Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y400 / Y500 - unlocked BIOS / wlan whitelist mod

Recommended Posts

Hi guys, Instructions for flashing a modified version can work on a Lenovo G500 too ?

This mod is for Y500/Y400 only

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I'm on 2.4 now, can I just flash the BIOS or do I have to downgrade the BIOS or sth?

Share this post


Link to post
Share on other sites
So I'm on 2.4 now, can I just flash the BIOS or do I have to downgrade the BIOS or sth?

You can apply the mod to 2.04 just fine

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm looking to unlock the bios mainly to change the wifi card. It keeps a connection, but it randomly starts to have lag and the ping rate skyrockets. Is this the issue others are having with the 2230 card with the y500?

Share this post


Link to post
Share on other sites

does anyone have the same problem as I did?

Bluetooth[default wifi card] is sometime undetected in windows when boot password in bios is enabled.

Share this post


Link to post
Share on other sites
does anyone have the same problem as I did?

Bluetooth[default wifi card] is sometime undetected in windows when boot password in bios is enabled.

nevermind.

problem still persist after password was removed.

solved by replacing wifi card.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I want flash the y500 bios 2.04 without the white list. I have a Y500 with a single 650m gpu that I use for CUDA. I blew away the Windows 8 as soon as I turned it on. At the present time I running Fedora 22 x86_64 and want to replace the 2200 with ac7260. I assume I can use Freedos and the tools provided here for this task. Is there anything else I need to know?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another issue I've discovered is that my bios is 1.03. Does this mean that I have to update with stock bios before applying this one?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have made bootable usb drives with freedos and they disappear. I have even used a bootable usb that had another os on it. Why do they keep disappearing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I finally figure out the bootable usb. I boroughed a friends windows 8 box and used diskpart to make the usb bootable. Formated it in ntfs and used bootsect -f N60 F: (the letter that's appropriate to the drive you are working)💻 Install Windows 7 from a USB drive the very easy way - Bootable USB | Bootable USB This what I used. If it don't work, I take no responsibility for your actions. Whatever you do, remember xcopy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I was partially right. With the new usb setup, I still had to change the bios to legacy from EFI. So this also explains the disappearing usb. The Windows setup is great if I want to install windows. If another os is installed it will not boot into dos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you mate, I have flashed it succesfully and enjoying high speed. Second GPU's bios is also supported in Windows 8.1 now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can someone please post a copy of the 2.04 bios bin file. My y500 will not run the backup.bin. It says it is incompatible due to being a 32 bit program on a 64bit os if anyone has ideas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi i just wonder if i can use the mini pcie SSd port on lenovo y400 for the egpu i know there are 2 pcie in this laptop one for wlan and the other for ssd or it is whitelisted to. ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intel ® Flash Programming Tool. Version: 8.0.10.1464

Copyright © 2007 - 2012, Intel Corporation. All rights reserved.

Platform: Intel® HM76 Express Chipset

Reading HSFSTS register... Flash Descriptor: Valid

--- Flash Devices Found ---

Error 103: There are no supported SPI flash devices installed. Please check connectivity and orientation of SPI flash device.

Share this post


Link to post
Share on other sites

One more question I have Windows 10 on my lenovo Y400'll have a problem when performing flash bios mod 2.04, the programs you download here are supported?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Will this process also apply to G580? I get error 28: protected range registers are currently set by bios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So NO one even bothered to help me solve my issue... But its cool, I got it sorted out by myself. I have a another question that the helpful people can once again ignore. Can someone tell me how to flash a higher default clock settings to my internal gpu? (I have the secondary 750m gpu from a 510p in my 410p and its working fine)

Sent from my SM-G920I using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I have Y500 and I use Energy Management battery gauge reset :confusion::confusion: and now my notebook doesn't recognize my adapter without remove the battery. My notebook's warranty period is over so Lenovo Support tell me that Energy Management can't affect your motherboard. I can't convince them this issue they are far away from support. They offered me service without warranty I don't want to pay anything because of Lenovo's problem. Is there anything I can do without changing motherboard like bios downgrade, modded bios or fix tool for that problem? Please help for me for that problem Lenovo Turkey support sucks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys i have having an issue with my Bluetooth and the Intel AC7260.

I have also tried a bigfoot 1202 with the same results.

The problem i am having is every morning when i start up Bluetooth it does not start, but i can do a restart and its there. Seems something is not working right in the BIOS, if i go back to stock and my 2230 card it works every time..

Currently i am running 2.04, but i have tried 2.02 with the new bios fixer tool, but it always comes back as 2.04, so im not sure if i am actually on 2.02 or not.

Am i missing a setting or something in the new bios? This one has me confused!

Thanks,

Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think everybody has the same issue with any Bluetooth module and the modded bios. If you find a solution please let us know. I feel like I have tried everything.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By PepoJ
      Hello there!
      I am new on the forum. I'd need some help. I own a lenovo ideacentre t540-icb g, and i would need to unlock all the options in my bios, especially overclocking and thermal configuration. I tried with both amibcp and mmtool, but i didn't succeed (Error 18).
      I wonder if you could help me or give me some advice.
      Thanks in advance.
    • By thinkdad
      Hi,
       
      I need help in fixing my Thinkpad.

      I just got a T440p yesterday. It was working perfectly until the following:

      I reinstalled Windows and then I installed Vantage.

      I installed all the latest drivers.
      I also choose to install the bios update. The bios update ran in Windows and it asked me to restart. After restarting, the screen was blank. I tried powering it off and on and I saw the Thinkpad logo but after that the screen was blank.

      I tried powering on and off again and there's no Thinkpad logo now and the screen is just blank with the green power on. No sound, no nothing.


      Here's what I tried:
      Pressing the power button 10 times and then holding it for 30 seconds. Unplugged and battery is detachted Detached the CMOS battery and the reattached it Removed the ram, harddisk and optical disk drive. Attached the battery and inserted the charger. I turned it on and there was a couple of beeps Tried pressing FN+R and created a bootable USB I'd like to ask: How do I fix this? What do I need to do?
      Can I reflash the bios in some other way? Do I need to buy a new motherboard? Will this solve the issue? It's my first thinkpad and I'm really excited but I was bummed out that this happened. Can you please help me?

      Thanks in advance!
    • By pippocarlot
      Hello everyone! I am looking for an answer to a problem I cannot find a solution to ... I purchased an Amd wx 4150 MXM GPU module su e bay to upgrade my HP 8570W Mobile Workstation which is currently equipped with a Fire Pro M4000. Once the new GPU has been installed, the PC screen no longer turns on but works only with external monitors connected via the docking station. The same happens once the drivers are updated! If I put the old card back on, the integrated monitor starts working again ... How can I fix it?
    • By Swick1981
      Bios Release Version – v2.0.0
       

       
      Updated or Modded Items:
      A11 UNLOCKED BIOS FOR m18Xr2 (UNLOCKED BY SVL7 AND FULL CREDIT GOES TO HIM FOR UNLOCKING!)
      SVL7 Also created the PRR2.EXE tool that allows you to flash the new bios by unlocking it.  (FULL CREDIT GOES TO HIM FOR THAT FILE PRR2.EXE)
       
      Here are ALL the things I've added, modded, and enhanced on this bios -
      I've added FULL LEGACY SUPPORT ON THIS BIOS with ONE or TWO CARDS (SLI).  You can FINALLY use Win 7 OS on your machine and run the 900 series GPU's! 
      This is a MAJOR breakthrough!
       
      LEGACY SUPPORT Confirmed.  Works with 900 series GPu's in single OR SLI formation Updated the Intel RST Legacy to v12.9.0.2006 (Supports TRIM in RAID0 - CONFIRMED) Updated Intel RST UEFI to v12.9.0.2006 (Supports TRIM in RAID0 - CONFIRMED) Updated the ONBOARD Video Card for the HD3xxx to v2171 - FROM v2132 Updated ONBOARD Video Card for the HD4xxx to v2171 - FROM v2132 Updated the LAN Firmware & PXE Boot from 2.0.5.9 to v2.0.6.6 ADDED NvMe Support for m18xr2 ADDED M.2 support for m18xr2 Updated CPU Microcode to v29 for the 2900 CPU's Updated CPU Microcode to v1c for the 3900 CPU's Updated GOP Driver for Intel Sandy Bridge CPU Updated GOP Driver for Intel Ivy Bridge CPU Updated MAIN GOP Policy module for the m18xR2 Eliminated some code that wasn't used in the m18xR2 Updated CSM Module (v2) Streamline some coding to make mod(s) run a little more efficiently (v2) Added FPARTS.TXT to rar file in v2. (I had forgot to add it in v1) v2.5 to be released shortly.  I've updated a few more modules that I didn't realize could be updated.  (It's only 3 modules, but it's still an update!)   It should be released in about a week.  Hope this helps ya'll!  
      Instructions to flash:
      Use a flash drive to create a boot disk into dos Unzip ALL files into the root of the flash drive (flash.bat, r2final.bin, fpt.exe, flash.bat, prr2.exe, fparts.txt,m18r2.hdr, m18r2.hdr.bin, readmefirst.txt) BOOT INTO DOS – Note, that when you set the bios to legacy in order to boot into dos, you MAY have to reinstall OS!  (Just be prepared to reinstall no matter what) Once you boot into dos, run the file flash.bat It will unlock your bios (THANKS TO SVL7’s BIOS UNLOCKING TOOL – ALL CREDIT TO HIM FOR THIS TOOL!) Let it flash… Reboot your pc, and enjoy the MASSIVE updates!  
      Be on the lookout as I do plan to release newer version with more updates in the future.  However, it wont be for at least a few weeks as I'm now working on legacy support for the m17xR4 and several other systems.  So please be patient!
       
      ENJOY!
       
      Thread link for more information and discussion:
       
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.