Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y400 / Y500 - unlocked BIOS / wlan whitelist mod

Recommended Posts

Hi guys, Instructions for flashing a modified version can work on a Lenovo G500 too ?

This mod is for Y500/Y400 only

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I'm on 2.4 now, can I just flash the BIOS or do I have to downgrade the BIOS or sth?

Share this post


Link to post
Share on other sites
So I'm on 2.4 now, can I just flash the BIOS or do I have to downgrade the BIOS or sth?

You can apply the mod to 2.04 just fine

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm looking to unlock the bios mainly to change the wifi card. It keeps a connection, but it randomly starts to have lag and the ping rate skyrockets. Is this the issue others are having with the 2230 card with the y500?

Share this post


Link to post
Share on other sites

does anyone have the same problem as I did?

Bluetooth[default wifi card] is sometime undetected in windows when boot password in bios is enabled.

Share this post


Link to post
Share on other sites
does anyone have the same problem as I did?

Bluetooth[default wifi card] is sometime undetected in windows when boot password in bios is enabled.

nevermind.

problem still persist after password was removed.

solved by replacing wifi card.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I want flash the y500 bios 2.04 without the white list. I have a Y500 with a single 650m gpu that I use for CUDA. I blew away the Windows 8 as soon as I turned it on. At the present time I running Fedora 22 x86_64 and want to replace the 2200 with ac7260. I assume I can use Freedos and the tools provided here for this task. Is there anything else I need to know?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another issue I've discovered is that my bios is 1.03. Does this mean that I have to update with stock bios before applying this one?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have made bootable usb drives with freedos and they disappear. I have even used a bootable usb that had another os on it. Why do they keep disappearing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I finally figure out the bootable usb. I boroughed a friends windows 8 box and used diskpart to make the usb bootable. Formated it in ntfs and used bootsect -f N60 F: (the letter that's appropriate to the drive you are working)💻 Install Windows 7 from a USB drive the very easy way - Bootable USB | Bootable USB This what I used. If it don't work, I take no responsibility for your actions. Whatever you do, remember xcopy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I was partially right. With the new usb setup, I still had to change the bios to legacy from EFI. So this also explains the disappearing usb. The Windows setup is great if I want to install windows. If another os is installed it will not boot into dos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you mate, I have flashed it succesfully and enjoying high speed. Second GPU's bios is also supported in Windows 8.1 now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can someone please post a copy of the 2.04 bios bin file. My y500 will not run the backup.bin. It says it is incompatible due to being a 32 bit program on a 64bit os if anyone has ideas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi i just wonder if i can use the mini pcie SSd port on lenovo y400 for the egpu i know there are 2 pcie in this laptop one for wlan and the other for ssd or it is whitelisted to. ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intel ® Flash Programming Tool. Version: 8.0.10.1464

Copyright © 2007 - 2012, Intel Corporation. All rights reserved.

Platform: Intel® HM76 Express Chipset

Reading HSFSTS register... Flash Descriptor: Valid

--- Flash Devices Found ---

Error 103: There are no supported SPI flash devices installed. Please check connectivity and orientation of SPI flash device.

Share this post


Link to post
Share on other sites

One more question I have Windows 10 on my lenovo Y400'll have a problem when performing flash bios mod 2.04, the programs you download here are supported?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Will this process also apply to G580? I get error 28: protected range registers are currently set by bios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So NO one even bothered to help me solve my issue... But its cool, I got it sorted out by myself. I have a another question that the helpful people can once again ignore. Can someone tell me how to flash a higher default clock settings to my internal gpu? (I have the secondary 750m gpu from a 510p in my 410p and its working fine)

Sent from my SM-G920I using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I have Y500 and I use Energy Management battery gauge reset :confusion::confusion: and now my notebook doesn't recognize my adapter without remove the battery. My notebook's warranty period is over so Lenovo Support tell me that Energy Management can't affect your motherboard. I can't convince them this issue they are far away from support. They offered me service without warranty I don't want to pay anything because of Lenovo's problem. Is there anything I can do without changing motherboard like bios downgrade, modded bios or fix tool for that problem? Please help for me for that problem Lenovo Turkey support sucks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys i have having an issue with my Bluetooth and the Intel AC7260.

I have also tried a bigfoot 1202 with the same results.

The problem i am having is every morning when i start up Bluetooth it does not start, but i can do a restart and its there. Seems something is not working right in the BIOS, if i go back to stock and my 2230 card it works every time..

Currently i am running 2.04, but i have tried 2.02 with the new bios fixer tool, but it always comes back as 2.04, so im not sure if i am actually on 2.02 or not.

Am i missing a setting or something in the new bios? This one has me confused!

Thanks,

Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think everybody has the same issue with any Bluetooth module and the modded bios. If you find a solution please let us know. I feel like I have tried everything.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo ThinkPad T440p / T440s / T540p.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, then you can post your request in this thread.
      Important!
      For creating bios backup and to flash bios mod, you must use any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip!
       
      Just dump your Bios using any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip, then post it in this thread or upload it to any fileserver and send me the link.
       
       


       
       
    • By Cubitci
      To install the unlocked bios, I prepared and booted a freedos usb. I start the installation by typing flash.bat but every time I get the following error: Error 28: Protected Range Registers are currently set by BIOS, preventing flash Access. Please contact the target System BIOS vendor for an option to disable Protected Range Registers.
      How can i solve this problem ?
    • By Cubitci
      İ'm trying to backup my bios but program shows this error: Error 201: [FPTw.exe] cannot be run on the current platform. Please contact your vendor. And my system is x64 but programs shows System = x32 . How can i solve this error ?
       
      EDİT: Now shows "Error 285: Fail to load driver (PCİ access for Windows). Tool needs to run with an administrator priviledge account." And at the end the system says it cannot find the specified location, and therefore no results. 
       
      EDİT 2: Now shows Error 284 but i cant see text.
       
      ------------------------
      Intel's FPT v.1.0.4.1089
      ------------------------
      System = x32
      Desktop path = C:\Users\Remzi Ince\Desktop
       
      program shows its my desktop path but its not my desktop path. My laptop language is turkish and my desktop path is C:\Kullanıcılar\Remzi Ince\Masaüstü
       
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.