Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y400 / Y500 - unlocked BIOS / wlan whitelist mod

Recommended Posts

I have a question..

I've got a Y500 with gt650m sli and now the 2.00 stock bios.

I want to flash the both gt650m cards to overclock it. (integrated and the ultrabay one)

The instruction is saying "Flashing the ultra bay 650m - only for SLI users with BIOS v2.02" and

"The modified BIOS v2.02 also contains a vbios"

What shall I do now? I can't see a 2.02 custom BIOS under "Attached Files". Or should I flash the 2.04 BIOS and after that the OC ROM for the both GT650m with the nvflash-tool?

Or needn't I flash the gpu bios after flashing the custom 2.04?

Sorry for my bad english and please help me. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a question..

I've got a Y500 with gt650m sli and now the 2.00 stock bios.

I want to flash the both gt650m cards to overclock it. (integrated and the ultrabay one)

The instruction is saying "Flashing the ultra bay 650m - only for SLI users with BIOS v2.02" and

"The modified BIOS v2.02 also contains a vbios"

What shall I do now? I can't see a 2.02 custom BIOS under "Attached Files". Or should I flash the 2.04 BIOS and after that the OC ROM for the both GT650m with the nvflash-tool?

Or needn't I flash the gpu bios after flashing the custom 2.04?

Sorry for my bad english and please help me. :)

Flash the 2.04 modded BIOS. That will add the VBIOS for the integrated card. You have to download the modded VBIOS and flash the ultrabay card separately. Once you do that you can OC both cards.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone how much the temperature increases after the overclock? Cooling Pad is required?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flashed the 2.02 BIOS update, the update ran and installed just fine, BUT, then my screen went black... Let it sit for about an hour, decided to shut it down manually, started it, black screen, no beeps, no nothing...

After about 10 hours of googling, trying different bios recovery things (none worked btw) and dragging my hair out, I decided to open up the laptop to see if I could find the CMOS battery (long shot, I know), couldn't find it, saw the RAM sticks and figured I'd give it a go, removed one of the sticks and then tried to start the laptop again.

It started without a single problem <.<

Perfect timing to have a RAM stick die on me!

Anyways, will buy some new RAM shortly and then proceed with the modding to 2.04!

Quick little question though, haven't seen anything about it, is CPU undervolting possible with this mod?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any one have any luck using the bio's mod to install a intel ac 7260 in a lenovo y500 with a 750M single card? looking to upgrade the stock wireless to a Intel AC capable card to work with my AC access point.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I'm stuck at the boot loop should I just try to flash a different bios and see if it works? Any help would be greatly appreciated. Really not sure what to do at this point. Tried system restore with no luck and system repair, etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hope this is ok to ask. I flashed the bios and all went well. Thank you so much svl7 very cool what you have done for all of us. I now want to flash my 650m ultra bay. Question I would like to ask is do you do it he same way as flashing the bios also using the same dos commands to flash the ultra bay? of course the difference being the .rom file name Thank You Again in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Use the nvidia flasher, load it on the drive, boot in to usb, and BAM go to the rom and overclock the other pci device.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hope this is ok to ask. I flashed the bios and all went well. Thank you so much svl7 very cool what you have done for all of us. I now want to flash my 650m ultra bay. Question I would like to ask is do you do it he same way as flashing the bios also using the same dos commands to flash the ultra bay? of course the difference being the .rom file name Thank You Again in advance
  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I have a gap between the touchpad and laptop. I want to sent my laptop for warranty. It's very annoying.....

I have the hacked bios installed. Also I have the Original backup of my bios firmware. How do I flash the Original firmware restore back?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I have a gap between the touchpad and laptop. I want to sent my laptop for warranty. It's very annoying.....

I have the hacked bios installed. Also I have the Original backup of my bios firmware. How do I flash the Original firmware restore back?

Thanks

Follow the same instructions in the OP that you used to flash the modded BIOS. Make a DOS-bootable USB drive, put your BIOS backup and other required files on it, boot from it, and flash the BIOS backup file using the command.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much! I will flash the backup firmware tomorrow. Also without modifying the backup firmware as the windows 8 serial number is already correct, right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have a Y500 with 1.05 bios. If update to 2.02 goes wrong can you restore to 1.05?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Have a Y500 with 1.05 bios. If update to 2.02 goes wrong can you restore to 1.05?
Back up your BIOS for sure. There is a tut in this to do it. I don't use the exact tools they do here but the files I do. All about user preference.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had a y500 with 1.05 bios. I've updated to 2.02 through insydeflash and got ethernet problems.

Then I've flashed it with svl's mod (2.04) and it seems ok now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I had a y500 with 1.05 bios. I've updated to 2.02 through insydeflash and got ethernet problems.

Then I've flashed it with svl's mod (2.04) and it seems ok now.

I had issues with getting gigabit link (it would always go to 100Mb) until I upgraded to the latest drivers for the wired NIC. I'd recommend that as a next course of action if the problem returns or you have any other weirdness.

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi! I try to make bios backup with Fptw64 from this thread and show this Error masage: Error 201: [FPTw64.exe] cannot be run on the current platform. Please contact your vendor. I supose because I use Windows 7 64bit Ultimate on my Y510p, it come to me with DOS only. Can I make backup with Fptw64_(8_series) from this thread and use BIOSFixer_2.0?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All, can anyone help me with this issue I got......

I got the Y500 with SLI and I just updated to Windows 8.1 and now 1 of my NVidia 650m in device manager says "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)", I tried to look up on the web and read that I must update my bios to resolve this problem. Lenovo doesn't have any bios update on their support page.... I'm currently running Bios Version 2.00 will updating to 2.04 fix the problem?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi All, can anyone help me with this issue I got......

I got the Y500 with SLI and I just updated to Windows 8.1 and now 1 of my NVidia 650m in device manager says "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)", I tried to look up on the web and read that I must update my bios to resolve this problem. Lenovo doesn't have any bios update on their support page.... I'm currently running Bios Version 2.00 will updating to 2.04 fix the problem?

Thanks

I've got the same problem with the 2.04 and modded VBIOS in the second card. Not sure exactly who needs to update what, but my understanding is that Lenovo ultimately has to release a new BIOS to deal with the problem. Alternatively, you can revert back to some (very old) drivers Lenovo has posted on their site under the 8.1 support - it's something like driver 307.xx -if you're not running many recent games. That'll bring the SLI back in the interim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo G500 and G400 bios unlock.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, then you can post your request in this thread.
       
      For prepare unlocked bios you should post your request here and then send me your file backup of bios via PM or upload it into any fileserver and send me the link.  For creating backup of bios use attached utility. Extract attached archive directly on the Desktop and run utility as Administrator (right click mouse, choice "Run as Administrator). Utility will create archive "results" directly on the Desktop. Send me this archive "results" via PM or upload it into any fileserver and send me the link.
      https://www.sendspace.com/file/mxoavw
      or
      http://www120.zippyshare.com/v/NC9WuxRI/file.html
    • By Klem
      In this thread you can post your requests for Lenovo G780.
      If someone wants upgrade Wi-Fi card and remove whitelist, or unlock hidden additional menus and settings in bios setup menu, in this case you can post your request in this thread.
       
      For prepare unlocked bios you can post your request in this thread, upload your file bios backup into any fileserver and post the download link. Or you can send me your file backup of bios via PM.  For creating backup of bios use attached utility. Extract attached archive directly on the Desktop and run Backup Utility as Administrator (right click mouse, choice "Run as Administrator"). Utility will create archive "results" directly on the Desktop. Send me this archive "results" via PM.
      https://www.sendspace.com/file/mxoavw
      or
      http://www120.zippyshare.com/v/NC9WuxRI/file.html
    • By Yomaster
      Hello, 
       
      some of my computer specs are as follows: 
      CPU: I9-9900k
      GPU: RTX 2070
      memory: 32 GB (forget the manufacturer/ clocks)
      Dsanke bios mod
       
       
       I recently bought a 1440p screen that is 120hz capable, but it does not allow me to select the 120hz option. I have checked numerous places and all of the websites say that this screen is 120hz enabled. I have the dsanke bios mod on my computer. I see people being able to use this screen's 120hz functionality, but I can't get it to work. Any suggestions? If you need any additional information about my laptop, I will be happy to provide info.
       
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.