Jump to content
J95

[Guide] Modding Nvidia OEM INF Files

Recommended Posts

Thank You J95! My 670MX now working ok.

Edited by Bobster

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi J95

I used your method, put in the new ID into the Devices and Strings, in the correct nvmii.inf for msi, and also under the correct windows  NTamd64.6.3 Win8.1

Still didnt work, could you help?

my laptop is MSI GT780DXR, I'm using Win 8.1, my device ID from device manager is: PCI\VEN_10DE&DEV_13D8&SUBSYS_110C10DE&REV_A1

thanks in advance :)

Also, I'm planning on upgrading to Win 10 in the future, could you tell me which section I should put the new ID then? Like if Win 8.1 is 6.3?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@J95 Hi mate,

 

I'm finally ready to try the latest driver with my 980M in my Dell Precision M6800. All my games are crapping out on me due to my old drivers. I will update the folks in NBR once I get mine up and running.

 

I have been reading your other thread "[Alienware & Clevo] Aftermarket Upgrades Driver Support - Modded INF", do I have to flash the Prema V2 vBIOS to use the drivers?

 

Which line in nv_dispi.inf should I mod? Or should I be modding the nvdmi.inf instead?

 

Anyway here are my Hardware IDs.

PCI\VEN_10DE&DEV_13D7&SUBSYS_15CD1028&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_13D7&SUBSYS_15CD1028
PCI\VEN_10DE&DEV_13D7&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_13D7&CC_0300

Edited by DynamiteZerg

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/3/2016 at 9:45 PM, DynamiteZerg said:

@J95 Hi mate,

 

I'm finally ready to try the latest driver with my 980M in my Dell Precision M6800. All my games are crapping out on me due to my old drivers. I will update the folks in NBR once I get mine up and running.

 

I have been reading your other thread "[Alienware & Clevo] Aftermarket Upgrades Driver Support - Modded INF", do I have to flash the Prema V2 vBIOS to use the drivers?

 

Which line in nv_dispi.inf should I mod? Or should I be modding the nvdmi.inf instead?

 

Anyway here are my Hardware IDs.

PCI\VEN_10DE&DEV_13D7&SUBSYS_15CD1028&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_13D7&SUBSYS_15CD1028
PCI\VEN_10DE&DEV_13D7&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_13D7&CC_0300

 

Please follow the instructions HERE, then report back.

 

nv_dispi.inf PEG/Dedicated for Alienware laptops. If you haven't flashed Prema's vBIOS before then just skip that part for time being.

 

 

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 06/09/2016 at 8:13 AM, J95 said:

 

Please follow the instructions HERE, then report back.

 

nv_dispi.inf PEG/Dedicated for Alienware laptops. If you haven't flashed Prema's vBIOS before then just skip that part for time being.

 

 

 

@J95 I am happy to report that it works! I'm running all my games on DX12 now.

Edited by DynamiteZerg
  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have an Asus G73SW   and swapped the GPU  for a  Nvidia GTX 770M

 

i had it working for 2 years (i never changed video-drivers)

 

now that i have to update the video-drivers in order to be able to play Battlefield 1  etc   i ran into trouble.

 

i downloaded the latest nvidia drivers for mobile  372.70.  modded them using the usual way (which worked 2 years ago)

but when trying to install the driver without driversigning enforcement off  i get an error:

 

driver not compatible :grumpy:

 

device-id string:

NVIDIA_DEV.11E0 = "NVIDIA GeForce GTX 770M"

 

these are my hardware id's from devicemanager
PCI\VEN_10DE&DEV_11E0&SUBSYS_11E010DE&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_11E0&SUBSYS_11E010DE

PCI\VEN_10DE&DEV_11E0&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_11E0&CC_0300

 

 

any help would be appreciated,  i can't use my laptop for 2 weeks already

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @J95!

I am reading through some of your posts trying to figure out how to get my modded laptop on. I came across this topic where @DynamiteZerg had success with a GTX980 in a Dell M6800. My situation is similar as I have a M6700 with a GTX 880m but so far no luck with installing the drivers. I am wondering what might be the problem - the OS, the card itself or the platform? Windows 10 x64 shows it as Microsoft Basic Display Adapter, but in GPU-z I can actually see the correct name. Would the above mentioned method work for me as well? If that is so, can you reupload the files (getting error messages)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/14/2016 at 4:11 AM, Knallebal said:

I have an Asus G73SW   and swapped the GPU  for a  Nvidia GTX 770M

 

i had it working for 2 years (i never changed video-drivers)

 

now that i have to update the video-drivers in order to be able to play Battlefield 1  etc   i ran into trouble.

 

i downloaded the latest nvidia drivers for mobile  372.70.  modded them using the usual way (which worked 2 years ago)

but when trying to install the driver without driversigning enforcement off  i get an error:

 

driver not compatible :grumpy:

 

device-id string:

NVIDIA_DEV.11E0 = "NVIDIA GeForce GTX 770M"

 

these are my hardware id's from devicemanager
PCI\VEN_10DE&DEV_11E0&SUBSYS_11E010DE&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_11E0&SUBSYS_11E010DE

PCI\VEN_10DE&DEV_11E0&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_11E0&CC_0300

 

 

any help would be appreciated,  i can't use my laptop for 2 weeks already

 

On 9/20/2016 at 6:54 AM, szumial said:

Hi @J95!

I am reading through some of your posts trying to figure out how to get my modded laptop on. I came across this topic where @DynamiteZerg had success with a GTX980 in a Dell M6800. My situation is similar as I have a M6700 with a GTX 880m but so far no luck with installing the drivers. I am wondering what might be the problem - the OS, the card itself or the platform? Windows 10 x64 shows it as Microsoft Basic Display Adapter, but in GPU-z I can actually see the correct name. Would the above mentioned method work for me as well? If that is so, can you reupload the files (getting error messages)?

 

Use nv_dispi.inf for Alienware Laptops from HERE , please follow the instructions to the letter. Just skip vBIOS flashing.

 

https://www.techinferno.com/index.php?/announcement/4-user-account-promotion-rules-read-before-posting/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you @J95 for replying - one last thing is that I can't access the zip files - it says there is something wrong with my account.

 

edit

Just got the modified INFs and tried your method, but I still failed to install the drivers - the installation program just gave me "failed". I believe the drivers refuse to be installed because there was never meant to be a M6700 with GTX880m combination so there mus be something messed up with hardware id codes. What can I do to install the GPU properly?

 

edit 2

After some additional fiddling around I did install the driver with your method - the GPU is being properly rean by GPU-Z and device manager. Only trouble remains it's usage and switching - it's not working in Furmark or any game that I launch. Why could that be?

Edited by szumial

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi I am new to this world of upgrading laptop graphics. I have ordered a gtx 680m 4gb card to upgrade from hd4870m in M17x r2. Will I need to modify any driver to get the card to work. Also do I need to modify the bios.

 

Current spec.

M17x r2

BIOS version: A10

i7 820QM processor

8gb 1333 MHz ram

2 x HD4870m in CrossfireX

 

Please help me in what all steps to follow to get the card to work...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

 

I have MSI GT70 laptop and i bought  Nvidia GTX 870M into it, i tried a few times to do the modding by my self it didint work for me.

Could you please help me with it? PCI\VEN_10DE&DEV_1199&SUBSYS_10631462

Edited by Meit

Share this post


Link to post
Share on other sites

What about m17x r4 with 765m

And win 10

Edited by Smergubben

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone - i need some help 

 

I have a Msi gaming laptop and i replaced my GTX 780M [faulty] graphics card for another GTX 780M graphics card [bought on eBay 2nd hand]

 

I have Windows 10 64bit and the graphics card is not registering - it shows up as standard display driver 

 

Hardware ID's are

PCI\VEN_10DE&DEV_119F&SUBSYS_05AA1462&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_119F&SUBSYS_05AA1462
PCI\VEN_10DE&DEV_119F&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_119F&CC_0300
 

I have tried using different drives from Nvidia but the installed fails to detect the graphics card.

 

 

Please help :S

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can someone tell me the corresponding ID for a 780M GTX ? The old and the new to remplace. Thx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a suitable modded driver available for an M17x R4 to run an Nvidia 970m?

Are the drivers from Eurocom adequate?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi i have the nv_dispi.inf file from previous driver 381 versions nvidia i would have to put it in new revisions 384 or higher for my 980m in alienware m17x r4 thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/23/2017 at 8:22 PM, Madoka G said:

Is there a suitable modded driver available for an M17x R4 to run an Nvidia 970m?

Are the drivers from Eurocom adequate?

 

Thanks

Yes i tried Eurocom drivers but it's older version at moment.

try to replace first information about nv_dispi.inf so replace new line to old line in old file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.