Jump to content
mariadafaca

Lenovo y510p SLI and Windows 7

Recommended Posts

Hello everyone :)

I bought my y510p a year ago and finally decided to replace the DVD drive with a second GT750M. The first thing I did once I got the laptop was installing windows 7 as I just can't stand 8. Now that I got the second GPU I looked for drivers and only found this

NVIDIA GeForce GT750M Second VGA BIOS Update for Windows 8.1 (64-bit) - IdeaPad Y410p, Y510p - Lenovo Support (US)

So I suck it up and install windows 8.1. After following the installing instructions I keep getting the "no nvidia display adapters found" error message. Meanwhile Windows 8.1 just doesnt click with me so I go back to windows 7 and square one...

Is there a way to manually flash the BIOS into recognizing my second GT750M? Forgive my lack of technical terms as I am quite the layman. Thank you in advance, have a nice day :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By adam.jakey
      Hey Everyone. I'm looking through the forums and found out that I can make my old Lenovo a Hackintosh. Is it worth doing? Can you dual boot Windows 10 and OS10? 
    • By PrecastFlame
      Hi, I'm having problems trying to connect a GTX 750 Ti to my Lenovo T420 using the dock EXP GDC Beast (express card version).
      My laptop: Lenovo T420
      RAM: 8GB DDR3
      CPU: Intel Core i5 2520M
      GPU: Intel HD Graphics 3000
       
      My problem is: if I plug the express card and I turn on the laptop it doesn't boot up and the screen becomes horrible, with coloured pixels and a sound like "bip-bip".
      If I try plugging the express card when the laptop is already turned on it sees the gpu, but if try installing the drivers I have to apply the modifies restarting the computer.
      I hope you understood my problem (I don't speak English very well).
      Please help me, It's making me crazy!
       
      EDIT: I didn't say that if I plug the express card when the pc is already turned on, in the device menager there is "Error 12" on the gtx 750 ti
    • By Max2016
      Help me Tech Inferno, you're my only hope.
       
      Ok so firstly, apologies for yet another 8 beeps thread. I must have read 100 of them over the last week. I feel like I'm missing something obvious, but I'm totally burned out after days of working on this so would appreciate some outside perspective.
       
      I live in the UK, so I've avoided buying a 980m to upgrade my 660 for years to due the price/import tax etc. I finally found a good priced 980m on Ebay a few weeks ago so I thought why not give my trusty 18x r2 a few extra years of life.
       
      I ordered the 100w heatsink, x bracket etc from Eurocom at the same time and everything arrived on the same day.
       
      Here's what I've done so far in the last 7 days:
       
      -Flashed unlocked A11 BIOS (I rolled back to Dell A11 first)
       
      -Removed  660m and installed 980m
       
      -With BIOS in Legacy, Installed Windows 7 on a new SSD with BIOS set to IGFX
       
      -Tried to switch to PEG but got 8 beeps so reset CMOS battery
       
      -Switched to SG and booted to Windows. 980m detected as default hardware. Installed 980m Driver from Eurocom and restarted. Device manager shows 980m  working normally along with HD Graphics 4000. Tried PEG again but still got 8 beeps
       
      -Reset battery, booted to Windows and disabled the 980m in Device Manager
       
      -Flashed VBIOS from here  (I read that the dell VBIOS doesn't work well so tried Clevo one first, but I've since tried both and a few others)
       
      -Re enabled 980m and restarted Laptop still in Legacy SG.
       
      -Tried to test a game but they only want to use HD Graphics 4000. When I try to open NVIDIA Control Panel and change some settings I get a blue screen and have to restart.
       
      -Tried PEG again, still 8 beeps
       
       
      I've tried many combinations of drivers, VBIOS and BIOS settings over the last week but the result is mostly the same. I get 8 beeps in PEG. I thought perhaps the seller had sent me a G-sync version as I have read these don't play well with PEG, but I checked the hardware ID (PCI\VEN_10DE&DEV_13D7&SUBSYS_05501028&REV_A1) and what I've read seems to indicate this is the Non G-Sync card.
       
      I got the 980m rather than the 1060 after reading the forums as I saw so many success stories I figured it would be the safer option.
       
      I understand this laptop is basically dead to most of you now, but if any techsperts are around and could give me some other things to try I'd greatly appreciate it.
       
       
      Thank you,
       
      Max










    • By Kel
      I got the exp gdc beast 8.5 got all the connections right... laptop boots up... fans turn on the gpu.... device manager detects gtx 1060 with a “ ! “ in a yellow triangle. Now what to do.... i tried to do the bios mod.... but realised that i have 3.07 version. 
      Questions-
      1 is there any way to get this done without the mod?? 
      2 if mod is the only way... kindly help me with step by step instruction in laymans terms... i m not a techy... so i might not understand technical terms.... altho i am interested... but learning yet. Please help. 
    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo Y50-70, Lenovo Y70-70, Lenovo Z50-70, Lenovo Z70-70, Lenovo G50-70, Lenovo G70-70.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, or unlocked vbios for overclock NVIDIA card, then you can post your request in this thread. Also, if you have a problem with fan pulsating/clicking on any modified bios then you can post your request in this thread.
       
      The flashing procedure include two steps:
      1.  Flash main system bios.
      2.  Flash EC firmware.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.