stuff, got custom bios, and had a lot of fun learning. The m15x is a deprecated platform, but it's a part of my history that i dont want to let go.
      So please guys, help me.
       
    • By Lyency
      bonjour, je souhaiterai unlock mon bios A15 de mon alienware m17x r4 . pouvez vous m'aider?
      je possède l'unlock A14 est il compatible avec le bios A15?
    • By learnfromit
      alienware 15 r2 970m with i7-6700hq vbios request so i can overclock and mess with voltage.

      BIOS version backup made with techpowerup GPU-z.

      GM204.rom
       
      or can someone re direct me to one already made that will work? all links i find are dead, thanks.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.