Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y400 / Y500 - unlocked BIOS / wlan whitelist mod

Recommended Posts

Only modified VBIOS for the ultrabay card is needed. Internal card VBIOS is integrated with the main BIOS and cannot be flashed seperately. This does not cause any issues with SLI, as Nvidia states VBIOS version don't prevent SLI from functioning.

Good to know - I'm just trying to get similar clocks on both cards so I don't have to apply clocks manually all the time. I'll dig through the BIOSes and try to find some that match...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

I fell victim for the power management bug and I think re flashing the bios might help hence a doubt, Will the windows 8 serials get erased if I re flash it with v2.02 (I am already on v2,02) Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would use RWeverything to view your imbedded win8 serial and write it down for backup. But if you follwed the OP bios procedure, your serial should be fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can someone tell me how to edit my unlocked bios so I can get these stock cores to be the same, not 2 mhz off?

post-16117-14494996690715_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

pardon me, my y500 with sli gt750m currently runs with windows 8.1 and may i know this can safely for me to flash the modified BI0S ? i just want to acknowledge some precaution steps :)

and sorry for my English

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys

I just bought intel AC 7260 want to install it in my Y500 , currently running win8

Question is when i flash the bios on win 8 can i update to win 8.1 after on moded bios ???

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi guys

I just bought intel AC 7260 want to install it in my Y500 , currently running win8

Question is when i flash the bios on win 8 can i update to win 8.1 after on moded bios ???

Absolutely, I did this and it worked great.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have flashed on both, and had ZERO problems. You are flashing in a DOS environment from boot disk anyway,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey gang, can anyone tell me if the links to the bios on the front page are working? I've got the minimum number of posts (which were legit posts from a year ago when I first modified my bios), but I still get the error: you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:... I'm only asking because there's a banner for a forum download conversion listed above, buy I don't see any Y500 files in that section. If someone can confirm those links on page 1 are in fact working I'll suck it up and pay the subscription fee again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey gang, can anyone tell me if the links to the bios on the front page are working? I've got the minimum number of posts (which were legit posts from a year ago when I first modified my bios), but I still get the error: you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:... I'm only asking because there's a banner for a forum download conversion listed above, buy I don't see any Y500 files in that section. If someone can confirm those links on page 1 are in fact working I'll suck it up and pay the subscription fee again.

The links from the front page have been moved to the downloads section. But you'll find all current mods in the first page of this thread. You do have the permissions for them, I checked.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have installed 2 1Tb HDD in my laptop. Whith this unlocked Bios can I make RAID 0?

Nope, no support in the chipset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4Hi guys I think i have a big problem. I smelled some smoke from my y500 and i saw the battery is started to discharge so fast while im on AC adapter...windows shows its charging but no... Now i can'T really start my laptop (only for some second) the battery indicator is blinking in orange color.

I have 2.02 unlocked bios (upgraded from 1.04)

So can I recover like I upgraded it,just I have to use my backupped 1.04 bios? Before i send back?

I will try out to start my laptop with a weaker charger,(i tried to start without the battery but no success)

Edit: Seems my charger died, it is charging just too slowly (35% in 10hour), I think I have to send back my whole laptop so I still have to recover to my original bios.

Can someone tell me How to do that? And same with the Ultrabay is it enough to run the official 8.1bios update?

Tapatalk-kal küldve az én LG-D605-el

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi short check on the capabilities: will the Intel Dual Band Wireless AC 7260 work when I update the bios? All the above read i would say yes. But anyone has experience?

Thx

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, I recently updated to Windows 8.1 and it messed up SLI and led me to have to do some searching online and find out that I had to flash the VBios with the fixed 8.1 bios from Lenovo, and after I did so, overclocking stopped working, one card overclocks, but the other doesn't. Could anyone help me please? If you need anymore info at from me, don't hesitate to ask

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where do I find that? Could you direct me to a page as this thread is massive, or is there any search feature I can use?

- - - Updated - - -

Also, is it one of the ones on the first page of the thread? If so, which one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi short check on the capabilities: will the Intel Dual Band Wireless AC 7260 work when I update the bios? All the above read i would say yes. But anyone has experience?

Thx

installed in my y500, works fine. bluetooth is a little buggy, but was buggy with the original wifi too O_o

Share this post


Link to post
Share on other sites

After flashing the new BIOS version (2.02 I believe ) windows doesn't load correctly and I get a blue screen stating "critical_process_died". How do I fix this? I'm running windows 8.1 and I have the sli configured y500

Share this post


Link to post
Share on other sites

First of all go to the bios and load the default settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By mrwayne
      My laptop is Monster Tulpar T7 v2.6. i7 4710MQ, 16 GB DDR3 1600 mHZ, GTX 970M 3GB.
    • By sam@83
      Hello !
      I tried a tutorial on the forum to remove the supervisor password on a X260 thinkpad but the winbond 25Q128FVPQ chip is not recognized with the programmer CH341A and ASprogramer (does not detect automatically and not manually). Plugged into the motherboard with a soic8.

      Can you help me with detection?
      Can I find the password with the software or do I have to write it?
       
      Thank you so much !!!
    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo ThinkPad T440p / T440s / T540p.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, then you can post your request in this thread.
      Important!
      For creating bios backup and to flash bios mod, you must use any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip!
       
      Just dump your Bios using any SPI programmer  (like CH341A programmer) and a SOIC8/SOP8 test clip, then post it in this thread or upload it to any fileserver and send me the link.
       
       


       
       
    • By Cubitci
      To install the unlocked bios, I prepared and booted a freedos usb. I start the installation by typing flash.bat but every time I get the following error: Error 28: Protected Range Registers are currently set by BIOS, preventing flash Access. Please contact the target System BIOS vendor for an option to disable Protected Range Registers.
      How can i solve this problem ?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.