Jump to content
whois

Intel AC7260 Bluetooth recognition problem in Y510P

Recommended Posts

Hi,

I changed my original wlan card in my Y510P notebook to an Intel AC7260 card. The WIFI is working well BUT the Win7 couldn't install the bluetooth driver. It couldn't recognize the bluetooth modul.

Does anyone have idea to solve this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unless you are using a modified bios then you can't use that card. Lenovo blacklists all wifi cards that they have not approved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am using a modified BIOS and I can install the WIFI and the Bluetooth driver/software. The WIFI is working properly but the BT is not. I can connect to my AC access point with 866Mb/s. But the Win7 couldn't recognize the USB device after every startup. I think the unknow device is the BT. I tried to install the BT driver manually but it was failed. Any idea?

- - - Updated - - -

Yes, thanks. I am using a modified BIOS and I can use the WIFI card BUT the BT module is not working. I have installed the WIFI and the BT driver/software from Intel.com. I can connect to my AC access point with 866Mb/s. BUT the Win7 send me a message after every startup that it couldn't recignize the USB device. I think the Unknown USB Device is the BT module. I couldn't see the Intel BT device in the device manager.

Any idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Unless you are using a modified bios then you can't use that card. Lenovo blacklists all wifi cards that they have not approved.

I believe he must already be using a modified Bios. The laptop wouldn't boot otherwise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If a person wanted to find an approved wifi card where can we find them? I spoke with Lenovo today and they said that the 2260 "which mine came with" is the only one they show for my particular serial number and cannot send out a different or better card. He did recommend trying to find a third party vendor that would have the approved cards that are listed in the Hardware Maintenance Manual. So far no luck finding any of the FRU #s listed in it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

im kinda in hte same boat as you,

my y510p came with n2230 wifi which is pretty sucky, so i went a bourght a ac7260, and now i cant boot my laptop.

what now?

is the only option a whitlist mod?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I have to changed the BIOS with "whitelist option" and it can boot with the new WIFI card. BUT I can't use the Bluetooth module (within the card). The notebook or the Win7 can not recognize it. And I am looking the good solution to use the BT without to change the AC7260 card. Maybe a newer BIOS will solve my problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I read in another forum that it is possible to change the HW ID of a WiFi card to match that of an approved card. I'm still looking for more details on this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I read in another forum that it is possible to change the HW ID of a WiFi card to match that of an approved card. I'm still looking for more details on this.

I believe there is a seperate Bluetooth Driver somewhere on the Intel Support site for the 7260. I was wondering the same thing when I got mine, but since I don't use Bluetooth it wasn't deal breaker. A few months later when upgrading some USB drivers from Intel I happened upon a Bluetooth driver update for the card somewhere. I don't know where it was... you'll have to do some digging.

The way it seems to work (but I could be mistaken) is that there is a wifi driver and a separate Bluetooth driver for the AC7260 card.

Hope this helps!

- Kwaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you!

I am using the latest driver and the software but it didn't solve the problem.

Maybe the Lenovo will publish a newer BIOS for the Y510P and it can handle the BT module with the latest driver.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im using the lastest bluetooth driver from intel and it works for me. are you sure you have the right card? because they do sell it without the bluetooth on it as well. just a suggestion to look into.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sometimes I can see the Bluetooth in the device manager for a few second or minutes but I can't use it... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

could be a faulty unit, if you're using the special bluetooth driver from intel, it seems somethings wrong with the card. does the card technically support windows 7?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Credit goes to ratdude747 At Mini Review: Lenovo Ideapad P400 Touch - Core i7M, 8GB, 1TB, 1600x900 Touchscreen, W8 - Page 4 - Badcaps Forums

FYI:

if you do put an intel 7620 card in like I did, to make BT work, you have to tape over pin 51 (rightmost pin on the label side)... and also get the latest driver from intel. I though I had a bad card... but another card later and same issue. A bit of scotch tape and some knifework later... fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope, Lenovo will not sell you an upgrade for the wifi card. When I spoke with a rep he said its perfectly fine for me to do the upgrade myself and that it would not void the warranty. Just that I would have to put the old wifi card back in when sending the machine back to them for any warranty issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

Credit goes to ratdude747 At Mini Review: Lenovo Ideapad P400 Touch - Core i7M, 8GB, 1TB, 1600x900 Touchscreen, W8 - Page 4 - Badcaps Forums











FYI:



if you do put an intel 7620 card in like I did, to make BT work, you have to tape over pin 51 (rightmost pin on the label side)... and also get the latest driver from intel. I though I had a bad card... but another card later and same issue. A bit of scotch tape and some knifework later... fixed.






Hi can you provide some photos of how you made it work. Thank you very much in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
If a person wanted to find an approved wifi card where can we find them? I spoke with Lenovo today and they said that the 2260 "which mine came with" is the only one they show for my particular serial number and cannot send out a different or better card. He did recommend trying to find a third party vendor that would have the approved cards that are listed in the Hardware Maintenance Manual. So far no luck finding any of the FRU #s listed in it.

I know you asked some time ago, but... I escalated this very issue through corporate channels and have confirmed that none of the Dual Band cards that are listed in the manual actually exist (or at least are not commercially available.) Over the phone, I had the person I was working with (not just some goober at the other end of an 800 number) check every single FRU. None of them listed are available. So, quite misleading on Lenovo's part, and in conclusion, no "warranty acceptable" way to replace the wifi card with something that supports 5GHz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anybody know why you have to tape pin 51 to make BT work? I'm going to buy a 7260 pretty soon. The 2230 is what my Y510P came with.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not sure there are any good alternatives from "lenovo" to buy, they kind of screw us over with the whitelist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm just got my AC card in and i'm really hoping I wont have to tape pins for bluetooth. Once i get it up and running i'll report back

Share this post


Link to post
Share on other sites

for win7,you should uninstal you ENERGY MANAGEMENT to make you 7260 BT work,but you will lose fn+f5 to turn on/off the wifi wireless

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Donz7733
      I am planning to get this Charger (170w 20v 8.5a) - https://www.amazon.in/Lenovo-ThinkPad-4X20E50574-170W-AC/dp/B00MLTQ99Y
      &
      the Adapter - https://www.aliexpress.com/item/32975526334.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.27cb747e6TEc28&algo_pvid=a7db42d0-97cb-4a37-be7a-d19c44bddf73&algo_expid=a7db42d0-97cb-4a37-be7a-d19c44bddf73-0&btsid=8d6ee0f9-08e9-4474-b63b-cc751403b4c7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_60
       
      Will this combination work to run Both GT755m of Y510p?
       
       
      Thanks
       
    • By dimaginexus
      It's locked & hidden by default, but I've got an i7 8700k & I'd like to use the intel graphic on my hackintosh mojave.
      Is there any way to activate or mod this?
      Thanks!
    • By adam.jakey
      Hey Everyone. I'm looking through the forums and found out that I can make my old Lenovo a Hackintosh. Is it worth doing? Can you dual boot Windows 10 and OS10? 
    • By SnipeKing17
      The GPU works, The PSU works, The system works. [individually they all do work]
       
      The system works perfectly fine without the WLAN card.
       
      When i put the system to sleep and hotswap the mPCIe riser and WLAN press something on the keyboard.. Restarts.
      Will shutdown in roughly 27 seconds for those 27 seconds it works just fine like how it normally would on external monitor.
       
      When i shut it down and plug the riser and switch it on, same story. 27 seconds.
       
      I don't even see a error. I get to login screen directly. I used DDU already.
       
      I timed it. no matter what i do if i use the eGPU, External monitor it restarts instead of pause-play. I have 27 seconds.
       
      Need help!
    • By PrecastFlame
      Hi, I'm having problems trying to connect a GTX 750 Ti to my Lenovo T420 using the dock EXP GDC Beast (express card version).
      My laptop: Lenovo T420
      RAM: 8GB DDR3
      CPU: Intel Core i5 2520M
      GPU: Intel HD Graphics 3000
       
      My problem is: if I plug the express card and I turn on the laptop it doesn't boot up and the screen becomes horrible, with coloured pixels and a sound like "bip-bip".
      If I try plugging the express card when the laptop is already turned on it sees the gpu, but if try installing the drivers I have to apply the modifies restarting the computer.
      I hope you understood my problem (I don't speak English very well).
      Please help me, It's making me crazy!
       
      EDIT: I didn't say that if I plug the express card when the pc is already turned on, in the device menager there is "Error 12" on the gtx 750 ti
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.