Jump to content
Apologies for the spam Read more... ×
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y400 / Y500 - unlocked BIOS / wlan whitelist mod

Recommended Posts

After having a couple issues with my hard-drive this week, I wanted to see if i could upgrade my WiFi card. Doing a bit of googling, I find out about this bios white list. Of course I immediately check to see if there are workarounds and I find this site. So just want to thank svl7 for this topic, at this point I'm just waiting for the promotion system. I'm planning on getting the Intel AC 7260, however I'm just waiting to make sure I can modify the bios first.

Edited by DjSpammer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just successfully flashed laptop. Gonna receive and install AC7260 tomorrow. Hopefully, everything will work out. Thanks svl7.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎25‎.‎06‎.‎2016 at 0:33 PM, MI19 said:

Updated my Lenovo Y500 to the 2.04 mod. Installed a new WLAN Card AC7260.

Now i can't wake notebook from hibernate. Mouse move doesn't work. Pressing a key doesn't work.

Only by pressing the Power Button the notebook wakes up.

Is there somebody else with this problem?

Maybe the bios settings are wrong?

No matter what OS is installed. Fresh Windows 8.1 not working. Fresh Windows 10 not working.

So i Thing the problem is in the bios.

With old original 2.04 wake up from hibernate is working, but not from S5.

Any idea?

Nobody here with wake up problems?

Did wake up work with this bios version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You mean wake from sleep? Never heard of a way up wake from hibernate coz hibernate essentially shuts down the computer but with the exception of saving the whole Windows session to easily resume later.,

Share this post


Link to post
Share on other sites

You mean wake from sleep? Never heard of a way up wake from hibernate coz hibernate essentially shuts down the computer but with the exception of saving the whole Windows session to easily resume later.,

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, jacobspeeds said:

You mean wake from sleep? Never heard of a way up wake from hibernate coz hibernate essentially shuts down the computer but with the exception of saving the whole Windows session to easily resume later.,

I mean suspend to disk (S4) (=Hibernate ).

Normally you can wake up the Notebook by moving the mouse or pressing a key on the keyboard. Also WOL schould work (magic packet). Nothing is working.

I only can wake it up by pressing the power button.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎03‎.‎07‎.‎2016 at 11:14 AM, Daryll said:

Just successfully flashed laptop. Gonna receive and install AC7260 tomorrow. Hopefully, everything will work out. Thanks svl7.

Could you please test if you can wake laptop from sleeping with mouse or keyboard when you have installed the AC7260?

Maybe also WOL?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Needed this currently, the games recently is going heavy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Questions....:

I'm getting my RX 480 tomorrow and need to know if there is a setting I can use to get the laptop to use it only on the internal display. The BIOS options are IGFX, PEG, PCI, and SG. I figured IGFX would be the standard GT750m, and I have a sneaking suspicion that PEG is the ultrabay GPU's option. So would one of these work to get the laptop to use the RX 480 through the WiFI's slot via my eGPU setup?

Also, is there a way to hard reset the BIOS aside from removing the battery incase one of these fails?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys. Got some questions.

 

So I have y500 laptop with gt750m sli.

 

I got to this post, in hopes of fixing my ultrabay gt750m fan to run 100%, which as far as I know, it does not.

 

Heard this solution fixes the issue.

 

But then, most of previous threads until post 75 usually talks about something else, like wifi card.

 

So wanted to ask,

 

1.if this bios flash will make the ultrabay gt750m fan to automatically run 100% when it is needed.

2. will this work with windows 10.

 

 

I currently set the second gpu to max at 85 Celsius degree with nvidia inspector.

 

 

 

Thanks in advance.

Edited by MorrisVentus

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/10/2016 at 10:19 PM, Psyrecx said:

Questions....:

I'm getting my RX 480 tomorrow and need to know if there is a setting I can use to get the laptop to use it only on the internal display. The BIOS options are IGFX, PEG, PCI, and SG. I figured IGFX would be the standard GT750m, and I have a sneaking suspicion that PEG is the ultrabay GPU's option. So would one of these work to get the laptop to use the RX 480 through the WiFI's slot via my eGPU setup?

Also, is there a way to hard reset the BIOS aside from removing the battery incase one of these fails?

 

I am also curious about do this too. Hopefully all I need to do is download the files from this post and unlock my bios and use the EXP GDC adapter. Crossing my fingers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, jakoob26 said:

 

I am also curious about do this too. Hopefully all I need to do is download the files from this post and unlock my bios and use the EXP GDC adapter. Crossing my fingers.


So far I haven't had to change any bios settings. I just had to disable the GT750m in Windows. Otherwise I haven't been able to figure out if there is a way to use the internal monitor without an external one. I think it would be possible with custom drivers, but the videocard disables if an external monitor is not enabled.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Psyrecx said:


So far I haven't had to change any bios settings. I just had to disable the GT750m in Windows. Otherwise I haven't been able to figure out if there is a way to use the internal monitor without an external one. I think it would be possible with custom drivers, but the videocard disables if an external monitor is not enabled.

So I assume you got the EXP GDC adapter or something similar and plugged it into the mPCIE slot, inserted a GPU then connected a monitor and it worked? I was concerned that Lenovo set up a white-list to keep unapproved components from working with the laptop. Do you have a Lenovo Y500 because thats what I have. I'm also on 2.04 for the bios.

Edited by jakoob26

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/31/2016 at 10:04 PM, jakoob26 said:

So I assume you got the EXP GDC adapter or something similar and plugged it into the mPCIE slot, inserted a GPU then connected a monitor and it worked? I was concerned that Lenovo set up a white-list to keep unapproved components from working with the laptop. Do you have a Lenovo Y500 because thats what I have. I'm also on 2.04 for the bios.


Yes, I'm on a Y500. I do have the modded bios though, because unmodded one will stop you. I have the modded 2.04.

Edited by Psyrecx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could this mod be used to possibly make a ram setup work that doesn't work under stock settings? I got 2 1866 corsair vengeanaces but they only work if I leave a stock 1600 ram inside along with one of the new ones. If I could change something in the bios to get the 2 1866s working together that would be swell.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any reason as to why I am unable to access the content? Whenever I click on the link it gives me an error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have 2 questions:

The First One:

I still remember that back to the days that Win8.1 came out with WDDM1.3, SLI just failed with newest Nvidia Driver at that time, cuz the new Nvidia Driver CANNOT modify the VBIOS on the 2nd Card to support WDDM1.3. And we can only Update VBIOS version to the one end with '3A' to solve this problem perfectly. But I just noticed that someone has successfully flashback the VBIOS on the 2nd Card to the version end with '33'. And he's not saying that there's any problem with SLI. So does it confirmed that SLI works perfectly with both 1st & 2nd Card flashed modified VBIOS version end with '33' on newest Win10, newest Nvidia Driver, UEFI???

I Also remembered that BEFORE the version '3A' came out, we have to use old driver to enable SLI on Win8.1, but it won't perform perfectly on some games such as DOTA2, but on others games it seems no problem at all. 

So is there anybody can confirm that double '33' version modified VBIOS performed perfectly on DOTA2, Win10 RS, newest Nvidia driver?????

I asked one of my friends who knows a Lenovo customer service guy, and he just told me that it's impossible to enable SLI without the '3A' version on any windows version after win8.1.

So, is there anyone have a modified '3A' version 4 the 2nd Card?????

 

The Second One:

I wanna know is there any chance to remove the whitelist on UltraBay interface just like the one on Mini PCI-E interface???

If there's any one can do it, PLZ pay attettion to the other topic named 'Y510p UltraBay graphics card'.

The author successfully connected an R9 NANO via UltraBay interface with full bandwidth on PCI-E 3.0 x8, and that's freaking AWESOME!!!

But it stuck on some problems too, the system won't start up with ANY Nvidia Card, ANY BIOS version. And it even won't start up with ANY AMD Card on 3.05 or higher BIOS version. Just like there's a whitelist banned the unauthorized devices on mini pci-e.

Since the motherboard soldered a hardware SLI Bridge on UltraBay interface, an unsuccessful trying to Start SLI between a mobile nvidia GPU and a desktop GPU may also the reason. Is there anybody has any idea to solve this problem?????

This solution with UltraBay is just what I'm looking for for many years, I just don't wanna see it failed after waiting 4 years and eventually someone has already made a half success on it.

I truly hope that it can be used on my Y500 and it can connect a Nvidia Card.

Anyone who can solve this problem, I would rather to buy a beer 4 him/her, cuz u guys may have saved a lot of money not only 4 me but also all the Y-series users.

With the x8 PCI-e bandwidth, i think that even connect a Nvidia Titan XP won't suffer from a serious loss of bandwidth, and i7-3630QM, i7-4700MQ etc. r still powefful enough for pc gaming. So that I suppose that Y-series can still fight in next 2-3 years before the CPU powerhouse  or MEM bandwidth gets outta date 4 PC gaming. And it just saved a lot of money which was supposed to be used to buy new desktop CPU, motherboard, memory, etc.

Edited by David 'SOAP' Washington

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello! I'm from Ukraine, so sorry at once for my English...Help me please, I have such a problem here when changing the wireless module: "Unauthorized Wireless network card is plugged in. Power off and remove it". I read Your post, all beautifully laid out. But there is one problem: I can't download the files.Could You send me everything I need to fix this problem by e-mail zoolbeamte@yandex.ru? The laptop I have Lenovo Y500, BIOS v2.04. In advance thank You very much!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for putting this together. Is there another location where the files can be downloaded? Specifically I am looking for the error 104 fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By jcrcarmo
      Hi folks,
        Greetings from Brazil!  Not sure I'm posting in the right place, but I have a question:  how do I find out the brand and model of my BIOS chip without having to open my laptop?  I can't find this information anywhere.  Been searching for days... I have a Lenovo Ideapad 300-15ISK 80RS (motherboard Paris 5A8).  Thanks a lot for your time and help! I really appreciate it!   Best regards,   JC.
    • By GrayCryptoSpordium
      Well everyone...I have a confession to make-I flashed svl7 modified 970m vbios before I wiped my drivers! Everything seemed to run fine, I could game but noticed my clocks fluctuating a bit crazy. Figured I'd try a OC profile in afterburner while running a 27 27 26 26 clock in TS a bit stupid I know. Well 3d mark froze so I did a reboot...Black Screen on startup I heard windows boot so I feared I bricked my card. Tried external monitor..works fine. This is where my stupidity really hit the cosmos. I had another m15x 900p LCD laying around plugged that in. Worked fine back too overclocking bro! Well same thing happened. My profile was not overly crazy as I can remember. But I bricked another screen. Plugged in external monitor everything fine. I was using latest nvidia drivers 436.48 I believe. So I wiped drivers using DDU. Reflashed to stock clevo bios. Tried both LCD again still nothing. Installed old 7970m still nothing. Cleared CMos again nope. Reinstalled 970m with svl7 vbios with newest driver and been gaming on my external monitor. Have done some OC with inspector. Everything seems to work as it should. Temps and performance are great. Did I brick my monitors??? Never heard of this problem. 
    • By Diky
      help me to unlock amd-v acer aspire one 725
      it's my vars file
      please..
      vars.rar
    • By Awesome14
      I found this: https://photonicsguy.ca/projects/t530
       
      It's a nice how to on altering the whitelist on the W530/T530 laptop.
    • By 9vul14
      Hey allI, I need help  with modding my BIOS. I was wondering if anyone could help me mod my BIOS to unlock the 'Advanced' tab which I don't have on my InsydeH20 F.52 Rev 5.0 Bios? Thanks so much and I look forward to your response! Laptop: HP Pavilion x360  ba109tx
       
      Specs: 
      i7-8550U
      Nvidia Geforce 940MX
      Intel(R) UHD Graphics 620
      12GB DDR4-2400 SODIMM RAM
      128GB SSD, 1TB HDD
       
      Laptop Product Page: https://support.hp.com/gb-en/document/c05650773
      Vanilla BIOS: https://support.hp.com/sg-en/drivers/selfservice/hp-pavilion-14-ba100-x360-convertible-pc/16851098/model/18161600
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.