Jump to content
EwinRacing Flash Series Gaming Chairs
svl7

Lenovo Y400 / Y500 - unlocked BIOS / wlan whitelist mod

Recommended Posts

Doubt it. I didn't change any settings. Are you using an aftermarket WLAN card? Issue seems to only affect the stock Intel 2230.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone used the new 7260ac in the y400 with this mod? I'm wondering if it has the same issue as the 6235, where fast boot has to be shut off to prevent BSODs. Ideally I can leave fast boot on...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Has anyone kept any records of temps on the Y400 using throttlestop as opposed to without it? I'm wondering how much hotter it runs on average with the small laptop heatsink in there.

I just ran some quick and dirty numbers on this myself. Using the TS Bench tool, 8 threads 1024M, without TS on, I got a temp spike at the beginning up to 90C then sharply dropping back to 74-80C with some variations depending on which sensor you looked at. The bench came in at 517 seconds. With TS on, it scored 391 seconds, but max temps hit 92-98C and stayed there for the duration. Ambient temp is 23C.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Has anyone used the new 7260ac in the y400 with this mod? I'm wondering if it has the same issue as the 6235, where fast boot has to be shut off to prevent BSODs. Ideally I can leave fast boot on...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will I need this bios for the Intel Centrino 6300 wireless card? I have an extra, but would like to know before unscrewing everything. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ordered the card, decided to give it a shot since it was cheap on Amazon. I'll report back with my findings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Initial experience with the 7260ac has been positive. I don't have AC gear to test it with at the moment, just high-grade dual-band N, but the system is stable with the card inside, which is more than I can say for the 2230 - I had a lot of BSODs with that one for some reason, despite not having any kind of weird setup or driver issues. Latest Intel driver installed just fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for all the info. Im looking for a Bios update for my lenovo Y500 with GT650M Sli...Does this will fix flickering issues? Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anybody knows if with this could I fix flickering problems when vsync is enable?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Does anybody knows if with this could I fix flickering problems when vsync is enable?

Nope the fix is to run the affected games as fullscreen borderless windows.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a client with a Y400 and wifi issues with the 2230. Are there any dual-band cards that are on the Lenovo whitelist? I'd rather not install the modded BIOS on his machine as he's not too tech savvy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice. I didn't need to enable computer browser or anything to prevent the BSODs, although I haven't stressed with many sleep/wake cycles or used the bluetooth much. It is fast and stable, though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for the facepalming noob question, how do I change the vcore for the y500 750M?

Update: Founded the solution, Thansk

Share this post


Link to post
Share on other sites
It's in the attachments of the OP.

Y500 -Y400 - SLI 650m - 80.07.27.00.33 - OC.rom.zip (49.7 KB, 129 views)

this one?

or there is another one because, I flash it agaiin it never work :3

Still the same, and I manage to flash v2.04 the unlock bios but I don't manage to flash the vbios for SLi (Ultrabay) @@

or place my backup vbios copy into Lenovo_Y500-Y400_-_Mod_[v2.04] (including update for 2.02 & 2.03 users).zip (1.96 MB, 270 views) then flash?? @@

Enlighten me please :D

  • Thumbs Up 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Y500 -Y400 - SLI 650m - 80.07.27.00.33 - OC.rom.zip (49.7 KB, 129 views)

this one?

or there is another one because, I flash it agaiin it never work :3

Still the same, and I manage to flash v2.04 the unlock bios but I don't manage to flash the vbios for SLi (Ultrabay) @@

or place my backup vbios copy into Lenovo_Y500-Y400_-_Mod_[v2.04] (including update for 2.02 & 2.03 users).zip (1.96 MB, 270 views) then flash?? @@

Enlighten me please :D

Yes that first one is the right file. You have to use NVFLASH at boot to flash it to the Ultrabay. The instructions are all in the OP and there is a separate NVFLASH guide on here as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: Turns out I have to use Nvflash for Windows and DON'T rename the ROM file and flash, restart and it works!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Update: Turns out I have to use Nvflash for Windows and DON'T rename the ROM file and flash, restart and it works!

You can rename the .ROM file, just don't change its file extension. I flashed using Nvflash DOS and renamed it to be under 8 characters and it worked just fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a lenovo y500 on windows 8 and I just bought the intel 7260 ac wireless card. I am currently using the intel 16.1.3 drivers.

My issue is that my Bluetooth keyboard disconnects frequently to occasionally and it won't reconnect for a long time unless i restart my keyboard. I did not have this issue on my last wireless card or any other devices. Anyone have this issue too or know of a solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Anderitos135
      I have a iBuypower CZ-17 laptop, with a 2012 AMI BIOS that has E1762 as the version, which I believe means I have an MSI G70 motherboard. It has a 675MX GPU, but it's not useable in Windows 10 despite being "seen" in the device manager. I believe an updated, unlocked BIOS would fix my issue and have located the thread on this site with the BIOS I need.

      First of all, am I right? Will this fresh BIOS make my laptop that originally ran Windows 8 work with this old GPU?

      And second, I created this account, will wait 24 hours and made this post. Is that enough to allow me to download the file, or do I need to post elsewhere?

      Thanks!
    • By Zoarilamb
      A part of my BIOS got corrupted that controls my laptops backlights. Other methods like the Gary Key fix did not work for me because I do not get any light up during post. i followed this guide  that says I need to extract and use the 6MB portion of an 8MB bios dump, only AFUWIN tells me "Error, ROM file size does not match existing BIOS size which is because my laptop BIOS size is only 5.87MB.  I don't need to flash the whole BIOS, I only need to flash a portion of it. 
       
      I've searched everywhere online for a dump of my laptop model but non exist that I know of.
    • By Zoarilamb
      I fiddled around with modding my laptops BIOS to unlock XMP profiles and hopefully seeing if optimus could be disabled. After flashing my modded bios and trying it out, I noticed that my keyboards backlight no longer turns on. I was unaware it requires an official BIOS to function. They backlights wont turn on unless ASUS ATK package is installed but now it seems it also needs an official BIOS?
       
      The modded ROM and tool I used if anyone has any experience with this and doesn't mind telling me what to enable/disable, or anything else i can do to re-enable them 
        
    • By mrwayne
      My laptop is Monster Tulpar T7 v2.6. i7 4710MQ, 16 GB DDR3 1600 mHZ, GTX 970M 3GB.
    • By sam@83
      Hello !
      I tried a tutorial on the forum to remove the supervisor password on a X260 thinkpad but the winbond 25Q128FVPQ chip is not recognized with the programmer CH341A and ASprogramer (does not detect automatically and not manually). Plugged into the motherboard with a soic8.

      Can you help me with detection?
      Can I find the password with the software or do I have to write it?
       
      Thank you so much !!!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.