Jump to content
Review: E-Win Champion Series Gaming Chair Read more... ×
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y410p / Y510p - unlocked BIOS / wlan whitelist mod / vbios mod

Recommended Posts

its only the wifi card (some fcc issue).

I succesfully replaced my ssd (with a m2 128gb) and ram (used to be 8, now i have 16gb) and ditched the hdd and swapped it with a 480gb samsung ssd).

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I have a VERY special scenario y410p, and I'm looking for some input. My laptop is a nearly August 2013 y410p on 1.07 BIOS with single 750m. I just recently bought one of the GT755M5s from Lenovo when they were only $99, and modified the hardware straps and BIOS so that it could be recognized in my y410p as a 750m.

SLI is working great. It's a 750m SLI'ed with 755m->750m downgraded Ultrabay card.

Does this 1.07 BIOS mod allow for SLI? If so I noticed that there is a notice for SLI users to reflash their Ultrabay... however I'm a 750m user using a hax0r'd 755m.

I just want undervolting really. Not too worried about the whitelisting. My laptop is throttling excessively while playing games and it is unacceptable.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can the modded bios allow you to turn off a PCI slot? I'm looking to disable the ultrabay graphics without physically removing the card.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SO, people never found out how to solve the "Sleep mode" problem did they?

Also, how do you revert back to original "un-modded" BIOS?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am currently on v1.10 with the bios mod (for my 7260AC card) and want to upgrade to v2.7 but can't for the life of find a download link for it. Where is everyone getting v2.7? This is for a y410p btw.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am new to this and I was wondering, will I be able to flash the stock bios back onto my computer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will be flashing my bios in a few days (once I get some free time) so that I can upgrade that terrible wireless card. However, I was also wondering if you are able to reflash the bios to stock.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone know have knowledge where can I get the whitelist or tell me if bcm94313hmgb will work on y510p?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a moddified vBIOS for Windows 8.1 for the 750m Ultrabay card? Right now the onboard card is stock clocked at 1058 MHz and the Ultrabay is clocked at 941 MHz. However when I use GPU-Z sensors, it says they are both running at 1058 MHz. Not sure what to believe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, I also have Lenovo Y510p,.May I disable optimus for internal gpu 755M with unlocked bios?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can't wait till my 7260 ac comes in so I can replace this 2230. My speeds and reliability are terrible.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a place with all of the y410p BIOS versions? Can someone post that link? I know several other people are looking for it as well....

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a god sent! Thanks so much! I'm trying to upgrade my stupid N2230 network card. Got the N7630 but got hit with the stupid Bios message: The network card is unauthorized. Thanks so much guys!

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-26846-14494997755602_thumb.png

Please help!! Why do I keep getting this error?? I'm running this with the Administrator account with the cmd in Administrator privilege. But I keep getting this error no matter what I try? What am I not getting? Am I missing a step? I can't get this to work so I can't get a backup of the bios to mod it. Please help. T_T

I have a Lenovo Y410p with Bios version 1.07. It originally came with Windows 8, which I then quickly proceeded to downgrade to Windows 7 Professional.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay for some reason my cmd.exe seems to be the problem... (I disabled the AV software, disabled UAC + registry).

So I decided to use powershell. Powershell was able to do the backup.bat with: "start backup.bat" so yay! I got a bios backup and went on to modifying it.

NOW. The problem is I can't flash it. I tried flashing with the script provided on the powershell, and it doesn't like it. And then I tried it with "start" and it doesn't get the -bios argument. Then I went to the cmd and I got the same damn Error 284: Fail to load driver (PCI Express) Tools need to run with administrator privilege account.

What the hell? What is wrong with my cmd???

post-26846-14494997759499_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay figured it out. If you're running into trouble as I did for this whole thing, here's the extra step you need to do.

1. right-click on the fptw64.exe --> go to properties

2. under the general tab --> Unblock if the option is there

3. under the compatibility tab --> check the run this program as administrator box AND also check the box that says Run this program in compatibility mode for: and select your windows os.

OMG. Flash sucessful... let's reboot and see... *fingers crossed*

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm posting this with my new Intel Wireless-AC 7260 card!! WHOOTTTT!!!

Thanks so much for the mods and instructions!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I really thought this was going to be a hassle-free install of an 7260 wifi card but seriously this is becoming a huge pain in the butt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for my absence in this thread, I'll try to catch up on things.

I'm looking for a y410p / y510p serial nr, if anyone wants to help me please send a PM.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sorry for my absence in this thread, I'll try to catch up on things.

I'm looking for a y410p / y510p serial nr, if anyone wants to help me please send a PM.

What serial number do you need I have y510p i can help

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sorry for my absence in this thread, I'll try to catch up on things.

I'm looking for a y410p / y510p serial nr, if anyone wants to help me please send a PM.

how do i use the tool

Share this post


Link to post
Share on other sites
how do i use the tool

1 - read post nr. 1

2 - download tools

3 - follow instructions in post nr 1

What serial number do you need I have y510p i can help

Thank you, appreciate it. Already got what I needed from a different user.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By jcrcarmo
      Hi folks,
        Greetings from Brazil!  Not sure I'm posting in the right place, but I have a question:  how do I find out the brand and model of my BIOS chip without having to open my laptop?  I can't find this information anywhere.  Been searching for days... I have a Lenovo Ideapad 300-15ISK 80RS (motherboard Paris 5A8).  Thanks a lot for your time and help! I really appreciate it!   Best regards,   JC.
    • By GrayCryptoSpordium
      Well everyone...I have a confession to make-I flashed svl7 modified 970m vbios before I wiped my drivers! Everything seemed to run fine, I could game but noticed my clocks fluctuating a bit crazy. Figured I'd try a OC profile in afterburner while running a 27 27 26 26 clock in TS a bit stupid I know. Well 3d mark froze so I did a reboot...Black Screen on startup I heard windows boot so I feared I bricked my card. Tried external monitor..works fine. This is where my stupidity really hit the cosmos. I had another m15x 900p LCD laying around plugged that in. Worked fine back too overclocking bro! Well same thing happened. My profile was not overly crazy as I can remember. But I bricked another screen. Plugged in external monitor everything fine. I was using latest nvidia drivers 436.48 I believe. So I wiped drivers using DDU. Reflashed to stock clevo bios. Tried both LCD again still nothing. Installed old 7970m still nothing. Cleared CMos again nope. Reinstalled 970m with svl7 vbios with newest driver and been gaming on my external monitor. Have done some OC with inspector. Everything seems to work as it should. Temps and performance are great. Did I brick my monitors??? Never heard of this problem. 
    • By Donz7733
      I am planning to get this Charger (170w 20v 8.5a) - https://www.amazon.in/Lenovo-ThinkPad-4X20E50574-170W-AC/dp/B00MLTQ99Y
      &
      the Adapter - https://www.aliexpress.com/item/32975526334.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.27cb747e6TEc28&algo_pvid=a7db42d0-97cb-4a37-be7a-d19c44bddf73&algo_expid=a7db42d0-97cb-4a37-be7a-d19c44bddf73-0&btsid=8d6ee0f9-08e9-4474-b63b-cc751403b4c7&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_60
       
      Will this combination work to run Both GT755m of Y510p?
       
       
      Thanks
       
    • By Diky
      help me to unlock amd-v acer aspire one 725
      it's my vars file
      please..
      vars.rar
    • By Awesome14
      I found this: https://photonicsguy.ca/projects/t530
       
      It's a nice how to on altering the whitelist on the W530/T530 laptop.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.