Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
LightningPL

NVIDIA Quadro K5100M CLEVO VBIOS

Recommended Posts

Hi,

Anybody knows is HP QUADRO K5100M with original HP VBIOS installed will work in CLEVO P1XSM-A/P37XSM-A or P570WM ?

Someone could share CLEVO VBIOS for Quadro K5100M ? I'would like to try it is working or not.

Thank you in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
What's your current vbios version?

Hi svl7 I don't know actual VBIOS yet, this gpu card is on the way to me, but I would like to know before is it possible to run it in CLEVO barebones.

I already found DELL vbios and I'll try it too. Do you have any well working K5100M VBIOS for CLEVO machine ? Don't know it will works with HP K5100M card but there is a chance.

It can be similar problem with DELL MXM 7970M card won't work in CLEVO machines even with proper VBIOS installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know whether it will work in the Clevo, no idea. I was asking about the vbios version to make sure the Clevo version is compatible with your card.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I don't know whether it will work in the Clevo, no idea. I was asking about the vbios version to make sure the Clevo version is compatible with your card.

on monday probably I will have it in my hands I will write here about VBIOS and is it working or not in CLEVO with stock hp vbios.

EDIT: Seller sent me photo of card: Label says that VBIOS HP K5100M is: 80.04.AE.00.04

Share this post


Link to post
Share on other sites

I received Quadro K5100M intented for HP notebook. VBIOS is : 80.04.AE.00.04.

Tested with CLEVO P570WM and is not working, notebook don't boot and black screen only (boot loop). Tried also in P170SM-A and same problem.

svl7 do you have any other VBIOS which could properly run this card in any CLEVO notebook ? Thank you in advance.

post-8154-14494998121512_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
I received Quadro K5100M intented for HP notebook. VBIOS is : 80.04.AE.00.04.

Tested with CLEVO P570WM and is not working, notebook don't boot and black screen only (boot loop). Tried also in P170SM-A and same problem.

svl7 do you have any other VBIOS which could properly run this card in any CLEVO notebook ? Thank you in advance.

[ATTACH=CONFIG]12199[/ATTACH]

Hi LightningPL,

I ve a quite similar problem here. I ve bought a quadro k5100m for a clevo p170sm /pc scpecialist vortex iv from ebay. The seller said the card had to work with clevo p170sm. I have already email them about my issue, but havent got answer yet.

The bios cant see the card at all, it says "unknown". I have flashed the bios of the laptop, but didnt help. The OS boots, I dont have problem with that. Checked the card with GPU-Z, that sees the card, but only with 3gb of mem. Tried to install a driver with modified .inf, but that was not successful. The vbios version is 80.04.C9.00.04.

Did you have an luck to make it works since your last post?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Unknown information in BIOS is normal, don't panic.

Yes already my card is working in CLEVO P370SM and P570WM , I didn't checked in P17X0SM.

VBIOS change did a work, try: stock CLEVO K5100M VBIOS. What I heard that K5100M can make some problems to run it properly on P1X0SM series. My card has 8GB GDDR5 of memory. It runs very good without any modding drivers.

CLEVOK5100M.zip

  • Thumbs Up 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

YES the vBIOS Lightning posted above will work just fine (IRC we tested it together a while back)...

(HP cards expect another vBIOS in sBIOS, thus they are useless on their stock HP vBIOS in other systems.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

Unknown information in BIOS is normal, don't panic.

Yes already my card is working in CLEVO P370SM and P570WM , I didn't checked in P17X0SM.

VBIOS change did a work, try: stock CLEVO K5100M VBIOS. What I heard that K5100M can make some problems to run it properly on P1X0SM series. My card has 8GB GDDR5 of memory. It runs very good without any modding drivers.

Hi Lightning,

At the end I was able to install a modified driver, but I had to turn off a windows a protection first (please see that in the video below), which didnt allow me to a driver coming from an untrusted publisher.

Many thanks

Istvan

---

MOD EDIT: Removed email

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

Does anyone by any chance have the same hardware ID on their K5100M as I? PCI\VEN_10DE&DEV_11B8&SUBSYS_176C103C&REV_A1

Bought the card and it worked beautifully, but I was slightly annoyed over that the nVIDIA drivers would not install without adding the hardware string to the .inf, so I set out to find another firmware without realizing that the hardware ID will not change with a firmware change.

Short story, even shorter. Found a few images, flashed them. Did not improve my situation so reverted back to the original ROM that was backed up at the first flash.

It should be 80.04.B0.00.09 originally unless I messed up and somehow mixed up the roms.

Found a Dell rom, 80.04.C9.00.02. No picture at boot, only when drivers activate the card a signal is received.

Also a HP rom, 80.04.C4.00.06. Not better.

Flashed with nvflash -4 -5 -6 filename.rom (attempted flashing with -j as well as "this allows flashing a corrupted or erased EEPROM")

Now the card behaves oddly when booting the HP 8770w docked, no picture on the external DP connected monitors unless I open and close the laptop lid.

And nVIDIA mosaic will not function at all. Just says "firmware error, most certainly". It did work before since I used that feature, so pretty sure I screwed it up.

If you do have the same ROM, pretty please, make a backup with nvflash or GPUz and post here.

Or do you guys have any tricks with nvflash (using 5.163) , possibly some other parameters I might not be aware of that needs to be added as well to write over certain information.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

10DE-11B8, Are the vBios's for the K5100m's the same as those for the K5000m.....was looking for an unlocked slightly updated K5000m to tryout. I have one that I am using now but has only Two timings available to adjust via the Nvidia control panel. Just want to try another OC. Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

Unknown information in BIOS is normal, don't panic.

Yes already my card is working in CLEVO P370SM and P570WM , I didn't checked in P17X0SM.

VBIOS change did a work, try: stock CLEVO K5100M VBIOS. What I heard that K5100M can make some problems to run it properly on P1X0SM series. My card has 8GB GDDR5 of memory. It runs very good without any modding drivers.

hey is this bios works for gt60-2PC? it was with gtx870m b4 and i bought a k5100m from ebay, im finding a way to activiate the card

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recently purchased a Sager NP9752-S (Clevo P750ZM) laptop. And separately on eBay, a Quadro K5100M. This, of course, does not have the Clevo VBIOS. It seems to boot into Windows and behave properly (although haven't done much testing). The issue I have, is that you cannot access the computer BIOS. I am thinking that the BIOS checks for the graphics card to have the Clevo VBIOS, and since it doesn't, it will not even let you into BIOS setup (goes straight into Windows). Does this sound right?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

LOL...nope...In UEFI mode the system sometimes boots too fast for F2 to register and enter the BIOS...in this case the chances to enter BIOS with F2 during a reboot are better. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
LOL...nope...In UEFI mode the system sometimes boots too fast for F2 to register and enter the BIOS...in this case the chances to enter BIOS with F2 during a reboot are better. ;)

So the laptop originally came with a K1100M. When I power it up, I see the BIOS splash screen that has the "Sager" logo and F2 (Setup) and F7 (Boot Options) indications. But if I put the K5100M into it, it goes straight to Windows.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

The system boots straight to Window if it is installed and set to UEFI mode. F2 and F7 options only show in Legacy (non-UEFI) mode.

To enter the BIOS in UEFI mode it is best to reboot from Windows and keep F2 pressed, this gives the system more time to enter BIOS than a full boot from zero.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey LightningPL,

Do you by any chance have the original BIOS from your graphics card saved?

It so happened that I have a DELL graphics card (K5100m), but wants to use it in an HP 8770W laptop. The system doesn't recognise the card at all. I hope to flash the card with your bios and see if it helps.

Cheers a lot.

Pawel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I have it.

Here you are: DELL , CLEVO and HP K5100M VBIOS:

Enjoy.

Hey LightningPL,

Do you by any chance have the original BIOS from your graphics card saved?

It so happened that I have a DELL graphics card (K5100m), but wants to use it in an HP 8770W laptop. The system doesn't recognise the card at all. I hope to flash the card with your bios and see if it helps.

Cheers a lot.

Pawel

DELL_K5100M_80.04.C9.00.02.zip

CLEVOK5100M.zip

HP_K5100M_80.04.AE.00.04.zip

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a Clevo P770-ZM with the k5100m. Do you know if this vBIOS would work? If not, would you happen to have one that would work? Thanks

Hi everyone,

Does anyone have a vBIOS for the Quadro K5100M for the P770-ZM? I recently bought an HP K5100m from amazon, but I've heard that it wouldn't work on the Clevo unless the vBIOS is changed to a p770-zm k5100m vBIOS.

Many thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
I have a Clevo P770-ZM with the k5100m. Do you know if this vBIOS would work? If not, would you happen to have one that would work? Thanks

Hi everyone,

Does anyone have a vBIOS for the Quadro K5100M for the P770-ZM? I recently bought an HP K5100m from amazon, but I've heard that it wouldn't work on the Clevo unless the vBIOS is changed to a p770-zm k5100m vBIOS.

Many thanks :)

The Clevo vBIOS right above your post should work just fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I removed the Geforce 980m and replaced it with the K5100M in my Clevo P770-ZM

The card worked right away without having to modify anything. The K5100M was an HP card bought off Amazon.

post-40118-14495001097211_thumb.png

post-40118-14495001096998_thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.