Jump to content
svl7

Lenovo Y410p / Y510p - unlocked BIOS / wlan whitelist mod / vbios mod

Recommended Posts

Bios 2.07 Y510p intel 7260 working perfectly

Bios 2.07 y410p intel 7260 working wonders expect for the sleep problem when Bluetooth is switched on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does this mod happen to affect the video card fan? I never noticed mine before, but now it seems to always be running

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bios 2.07 y410p intel 7260 working wonders expect for the sleep problem when Bluetooth is switched on.

I think mine is ok. I tried press sleep button. The fan will still work for couple minutes and then my pc goes to sleep (fan off).

check "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power" see if there is "AwayModeEnabled--value=1" delet it.

check powercfg /requests and powercfg /a and see if those are normal

check power setting see if those settings are sleep or "hibernate", if that is what you want.

or disable bluetooth because even open bluetooth it will still lost data during sleeping.

Hope this helps

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anybody know where to find an update from my current BIOS v.1.07 to v 1.10 and what's the difference? I'm planning to unlock it after the update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can the tools provided here work on my Z510 Haswell Lenovo?

I've tried flashing a modded bios either from DOS or from Windows 8.1 with ftp/fpt64 and I get Error 280: Failed to disable write protection for the BIOS space!.

I was able to backup my bios.

Nobody was able to help me yet, any ideas?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello svl7!

I recently bought a y510p, and have been tinkering around with it in my free time. I see recently you added support for versions 2.04, and 2.07. Unfortunately, after a disappointing trip to the bios menu I have version 3.07. I can't find official links anywhere from lenovo, but I could certainly make a backup of the bios.

Is is there any chance at getting some help unlocking/un-whitelisting my wireless card on this version? Or is there a safe path to downgrade, and then lock perhaps?

Any help you could provide in any way would be extremely helpful as research material is seemingly scarce online.

I've been googling this is different ways for some time, just hoping for an update somewhere.

Kind regards,

Crux

Share this post


Link to post
Share on other sites
Can the tools provided here work on my Z510 Haswell Lenovo?

I've tried flashing a modded bios either from DOS or from Windows 8.1 with ftp/fpt64 and I get Error 280: Failed to disable write protection for the BIOS space!.

I was able to backup my bios.

Nobody was able to help me yet, any ideas?

Thanks!

Nope, that will require a separate mod, but according to the error you get it will most likely not be possible for your system, unless you buy a bios chip with a modified bios on it.

I don't recommend you to flash BIOS of different laptop.

Me neither. It definitely won't work in this case.

Hello svl7!

I recently bought a y510p, and have been tinkering around with it in my free time. I see recently you added support for versions 2.04, and 2.07. Unfortunately, after a disappointing trip to the bios menu I have version 3.07. I can't find official links anywhere from lenovo, but I could certainly make a backup of the bios.

Is is there any chance at getting some help unlocking/un-whitelisting my wireless card on this version? Or is there a safe path to downgrade, and then lock perhaps?

Any help you could provide in any way would be extremely helpful as research material is seemingly scarce online.

I've been googling this is different ways for some time, just hoping for an update somewhere.

Send me a copy of your bios and I'll mod it as well.

Are there any differences in the version 1.7, 1.9 and 1.10?

Yes of course.

Share this post


Link to post
Share on other sites

svl7, are you also planning to modify the VBIOS of Ultra Bay 750M graphic card? I mean the new VBIOS released by Lenovo few weeks ago to fix no SLI problems under Win 8.1. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good afternoon,

I am new to this forum, but I think I am in the right place.

I currently have a Lenovo Y510P notebook and I just installed Windows 8.1

Since doing so, the integrated Intel graphics card is taking lead and my nVidia GT 750M card is in the back seat.

This is not making me happy as I don't like having to share resources.

My BIOS is rev 3.07 which crux161 had mentioned earlier.

I would greatly appreciate any help in getting either the integrated video board disabled or the GT 750M as primary.

Cheers,

D

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the haste of being so ready to mod this system, I find myself making armature mistakes. The version I have is 2.07, (74CN41WW) Rev3.7 is the InsydeH20 util. I just have to get my wireless card (Broadcom for hackintoshing like my old mbp 8,1). I've found a lot of good information and when I can scrape together some cash, you guys will certainly get something donated.

Thanks for your quick reply and for the 2.07 release :) I just need to contribute a little and I'll be able to take part in the un whitelisting process and get my install of mavericks online! OS X apparently hates intel wireless cards... And yet Bluetooth, built into the same hardware as the wifi, worked out of the box with zero configuration on my part... But I digress. Thanks again!

kind Regards,

crux

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello svl7!

Unfortunately my y510p has bios version 2.02..

Can you help me by adding v2.02 support to the tool? Or is it possible that I update my current bios to a white-list-tool friendly version?

Thanks! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dmgloden

No worries! You IGU is by default, disabled! Windows runs on the first 750m card that you can't remove. If you're having an issue activating SLI there is an update in the lenovo forms where moderators in line with tech support first released the fix for windows 8.1. The issue is that when the new driver (anything newer than the release in sometime this last April) would break SLI functionality. After many complaints on the forum, they released new drivers and specifically -- this is Key -- a VBIOS update for the ultrabay 750m card which wasn't receiving the intended VBIOS update that apparently was already performed on the internal dedicated 750m. I don't understand how that works entirely, but for SLI to function I know the cards usually need to be the same so maybe the different VBIOS created an issue in windows 8.1.

Performing the steps listed on the site I was able to restore SLI with the ultrabay card in windows 8.1 pro. I'll edit try to get the link up here if you can't find it on their forums. A lot of people are having trouble with the fix, but it was pretty simple for me — I mean, you unzip a file, run a bat, and click y, then restart lol.

Sent from my iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great work ! i'll donate as soon as i have it up and running i have a Killer 1202 that i really really want to install. I simply can't understand why the would put in a lousy wireless card in a gaming laptop !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello svl7!

Unfortunately my y510p has bios version 2.02..

Can you help me by adding v2.02 support to the tool? Or is it possible that I update my current bios to a white-list-tool friendly version?

Thanks! :)

Are you sure it's 2.02 and not just the utility, if it's true svl7 needs a copy of your bios. He have written a nice guide on the first page.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@crux161

So I would agree that my IGU was disabled when I was running Win 8 Pro, but not in Win 8.1 Pro,

I am not sure how or why, but if you take a look at my attachments, I think you would agree that the IGU is most definitely not disabled.

Note that these are not with my second SLI GPU in the system.

I will gather that information when I get home to my second GPU.

Cheers

post-19691-14494996394026_thumb.jpg

post-19691-14494996394471_thumb.jpg

post-19691-14494996394922_thumb.jpg

post-19691-14494996395336_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are you sure it's 2.02 and not just the utility, if it's true svl7 needs a copy of your bios. He have written a nice guide on the first page.

post-17359-14494996395921_thumb.jpg

I'm afraid not.. And this is also what it says at the bios screen.

Anyway.. My bios backup is send via PM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe you should remove the bios from here and send it personally it contains your windows key.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for all your work!

Do you know if there's a hidden option to enable/disable SLI on the ultrabay or it should be plug and play?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Diky
      help me to unlock amd-v acer aspire one 725
      it's my vars file
      please..
      vars.rar
    • By Awesome14
      I found this: https://photonicsguy.ca/projects/t530
       
      It's a nice how to on altering the whitelist on the W530/T530 laptop.
    • By 9vul14
      Hey allI, I need help  with modding my BIOS. I was wondering if anyone could help me mod my BIOS to unlock the 'Advanced' tab which I don't have on my InsydeH20 F.52 Rev 5.0 Bios? Thanks so much and I look forward to your response! Laptop: HP Pavilion x360  ba109tx
       
      Specs: 
      i7-8550U
      Nvidia Geforce 940MX
      Intel(R) UHD Graphics 620
      12GB DDR4-2400 SODIMM RAM
      128GB SSD, 1TB HDD
       
      Laptop Product Page: https://support.hp.com/gb-en/document/c05650773
      Vanilla BIOS: https://support.hp.com/sg-en/drivers/selfservice/hp-pavilion-14-ba100-x360-convertible-pc/16851098/model/18161600
    • By Kunal Shrivastava
      Hi guys, I am the proud owner of a Clevo p775dm3-g notebook purchased from azom.systems (authorized Clevo reseller in India, Model rebranded as Azom Legion-17.3 inches). Here are my specs:

      Core i7 7700 (non-K version): undervolted by 110 mv and turbo boost disabled in BIOS- machine uses prema mod BIOS.
      GTX 1080: undervolted by 100 mv on all frequency steps using MSI afterburner voltage/frequency curve editor. clocks are untouched.
      16 GB DDR4: Cant remember clocks.
      1440p 120 Hz screen: No tinkering done to refresh rate.

      CPU has been delidded and repaste has been done on both CPU/GPU dies with gallium based TIM-Coolaboratory liquid ultra if I recall correctly.

      My issue is GPU hitting max temp limit of 90 degrees while playing DOOM and framerate drops from 110 avg to mid 60s-70s with horrible stuttering- this is thermal throttling for sure.

      System was running beautifully after repaste at 86 degrees max/ 77 degrees average at 100 percent fan speed. A month later I decided to see how much further I could push the system and ended up undervolting the CPU/GPU and RAM even further. The RAM undervolting part didnt work as well as I'd hoped, and I ended up resetting the BIOS to undo everything and reapply the previous setting (-110 for CPU with turbo boost disabled.) 

      I noticed that immediately after BIOS reset, both my CPU and GPU temps were 5-10 degrees higher even with the undervolt/underclock applied. Also, I think the fans were a bit louder before I reset the BIOS which leads me to believe that for some reason the fans are now capped at 80% max fan speed. There doesnt seem to be a fan speed selector in the BIOS or anywhere else so I cant say for sure whether this is a fan related issue or something else.Before the reset I could override the BIOS setting and set the fans to 100% by pressing fn+1, could I have done something to that setting after resetting the BIOS ? I dont think I have damaged the CPU or GPU as temps are holding fairly steady at 90-91 degrees and laptop doesn't shut down while gaming.

      If I have overlooked something or if anyone reading this has any solution help would be greatly appreciated.
      All settings/drivers/windows version/app version are exactly the same before and after BIOS reset.
    • By BAKED
      BAKED BIOS FOR TM, KM, DM, P6, P4 SERIES with most menus and options unlocked.
       
      THESE BIOS MODS ARE ONLY FOR PEOPLE WHO KNOW WHAT THEY ARE DOING!
       
       
       
      NEW:
      I'VE BEEN BUSY WITH SOME STUFF PLUS MY SYSTEM HASN'T BEEN WORKING FOR SOME TIME BUT I SHOULD BE ABLE TO CONTINUE MY WORK SOON 
       
      I'M CURRENTLY WORKING ON V3.0 WHICH WILL INCLUDE UPDATED UEFI DRIVERS, MICROCODE BIOS SCREEN SHOT SUPPORT AMISCE SUPPORT(For some models) PLUS MORE. 
      I'M ALSO WORKING ON MODS FOR OTHER MODELS TOO.
      ALL TM, KM AND DM SERIES ARE V2.0 AND NOW HAVE WINDOWS FLASHER INSTEAD, JUST EXTRACT AND RUN FLASH.BAT
       
      WARNING! BIOS FLASHING IS RISKY SO MAKE SURE YOU KNOW WHAT YOU'RE DOING BEFORE PROCEEDING. 
      FLASHING THE WRONG BIOS OR INTERRUPTING THE FLASHING PROCESS WILL BRICK YOUR SYSTEM! 
      USE AT YOUR OWN RISK!
       
      TM, KM AND DM SERIES
       
      P6 AND P4 SERIES
       
      INSTRUCTIONS
        IF YOU LIKE MY WORK FEEL FRE TO BUY ME A COFFEE   ENJOY!
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.