Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y400 / Y500 - unlocked BIOS / wlan whitelist mod

Recommended Posts

14 hours ago, th3xeroeagle said:

My BIOS version is already 2.04 will this mod work? can't find a search button on the forum to see if this was posted before sorry. 

Mine was also already 2.04 worked fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, thementallydeceased said:

Mine was also already 2.04 worked fine.

great thank you for your reply! now waiting for that 5 posts unlock hehe! im doing it mostly for the wifi cause the stock card is really bad

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, th3xeroeagle said:

great thank you for your reply! now waiting for that 5 posts unlock hehe! im doing it mostly for the wifi cause the stock card is really bad

I couldnt wait for it so i paid the $5 bucks for elite member well worth the money , it unlocks so many options and i popped in a dual band intel wifi card and it works awesome!

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, th3xeroeagle said:

My BIOS version is already 2.04 will this mod work? can't find a search button on the forum to see if this was posted before sorry. 

 

Yes it will work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Worked like a charm with one note, "fix for error104" were needed for me,  everything else done without any problem.

 

For the part of creating bootable dos usb - more simpler to use "Rufus" with included FreeDOS, rather than HP util and looking for the dos system files.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, reishin said:

Worked like a charm with one note, "fix for error104" were needed for me,  everything else done without any problem.

 

For the part of creating bootable dos usb - more simpler to use "Rufus" with included FreeDOS, rather than HP util and looking for the dos system files.

the "fix for error104" was need for me as well, i too used rufus :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/6/2016 at 7:06 PM, thementallydeceased said:

the "fix for error104" was need for me as well, i too used rufus :) 

are you on windows 10 or 8.1? 

 

the tools dont work for me on win10 :\ i get errors and i dont even have the backup.bat file

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, th3xeroeagle said:

are you on windows 10 or 8.1? 

 

the tools dont work for me on win10 :\ i get errors and i dont even have the backup.bat file

I am on windows 10 64bit pro , I couldnt find the backup.bat file either go here and download http://rghost.net/56333188   when you run it , it will give you two backup files, the larger one will be your bios backup.

Edited by thementallydeceased
needed more info
  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, thementallydeceased said:

I am on windows 10 64bit pro , I couldnt find the backup.bat file either go here and download http://rghost.net/56333188   when you run it , it will give you two backup files, the larger one will be your bios backup.

thanks for your help again! i just did it and it was successful :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have another question about flashing this bios. As all the y500 came pre-installed with Win 8; Is there an issue with flashing the bios after reformatting and installing a clean Win 7 version? 

Are there any other issues or items that should be noted before flashing this modded bios?

 

On 04/01/2016 at 3:33 PM, thementallydeceased said:

I couldnt wait for it so i paid the $5 bucks for elite member well worth the money , it unlocks so many options and i popped in a dual band intel wifi card and it works awesome!

I think you just persuaded me to do the same! After spending a few bucks on a few parts, $5 won't hurt! LOL.

 

Which card did you install? I have an INTEL 7260 ready to be popped in again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, bbumeri said:

I have another question about flashing this bios. As all the y500 came pre-installed with Win 8; Is there an issue with flashing the bios after reformatting and installing a clean Win 7 version? 

Are there any other issues or items that should be noted before flashing this modded bios?

 

 

There would not be an issue with windows 7 being installed. however , your bios settings may change so if windows 7 no longer boots it may have re enabled the options for windows 8.  I doubt you have anything to worry about if, it no longer boots just reply to the forum ill see how i can help.

5 minutes ago, bbumeri said:

I have another question about flashing this bios. As all the y500 came pre-installed with Win 8; Is there an issue with flashing the bios after reformatting and installing a clean Win 7 version? 

Are there any other issues or items that should be noted before flashing this modded bios?

 

I think you just persuaded me to do the same! After spending a few bucks on a few parts, $5 won't hurt! LOL.

 

Which card did you install? I have an INTEL 7260 ready to be popped in again.

I installed the same intel 7260. and no $5 dont hurt at all i spend more on food. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excited to give this a go!!! Cannot believe Lenovo never lifted the BIOS Wireless Card ban via BIOS update....

 

Thank you svl7 for putting this together!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, thementallydeceased said:

 

There would not be an issue with windows 7 being installed. however , your bios settings may change so if windows 7 no longer boots it may have re enabled the options for windows 8.  I doubt you have anything to worry about if, it no longer boots just reply to the forum ill see how i can help.

I installed the same intel 7260. and no $5 dont hurt at all i spend more on food. :)

I spent the 6$ like you and boom up and running with my intel 7260! I will have to give up subway for a day I guess :) 

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am I the only one who cant download the modified vbios for the second graphic card? It just says error 404 :dread:

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Aspire said:

Am I the only one who cant download the modified vbios for the second graphic card? It just says error 404 :dread:

I am able to download the files fine, are you new? if so see this post. https://www.techinferno.com/index.php?/announcement/4-user-account-promotions-please-read/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, i´m new here and i´ve an other Question... is here a List to find, which Cards works fine in y500? Sorry for my bad english.

Thank´s for Help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, ConnyESW said:

Hello, i´m new here and i´ve an other Question... is here a List to find, which Cards works fine in y500? Sorry for my bad english.

Thank´s for Help.

welcome , if you wish to bypass the wait time you can spend $6 and be able to get the files you need https://www.techinferno.com/index.php?/store/      i do not know of a list to which shows what cards will work however, the intel 7260 is a dual band card and works great!! i highly recomend getting that one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, thementallydeceased said:

I am able to download the files fine, are you new? if so see this post. https://www.techinferno.com/index.php?/announcement/4-user-account-promotions-please-read/

I  am not a new user (I'm promoted) and if I click on the link for the vbios:

https://www.techinferno.com/attachments/lenovo-ibm/6933d1365968131-y500-y400-sli-650m-80.07.27.00.33-oc.rom.zip

It says "404 Not Found" Any Ideas? :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Aspire said:

I  am not a new user (I'm promoted) and if I click on the link for the vbios:

https://www.techinferno.com/attachments/lenovo-ibm/6933d1365968131-y500-y400-sli-650m-80.07.27.00.33-oc.rom.zip

It says "404 Not Found" Any Ideas? :/

This is very strange when i click on the link you posted it gives me a 404 error when i click on the link on page 1 it downloads the file with no issue. https://www.techinferno.com/applications/core/interface/file/attachment.php?id=5222   <when i click this link it downloads the file fine as well. does this link work for you?

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, Aspire said:

I  am not a new user (I'm promoted) and if I click on the link for the vbios:

https://www.techinferno.com/attachments/lenovo-ibm/6933d1365968131-y500-y400-sli-650m-80.07.27.00.33-oc.rom.zip

It says "404 Not Found" Any Ideas? :/

 

Files been replaced. Please use the report function if you discover any more broken links.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By sam@83
      Hello !
      I tried a tutorial on the forum to remove the supervisor password on a X260 thinkpad but the winbond 25Q128FVPQ chip is not recognized with the programmer CH341A and ASprogramer (does not detect automatically and not manually). Plugged into the motherboard with a soic8.

      Can you help me with detection?
      Can I find the password with the software or do I have to write it?
       
      Thank you so much !!!
    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo ThinkPad T440p / T440s / T540p.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, then you can post your request in this thread.
      Important!
      For creating bios backup and to flash bios mod, you must use any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip!
       
      Just dump your Bios using any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip, then post it in this thread or upload it to any fileserver and send me the link.
       
       


       
       
    • By Cubitci
      To install the unlocked bios, I prepared and booted a freedos usb. I start the installation by typing flash.bat but every time I get the following error: Error 28: Protected Range Registers are currently set by BIOS, preventing flash Access. Please contact the target System BIOS vendor for an option to disable Protected Range Registers.
      How can i solve this problem ?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.