Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y400 / Y500 - unlocked BIOS / wlan whitelist mod

Recommended Posts

1 hour ago, /titanium said:

Is this compatible with my Y500 i5/750m (without SLI)?

Yes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 22/09/2017 at 6:02 PM, virtualsurround said:

I'm buy on amazon an ssd msata( 850 evo) i need unlock the bios or it work with original bios(1.05) ? Thx

 

No you need to buy a 42mm SATA M.2 NGFF SSD (ie M.2 2242).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quote: To make things easy paste your 'fptw64' folder in C drive. The directory will now be c:\fptw64. Open command prompt as administrator (important).


Type

cd c:\fptw64\

and then

fptw64.exe -d biosbackup.bin -bios

 

It will start backing up and the newly generated biosbackup.bin found in the fptw64 folder will be your bios backup.

 

I tried this method.

The first part was OK cd: cd c:\fptw64\

the second part was rejected as it's not a cmdlet, function. script file or operable with lots of red stuff

Thumbs Up

My system is IdeaPad Y500 with 2 Nvidia 750m 2G graphic cards. One card is soldered to the Intel graphic card and the other is removable. The Bios version is 2.03.

I want to remove one of the Nvidia card and add a powerful external GPU for better gaming.
Before I commit to buying the new card:
Can the 2.03 Bios version accept the external card or do I need to flash the Bios?  

Share this post


Link to post
Share on other sites

need to unlock the whitelist to upgrade the wireless card on an IdeaPad Y500 nvidia 750m laptop.

can someone help?

 

Thumbs Up

Share this post


Link to post
Share on other sites

My BIOS says REV. 3.7
That means i cannot unlock this sh*t ??
I rly wanna oc the gpu as it has like atleast 35C headroom overclocked already to the max. Which is +135 on the core. And also i have 500+ on the memory.
The games i play dont supp sli so my sec 650m just sitting there doin jack sh*t... So yea i neeeeeed to OC it daaang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NEver mind i'm an idiot i didnt know i have to check it in DXDIAG the actualy version. v2.04 Ait. Hopefully i got this now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I have lenovo with I7-3630qm and solo GT750M , bios 3.7. I have not found anywhere how to flash this version. show me please where to look. Can I do this ??? or is my BIOS version not suitable for this?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i encountered "error 200" when running backup bios tool.   I tried running fpt_dos and i tried fpt_w64.  I got the same error both times.

How do i get around this error?   I am running V2.04 BIOS .

I also could not create the DOS boot USB by the method described here.   I had to use rufus instead and from there i tried to furn fpt_dos to create by "bios backup" witch failed.

 

 

5a775a94bbf5f_FileFeb04111950AM.thumb.jpeg.f9550b9930942dc97a2c0702b2221cf5.jpeg

 

Edited by andreszzo
add information

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/26/2018 at 11:10 AM, faruqx said:

how i can download this files ?

You need to either pay membership, or make more than five posts and you will be unlocked after a week by a moderator.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/18/2017 at 6:29 AM, Klem said:

Yes.

Hello,

i encountered "error 200" when running backup bios tool.   I tried running fpt_dos and i tried fpt_w64.  I got the same error both times.

How do i get around this error?   I am running V2.04 BIOS .

I also could not create the DOS boot USB by the method described here.   I had to use rufus instead and from there i tried to furn fpt_dos to create by "bios backup" witch failed.

 

Please help.

 

File Feb 04, 11 19 50 AM.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, andreszzo said:

Hello,

i encountered "error 200" when running backup bios tool.   I tried running fpt_dos and i tried fpt_w64.  I got the same error both times.

How do i get around this error?   I am running V2.04 BIOS .

I also could not create the DOS boot USB by the method described here.   I had to use rufus instead and from there i tried to furn fpt_dos to create by "bios backup" witch failed.

 

Please help.

 

File Feb 04, 11 19 50 AM.jpeg

Hi!

Send me your file backup of bios via PM.

For creating backup of bios use attached program. Extract  attached archive directly on the Desktop and run the program as Administrator (right click mouse). Program will create archive "results" directly on the Desktop. Send me this archive "results" via PM, or upload it to any fileserver and send me the link.

https://www.sendspace.com/file/mxoavw

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know it's been a few years, but I'm currently running a y500 with a v2.04 BIOS and a locked wlan card. Anyone know where I can get an active link for an unlocked BIOS or if I am able to go back to v2.02 w/o bricking the system?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/4/2018 at 10:15 PM, Klem said:

Hi!

Send me your file backup of bios via PM.

For creating backup of bios use attached program. Extract  attached archive directly on the Desktop and run the program as Administrator (right click mouse). Program will create archive "results" directly on the Desktop. Send me this archive "results" via PM, or upload it to any fileserver and send me the link.

https://www.sendspace.com/file/mxoavw

Hi,

I downloaded the program and this error now.   I did run it as administrator and nothing.    Is there any other way?

 

Error.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, andreszzo said:

I downloaded the program and this error now.

Do not pay attention to errors, just let the utility completely finish its work.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Dr_Cachetes
      Hello everyone, it is 2020 and i've been looking literally EVERYWHERE for a modded vBios for an Asus G751jy (980m 4gb) to unlock voltage control above 25mV, can someone help me?
      I've seen people have been linking the mod so here's mine, latest 213
      GM204.rom
    • By Klem
      Hi,
      In this thread you can post your requests for AMD-V unlock on ACER E5-553G and same laptops with AMD CPU's, for example Acer Aspire E15, Acer Aspire E5-523G, Acer Aspire E1-522, Acer Aspire E1-420, Acer Aspire E5-421, Acer Aspire V5-123, and etc.
       
      Now we can unlock  AMD-V function for virtualization support. In general, this method described in the article on this link: http://www.geektech.co.nz/how-to-unlock-...enovo-y700
      This way requires Windows as a system because  some tool works only in Windows.
       
      Download this tool: https://drive.google.com/file/d/0B4NHIBM...RtQXM/view
      Extract the archive H2OUVE.rar directly on the Desktop and copy the H2OUVE folder directly on the disk C:\
      Then run the Command prompt as Administrator and execute these commands:
      cd  \
       
      cd  H2OUVE
       
      H2OUVE.exe   -gv   vars.txt

      After each command press the Enter button.
      After that, you'll have the file "vars.txt" in H2OUVE folder.
      Post here this file "vars.txt" or upload it to any fileserver and  send me the link.

      For reference, here's the EFI-table with available settings for this notebook: https://drive.google.com/open?id=0B4NHIB...WI4LW14bE0
      And here's the setting that needs to be changed:
      0x1C40B             Setting: SVM support, Variable: 0xEE {05 91 54 02 55 02 54 00 34 12 EE 00 00 10 00 01 00}
      0x1C41C                 Option: Disabled, Value: 0x0 (default) {09 07 27 00 10 00 00}
      0x1C423                 Option: Enabled, Value: 0x1 {09 07 28 00 00 00 01}
    • By BAKED
      BAKED BIOS FOR TM, KM, DM, P6, P4 SERIES WITH MOST MENUS AND OPTIONS UNLOCKED PLUS OTHER MODIFICATIONS
       
      NEW:
      I HAVEN'T BEEN ACTIVE IN A WHILE BUT I MIGHT FIND SOME TIME SOON TO WORK ON AND RELEASE NEW MODS.
      I STARTED WORKING ON V3.0 A WHILE BACK WHICH WILL INCLUDE UPDATED UEFI DRIVERS, MICROCODE, BIOS SCREEN SHOT SUPPORT AMISCE SUPPORT(For some models) PLUS MORE. 
      ALL TM, KM AND DM SERIES ARE V2.0 AND NOW HAVE WINDOWS FLASHER INSTEAD, JUST EXTRACT AND RUN FLASH.BAT
      WARNING! BIOS FLASHING IS RISKY SO MAKE SURE YOU KNOW WHAT YOU'RE DOING BEFORE PROCEEDING. 
      FLASHING THE WRONG BIOS OR INTERRUPTING THE FLASHING PROCESS WILL BRICK YOUR SYSTEM! 
      USE AT YOUR OWN RISK!
      TM, KM AND DM SERIES
      P6 AND P4 SERIES
      INSTRUCTIONS
       
    • By jcrcarmo
      Hi folks,
        Greetings from Brazil!  Not sure I'm posting in the right place, but I have a question:  how do I find out the brand and model of my BIOS chip without having to open my laptop?  I can't find this information anywhere.  Been searching for days... I have a Lenovo Ideapad 300-15ISK 80RS (motherboard Paris 5A8).  Thanks a lot for your time and help! I really appreciate it!   Best regards,   JC.
    • By GrayCryptoSpordium
      Well everyone...I have a confession to make-I flashed svl7 modified 970m vbios before I wiped my drivers! Everything seemed to run fine, I could game but noticed my clocks fluctuating a bit crazy. Figured I'd try a OC profile in afterburner while running a 27 27 26 26 clock in TS a bit stupid I know. Well 3d mark froze so I did a reboot...Black Screen on startup I heard windows boot so I feared I bricked my card. Tried external monitor..works fine. This is where my stupidity really hit the cosmos. I had another m15x 900p LCD laying around plugged that in. Worked fine back too overclocking bro! Well same thing happened. My profile was not overly crazy as I can remember. But I bricked another screen. Plugged in external monitor everything fine. I was using latest nvidia drivers 436.48 I believe. So I wiped drivers using DDU. Reflashed to stock clevo bios. Tried both LCD again still nothing. Installed old 7970m still nothing. Cleared CMos again nope. Reinstalled 970m with svl7 vbios with newest driver and been gaming on my external monitor. Have done some OC with inspector. Everything seems to work as it should. Temps and performance are great. Did I brick my monitors??? Never heard of this problem. 
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.